Dilema vo vzťahu

Príspevok v téme: Dilema vo vzťahu
dada12345

Ahojte, sme asi 3/4te roka s priatelom. Predtym som bola dlho sama a konecne sa nasiel niekto, kto sa do mna zalubil. Ja som si nim vsak nebola taka ista ale skusila som to.

Teraz sme uz spolu dlhsie ,zblizili sme sa a myslim ze je to laska,ale stale mi v tom vztahu chyba chemia-niečo,co by ma k nemu bezprostredne ťahalo.

Tužila som totiz po inom muzovi. Citim sa prilis silna oproti svojmu priatelovi. Mam vysoku skolu a v novej praci zarabam o dost viac ako on. Sice si hlada druhy job,ale neviem ci na to ma. Je sice starostlivy, mily,niekedy az taky sladky. Ale pre mna nesymbolizuje skutocneho chlapa. Je skor chlapec. Lenze ja uz ho lubim a nechcem sa ho vzdat. Chcem pre nas vztah urobit maximum ale stale citim zeby som chcela dominantnejsieho,silnejsieho mužnejsieho mozno starsieho chlapa, ktorý by mal pri mne navrch. Hrozne sa vsak bojim,ze sa len nechavam ovladat emociami.

Dost to v nasom vztahu vediem,aj ked nechtiac,ale vela rozhodujem a organizujem veci a on mi len na vsetko prikyvuje. V sexe mi tiez nestaci,potrebovala by som to trochu živočíšnejsie ale on to nema v sebe. Ale milujem sa s nim z lasky a citim pri tom lasku.

Je to ako slepy kruh,co mam robit? Rozmyslala som o psych. poradni , viete o nejakej dobrej v TT alebo NR kraji?

chcela by som nas vztah zachranit moj priatel je poklad a myslim ze taky dobry by uz ziadny muz ku mne nebol. vidi vo mne zenu svojho zivota a nic si neprajem viac nez aby som to ja tak videla tiez....

kreatívny

Ale treba byt aj kreativny. Tento stav v ktorom sa nachadza vas vztah nemusi byt trvaly. Ludia nie su taky skameneli strnuli len potrebuju v sebe najst impulz aby sa pohli.
1. skus ho inspirovat alebo s nim pouvazovat nad jeho pracou. partneri sa vzajomne ovplyvnuju obohacuju a pomahaju si. skus mu povedat o svojich tuzbach trebars v sexe.
2. aj ty bud kreativna vo vnimani jeho osoby. skus sa na to pozriet z ineho uhla. kreativny moze byt clovek aj v zmene svojich postojov a pocitov voci niekomu niecomu.
On by sa mal tiez rozvijat ale pripada mi ze si strnula aj ty vo svojom mysleni vo svojich predstavach.

lolinka

Ten chlapec ti v mnohych veciach nevyhovuje, mas inu predstavu o partnerovi a tu on nesplna. Namotala si sa na neho skor asi preto, ze si bola tak dlho sama a konecne je tu niekto, kto ti ponukol srdce. Ale laska moze prist aj casom, vsetko sa da, ked su obaja tolerantni a ked dokazu robit kompromisy, preto si nemyslim, ze vas vztah nemusi mat sancu. Navsteva poradne ci psychologa moze byt dobrym krokom, nie som z toho kraja, takze v tomto ti poradit neviem. Skus zabudnut na to, ze ty mas VS a on nie aj na to, kto z vas zaraba viac. Uprimne sa s nim porozpravaj a povedz mu, co by si chcela, on nech ti zas povie co by chcel on. A spolu najdite nejake kompromisy. Mozno na neho posobis dominantne a mozno sa boji sam nieco navrhnut, aby ta nenastval, tak sa radsej prisposobi. Mozno ho to potesi, ze ocakavas snahu aj od neho. Ale musis mu to spravne povedat, nie vycitkami, snaz sa, aby to neznelo tak, ze on pre teba nie je ziaden chlap. Skor to skus tak nejak, zeby ta potesilo, kebyze aj on obcas vymysli program. Uvidis, ci sa nieco zmeni. Mozne je ale aj to, ze on je taky typicky podpapucnik, ktoremu vyhovuje mat dominantnu partnerku, ktora o vsetkom rozhoduje a on nemusi nic, len sa vezie. V tom pripade by ale vas vztah asi nemal velmi buducnost, lebo ty ten typ nie si a dlhodobo by ta to robilo akurat nestastnou. Ta psychologicka poradna by mohla pomoct, skus to a uvidis.

kafe

stručne a jasne povedané: NENI TO ONO. Nechceš mať takýto vzťah, aj keď chlapec je fajn, má svoje klady, uvedomuješ si to, ALE...
To neni na sedenie s psychologičkou. Sama si išla do toho s tým, že skúsim to. A výsledok je nie, neni to ono. Aj keď sa snažíš dosť silno presviedčať samu seba že ano, ľúbime sa a je to úžasné... pravda je taká, že neni. A tebe ako partner proste nesadol. To sa stáva, neni to žiadny zločin priznať SI a jemu tiež, že šťastná s ním nie si. Je to ako napchávať sa mäsom, keď mi vôbec nechutí, nechýba a nepotrebujem ho vo svojom jedálničku. Lebo "vraj nemám" čo iné jesť. Vždy máš na výber, s kým chceš mať rodinu a prežiť svoj život. Nie si odsúdená na život s týmto týpkom len preto, lebo ho trochu aj ľúbiša zase až taký zlý neni.
Ale nebudeš prvá ani posledná, čo zo strachu že "takého dobrého už nestretnem" zostane vo vzťahu s hocikým. A síce nebudeš šťastná ale aspoň nezomrieš ako bezdetná stará dievka.

