Je príčinou cukrovky 2. typu vysoká hladina cukru v krvi ?

Príspevok v téme: Je príčinou cukrovky 2. typu vysoká hladina cukru v krvi ?
Jozef Hartmann

Nasledujpci text je úvahou a a slúži skôr na zamyslenie.

Cukrovka 2. typu - tíchý nevyliečiteľlný zabijak. O cukrovke sa vraví vtedy citujem: ak hodnoty glukozy v krvi nalačno sú 8.0 mmol/l resp. nad 10 mmol/l kedykoľvek v priebehu dňa a zároveň HbA1c alebo glykovaný hemoglobín vykazuje vysoké hodnoty, Inými slovami čím je viac glukózy v krvi (čím je vyššia glykémia), tým viac sa viaže na hemoglobín a percento glykovaného hemoglobínu je vyššie. Rovnako je vykazovaná inzulínová rezistencia. Našou úlohou je preto držať hladinu cukru v krvi v optimálnych hodnotách či už za pomoci metformínu alebo dávok inzulínu. Toľko teória. A tu sa zastavme.

Prečo sa počas dlhodobého liečenia cukrovky 2. typu a niekoľko ročného podávania metformínu a stále vyšších dávkach inzulínu a to napriek relatívne uspokojivým hodnotám cukru v krvi dochádza ku komplikáciám cukrovky a väčšinou ku komplikáciám a zhoršeniu zdravotného stavu ? Zamyslime sa nad tým. Čo naozaj spôsobuje cukrovku 2. typu ? Vysoká hladina cukru v krvi ? Je to ako keby ste povedali že zápal pľúc spôsobuje vysoká teplota tela. Omyl. Zápal pľúc spôsobuje infekcia. A preto treba liečiť predovšetkým infekciu napr. antibiotikami a nie iba paralenom potláčať vysoké teploty. Na chvíľu sa vám síce od teploty uľaví ale teplota ako prejav zápalu sa tým iba utlmí a samotný zápal to vôbec nelieči.

Ja si myslím že cukrovku 2. typu nespôsobuje vysoká hladina cukru v krvi. Je to len dôsledok. Cukrovka je podľa mňa neliečená inzulínová rezistencia. Alebo inými slovami inzulínová rezistencia je to čo skutočne spôsobuje cukrovku. Lebo práve inzulínová rezistencia spôsobuje vysokú hladinu cukru krvi. Čiže ak dodávame do tela ešte viac inzulínu, túto rezistenciu prehlbujeme. Je to ako keby sme alkoholika liečili stále vyššími dávkami alkoholu. POZOR! Netvrdím že máte prestať brať inzulín a metformín. NIE! Tvrdím len že príčina cukrovky nieje vo vysokých hodnotách krvného cukru ale práve v podpore rezistencie - ak chcete odolnosti - tela voči inzulínu tým že hladinu inzulínu v tele ešte umelo dvíhame. Čiže kľúčom k vyliečeniu cukrovky je podľa mňa zníženie tvorby inzulínu telom a tým pádom zníženie inzulínovej rezistencie. Ako to ale dosiahnuť ?

Napíšte mi do komentárov čo si o tom myslíte.

DANO777

NA CUKROVKU, REGENERACIU MOZGU, CHOLESTEROL, TLAK, KRVNY OBEH A OBRAZ, OSTEOPOROZU + VELA INYCH DIAGNOZ AJ RAKOVINU, VELMI RYCHLE A UCINNE ZABERA CISTA STAVA Z GOJI,(KUSTOVNICA CINSKA) OBSAHUJE 50X VIAC VITAMINOV AKO POMARANC A 80X VIAC ANTIOXIDANTOV. MNE KLESOL TLAK V PRIEBEHU MESIACA ZO 118/183 NA 85/125 A TO MAM 120KG A BEZNE PIJEM 2-3 SILNE PRESO KAVY. MOZTE SI JU OBJEDNAT NA STRANKE HIMALYO.CZ A ZO ZLAVOVYM KODOM C. 3261 KTORY TREBA ZADAT PRI REGISTRACII, ZISKATE PERMANENTNU ZLAVU 50KC NA KAZDU FLASU A 20KC NA KAZDY BALICEK SUSENEHO, ALE DOBRE LIECIVE UCINKY MA STAVA. SUSENE MA OVELA MENEJ VYZIVOVYCH HODNOT. DENNA DAVKA JE LEN 25ML, FLASA JE NA MESIAC. V PRIPADE, ZE POTREBUJETE PORADIT, TAK KLUDNE ZAVOLAJTE. 0903460303.

