Extrakcia osmičiek a následná alternatívna liečba

Príspevok v téme: Extrakcia osmičiek a následná alternatívna liečba
nikolet17

Dobrý deň. Čaká ma extrakcia zubov múdrosti. Počula som, že je to veľmi nepríjemné a liečba je dlhodobejšia, s bolesťami. Kedže sa radšej prikláňam k prírodnej-alternatívnej liečbe, chcela by som tento problém vyriešiť takouto cestou. Vedeli by ste mi poradiť alebo dať nejaké typy čo od bolesti a na urýchlenie hojenia? viem že sa po takýchto zákrokoch dávajú antibiotiká, ako sa tomu vyhnúť? Nejaká alternatíva? Vopred ďakujem za vaše rady

Bubliii

A ešte ku tej alt. liečbe, niektorí ľudia radia bylinky, ale mňa od tohoto lekár dôrazne odrádzal - môže sa stať, že v tom výluhu bude kúsok listu alebo niečoho iného, dostane sa do rany a môže sa zapáliť.. Takže ja som používala len to, čo som ti napísala.

Bubliii

Ahoj. Ja som neužívala nič špeciálne. Mala som komplikovanú extrakciu z kosti a to pri oboch dolných osmičkách aj so zašívaním. Pri jednej som nedostala ATB, pri druhej áno. Vtipné je, že bez ATB sa mi to zhojilo lepšie ako s nimi :) Ale môže to závisieť aj od iných faktorov. Ja som si nachystala len chladiaci vankúšik (na prikladanie a zamedzenie krvácania), ústnu vodu Curaprox (na vyplachovanie) a lieky od bolesti (nechaj si poradiť od doktora, ja som používala Novalgin a Nalgesin, ale len v prvých dňoch a nie spolu samozrejme). Do týždňa to bolo ok a v tom čase mi aj vybrali stehy. Potom ešte cca týždeň na konečné doliečenie. Doma som bola tak 2 dni a potom som už normálne chodila do roboty. Keď pôjdeš von, radšej sa zabaľ do šatky alebo tak, lebo to môžeš mať citlivé na chlad, keď ťa ofúkne. Inak veľa ľudí tu na fóre radí aj užívať Wobenzym, môžeš aj to skúsiť. Ja som ho nekupovala, je dosť drahý.