Walkalone

Takyto vztah uz nema atributy vztahu. Je to jeden z tych pripadov, som s nim zo zvyku. Konkretne tu je to navyk na to byt hyckana. Ludia by sa mali naucit definovat to, co citia. Co su pocity, co su myslienky a co je laska... a pokial toto pani rozobera na fore a nie s partnerom medzi styrmi ocami, nie je to uprimnost, nie je to cit a nie je to bohuzial zmysluplny vztah, ktory by mal hodnotu realnej buducnosti. Je to egocentricka potreba tejto slecny, ktora by v tomto pripade mala teda vykrocit sama na nohy a postavit sa so svojim vzdelanim a hodnotenou pracou pred zivot a uvedomit si, ake su jeho hodnoty. City a laska nie je zlozita, ked raz clovek miluje nie je co riesit.

janohu

vymen ho
ja som ako on az na dve veci: viem mat zivosny sex a som individualista so silnou potrebou volnosti....
ked ma zenska nechce otocim sa na opatku a idem po svojom volne bez dalsich reci a trapim sa osamote alebo sa netrapim
ty ked s nim ostanes a on sa nezmeni tak ta to bude srat to uz vidim v buducnosti

_meno

Ahojte dada12345

To ze mate rada to je skvele, na tom by som urcite zacal si to vazit, je to Vasa velka schopnost a dar o ktory sa pekne stare a pekne rozvijate.

To ze mate rada, svojho priatela, to je idealny vztah.

Prejavte to co citite, povedzte to uprimne priatelovi. On je ako kazde JA v tomto svete samostatny, kazdy sme zodpovedny najmä za seba.

Nemate co stratit, skuste to. Je lepsie akoby ste mali postupne byt coraz viac bez zivota, tym sa vytrati postupne aj radost z vasho partnera.
Ked vsak teraz prejavite svoje pocity, ktore su v sucasnosti obavy, Vase pocity sa zlepsia - ci uz Vas priatel sa zmeni, alebo sa budete citit lepsie pri niekom inom.

Ono vsetci vniamme veci svojsky (kazdy sme iny) avsak to co mame spolocne je radost, zivot.

Z mojich dlhorocnych skusenosti, je prave radost to co nas dokaze spojit (preto akoby s tymi ktorými si rozumieme aj bez slov, si rozumieme aj so slovami aj v akejkolvek situacii - lebo obaja vnimaju radost .... kdezto ked su ludia nevreli voci zivotu, tzv. ignoracni - tak tu mozu prist hocijake slova a hocijaka situacia a nebudu si rozumiet, lebo jedena(alebo obaja) je proti zivotu, a druhy ma zivot rad).

Sme emocne bytosti, pocity je to co robi zivot zivotom. Mozme ich aj potlacit, ale zivot bez zivota, je len duchaprazdna existencia.

Radost, uprimnost.

Skuste pockat na vhodnu situaciu dada12345, vytvorte ju, povedzte to partnerovi od srdca co citite, dobre to dopadne.

Vela stastia Vam prajem dada12345

Howling

Najlepšie keď urobíš ak ho necháš ísť, jednoducho si budeš v podvedomí hľadať ako by som to povedal top chlapa. To Ťa nepustí a čo keď máš vysokú školu? :D Si nejaká nad? :D Šak to má každý druhý :D a inak mesiac má pravdu, ale každý je strojcom svojho šťastia :) Ale jedno viem vzťah Ti nevydrží, je to len otázka času.

dada12345

ja si to praveze vazim preto chcem pracovat na nasom vztahu. len sa od zaciatku vztahu neviem zbavit myslienky ze mi tam niečo chyba a asi je to prave ta chemia.. lenze vsetko ostatne je pekne akurat mam problem s tym ze necitim k nemu taku naklonnost pritazlivost ako by som chcela.. neviem,mozno len na tom moc lipnem.

Mesačný princ

Akí sú ľudia smiešni...

Prečo ho nenecháš nejakej inej, keď ti nevyhovuje?

Ja sa Vám ženské divím, máte doma muža, ktorý by vám zniesol modré z neba, ktorý vás miluje a položil by za vás aj svoj život a vy si to nevážite....

Niekedy by som vám všetkým doprial takých násilníkov či nejakých gamblerov, alkoholikov, aby ste sa spamätali.

ale je to môj názor.