PRI AKEJKOLVEK FORME RAKOVINY JE DAVKOVANIE 3X 50ML, RANO NA LACNO A POTOM VZDY ASPON POL HODINY PRED JEDLOM.

www.youtube.com

bg

Vies, niekto ma cukrovku nabeh, dedicstvo po rodicoch, pribuznych. To je zaklad. Ak hovorime o cloveku, ktory sa prejeda, alebo ktory k nasyteniu potrebuje viac ako bezne mnozstvo stravy, tak taky clovek, vlastne kraca cukrovke v ustrety a v podstate sa k nej dopracuje sam. Je to najma o tom a to nemudrujem, je to smutny fakt. Kazdy clovek sa rad dobre napapa, ale bohuzial, mnohi z nas na to doplatia. Ja som musel mnoheho zriect, ziadne sladkosti, ziadne vyrobky z psenicnej muky, halusky, knedla a ine, vsetko to treba z jedalnicka vyradit.
Spomenul si, ze nikomu neradis nebrat nepichat si inzulin, alebo nebrat lieky. To akoby si napisal, ze by to najhorsi napad nebol.
Ja som zivy priklad, lieky uz neberiem, pretoze by ma zabili, kedze dietujem a moj cukor uz nevystupa k hodnotam 9 a vyssim, a to po jedle. Neviem ci je to zazrak, alebo ci je to normalne, bol som informovany tak, ze inzulin vo mne uz nepracuje, no po tom, ako som zacal dietovat, zrejme ozil, pretoze 3,5 hodiny po jedle mi cukor klesne na hodnoty medzi 5-6, co je velmi dobre, myslim si. Je nutne znovu nieco zhltnut, ale je tam mozne existovat, pravda, ak ma clovek dostatok pruzkov a dokaze si kontrolovat svoju krv. To je sice velmi nakladne, miniem aj 200 eur mesacne, len na pruzky, ale ak chcem zit, musim investovat, hoci nie je velmi z coho.
Co sa tyka tvojich slov o tom, ako vznika cukrovka, uz som sa vyjadril. Jednoznacne prejedanim sa. Hovorim o cukrovke typu 2 a ludoch, ktori su nuteni uzivat lieky. Pre tych, moja rada. Lieky vas neliecia, klesa vam po nich cukor. To je vsetko. Dolezita je strava a pri vyssich hodnotach po jedle, pohyb. Kazdy, podla vlastnych skusenosti, neodporucal by som rozhodne behat, ked si pred vykonom nameriate, napriklad 7 mmol/l.
Staci pomerne rychla chodza, co je 4-5km za hodinu.
Este jedno upozornenie. Ak sa pohybujete na hodnotach medzi 5-7 a idete niekam von, urcite sa predtym najedzte. Inak hrozi hypoglykemia, ja sam som si nameral uz i 0,4, takze, je to z vlastnych skusenosti, nie z pocuteho. Clovek sa uci na vlastnych chybach a to je aj moj pripad. Vsetkym zelam uspesny boj s cukrovkou. Drzte sa.

zaraxxx

.Sposobovali mi to tuky.Neuvedomila som si za diabetes nerozdeluje tuky na dobre a zle.Konzumovala som iba dobre a glikemie sa mi upravili az po obmedzeni na minimum aj dobrych tukov.

lombardo1981

Ten dedulo zase ukázal, že nevie čítať.
3. Diabetes je teda vyliečiteľná a nie chronická choroba.
Takže otázka znie? Už si sa konečne vyliečil z cukrovky? Pretože tiež popieraš, že chronické ochorenia existujú.

RNG

Nuz ten "dedulo" okrem toho ze tu pise nazory roznych lekarov, znamych vo svete ako uspesni alternativni co sa zaoberaju s cukrovkou ma aj svoje vlastne skusenosti po lieceni cukrovky(vyse 15 rokov) DM-2 doplnkami a dietou.

Cukor sa dostava do buniek cez tzv sacharidove mostiky, co sa vybuduju na signal inzulinu cez lipidy v bunkovych stenach.Lipidy/tuky neprepustia vodne roztoky do buniek, tj ked su tvrde (polymerizovane a oxidovane tuky) tak sa mostiky nemozu vybudovat. Takze cela ta tzv inzulinova insenzitivita je vlastne neschopnoct vybudovat mostiky cez steny buniek pokryte trvdymi tukmi. Dokaz toho je jasny , tym ze clovek chudne sa mu znizuje cukrovka DM-2.

Ja zijem s vysokym cukrom, niekedy mi vystupi az na 20, ale v priemere mam asi 15. Kedze beriem doplnky na redukovanie glykacie, tiez rozne antioxidanty a ine, zatial (vyse 15 rokov) nemam ziadne nasledky s toho vysokeho cukru
Tabletky aj inzulin na znizovanie cukru neberiem, lebo to narobi viac skody, ako uzitku ,dlhodobo. Plno z nich uz bolo odvolane, takze na stastie som sa na ne nedal nahovorit.

lombardo1981

Tak na toto ti veľmi rád odpovie tunajší dedulo.
Už sa ho tu zopárkrát na to pýtali, či jej už konečne zbavil.

Jozef Hartmann

Takže ako vyliečiť cukrovku 2. typu ?

1. Kľúčom je redukcia a nie zvyšovanie inzulínu v tele!
2. Diabetes je výživova choroba - potrebuje výživovu liečbu.
3. Diabetes je teda vyliečiteľná a nie chronická choroba.

Takže ako znížiť inzulínovú rezistenciu ? Kedy sa tvorí inzulín v tele ? Keď prijímame potravu ? Takže ako znížime hladinu inzulínu a teda inzulínovú rezistenciu ?