Poraďte, hypoteka

Príspevok v téme: Poraďte, hypoteka
Dušan88

Zdravím, chcel by som sa vás opýtať na váš názor, myslim že by ste mi vedeli poradiť pretože neviem co mam robiť. S priateľkou uvažujeme o spoločnom bývaní, už máme aj vybratý nový byt a už aj hypotéka je na spadnutie. A tu nastáva môj problém pretože hypotéku beriem na seba, priateľke nedajú, lebo v minulosti neplatila nejaké splátky. Bavili sme sa o tom že na koho bude byt napísaný keďže beriem všetko na svoje triko. Priateľka má momentálne robotu, teda budeme to spolu platiť. Vedeli by ste mi prosím poradiť? Ďakujem.

lastom

hypoteku mozete brat iba na priatela, ale kupnu zmluvu mozete urobit na obidvoch, pricom rozdelite kupnu cenu podla toho ako potrebujete.
Napr. kupna cena bude 50000 euro, banka vam da 90% - 45.000 euro /to je taky standard v dnesnej dobe/, takze On bude kupovat 1/2 nehnutelnosti za 45.000 euro, ona bude kupovat 1/2 za 5.000 euro.
Samozrejme neprejde to v hociktorej banke, ale da sa to takto urobit.
Na hypoteke sa da vyrazne usetrit aj na inych veciach, preto ak potrebujete poradit alebo vybavit najvyhodnejsi uver, kludne mi napiste, mozeme to prebrat uz sukromne mimo tohoto fora /mail na mna je lasy@lasy.sk

henka545

aj my sme tak brali hypo len na priateľa, pretože ja som mala zmluvu len krátko a byt tiež je písaný len naňom. chceli sme dať byť na oboch ale banka stým mohla mať vyhrady tak sme to radšej nechali len na ňom. my sme žiadne zmluvy nepodpisovali...ak máš pochybnosti tak jasné podpíšte zmluvu že sa zaväzuje platiť polovicu hypo aj po rozchode alebo ja neviem... len či sa jej to bude páčiť... vyzeralo by to akokeby si od nej chcel odísť alebo by si si nebol ňou istý... ja osobne by som sa cítila tak, že o pár rokou sa rozhodneš odísť nejakou inou a aby si mal istotu že to nebudeš všetko cvakať sám... je to aj o dôvere

Mesačný princ

Dajte si spísať oficiálnu zmluvu u notára čo a ako. Iné dohody sú na dve veci.
Nikdy nevieš čo sa stane