Zdravím, nekupujete niekto BIO potraviny a veci? Aké s tým máte skúsenosti? Ja mám v pláne s tým začať a chcem sa trošičku poinformovať, máte nejaké osvedčené typy? :)
BIO potraviny/veci
ja suhlasim s ostatnymi nalepsie je vsetko co vies sama ako vyrastlo a navyse praca v zahradke je aj neskutocny relax, teda aspon pre mna. ja mam dokonca bezlepkovu dietu a to tazsie je hladat zakladne potraviny ktore by vyhovali a osobne ked uz neviem v obchodoch tak beriem z biocare.sk ak hladas aj nieco ake ale hlavne sa treba dobre poradit a citat co je v tom, co beries
Najlepšie potraviny sú také, ktoré si človek dopestuje sám. Prípadne si ich lacno pozháňa po známosti po dedinách. V mestách fungujú rôzne debničkové služby, ktoré berú biopodnikanie seriózne, ale zdajú sa mi celkom drahé. Na druhej strane v ovocí a zelenine na trhoviskách, kde ľudia predávajú vlastné dopestované produkty (teda nie priekupníci z veľkoskladov), tiež pravdepodobne nie je veľa chémie. Osobne nevidím zmysel kupovať exotické bio (aj nebio) z druhého konca sveta.
Ja mam taku skusenost s ovocim a zeleninou, ze teraz v zime kupujem bio-salaty, lebo tie su najviac striekane a v biokvalite dlhsie vydrzia a nesmrdia ako tie povedzme z lidlu. Ostatne kupujem vacsinou obycajne a ovocie, ktore velmi nestriekaju a mrazene lesne ovocie.
Existuje aj zlata stredna cesta, ak by niekto nevedel, Netreba mat klapky na ociach a tvrdit ze vsetko bio je nanic alebo kupovat len bio, lebo je zelenina aj ovocie, ktore nieje tak striekane.
A ked je sezona, vtedy tiez menej striekaju a aj ceny su nizsie. Holt, v zime je to komplikovanejsie ale da sa to zvladnut. Chce to zdravy rozum.
bio je pre ludi co maju viac penazi ako rozumu... niektore bio potraviny su dokonca skodlivejsie ako normalne
podla toho odkial si. nemas nejaku starku na dedine? lebo odtial vies zohnat brutalnu zeleninu, vajicka a to nekupis v ziadnom obchode :)
Jo, to co vravi RA je pravda. Ja si kupujem, surove kakao, karob, macu a ine, co sa v klasickych potravinach zohnat neda, aj ked aj tie uz maju niektore sekciu bio.
Suhlasim, ze nieje vsetko bio, co je tak nazvane. Ja kupujem veci, ktore jest mozem. Na kazduckej potravine a kozmetike pozeram zlozenie a kupujem veci s co najmensim obsahom chemie. Pomaly sa mi dari prejst na bezchemiovu kozmetiku,co som rada.
Chce to skratka iba citat. Mozno to znie hlupo,but better save than sorry. :)
Zdravá výživa alebo bioobchod nám ponúkajú široké spektrum biopotravín a zdravých potravín, akými sú napríklad: zelený jačmeň, chlorella, spirulina, konopný proteín, acai, lucuma, chia semienka, kakaové bôby, goji – kustovnica čínsky (lycium), aloe vera a mnoho iných. Treba len čítať okolo toho články napr. i tu sú -odkaz odstránený- a potom si vybrať zaujímavý recept a vrhnúť sa do toho.