Tetánia - o tejto chorobe som ešte veľa nepočula, vraj sa prejavuje tým že postihnutý jednotlivec upadá často do bezvedomia a stráca sa u neho dočasná pohyblivosť dolných končatín? Je to pravda?
Tetánia a jej príznaky
mirušenka, to isté cítim aj ja. koncom januára mi zistili tetániu. niekedy ma bolia nohy aj ruky. cítim krče všadekade.bolí ma stále krk. keď som vic nervozna tak cítim tlak aj v hrdle. a najhoršie je, že ma stále akokeby točila trošku hlava. inak niekedy na to zabunem, vtedy akokeby ma nič nebolo. keď začínam nad tým rozmýšlať, tak hneď to cítim. teraz je október a ja len čakam,že to prejde. už som bola aj kludná všetko. ale zatiaľ nič. zase začínam mať blbé myšlienky bojím sa, že mám SM alebo niečo iné... raz som to povedala aj lekárke, ktorá hovorila,že to inak vyzerá atď. a že tetánia neni choroba. neviem už čo mám spraviť. teraz už žiadne AD neberem, len magnézium a calcium. mám 27 rokov. u mňa všetko začalo s tým, že som mala otca v nemocnici. veľmi ťažko som to prežívala. on je inak už v pohode. ja sa stále trápim:-(
Mirušenka, máš strach z neznámeho, strach, čo bude s tebou.
Mala by si vedieť, že choroby majú svoje príčiny. nedostatok minerálov vzniká tak, že jeme potraviny, ktoré minerály neobsahujú a navyše pri ich spracovaní /trávení/ sa z tela odoberajú minerály zabudované v tele. Takou potravinou je hlavne rafinovaný cukor.
Škodlivé sú v tomto prípade i výrobky z bielej múky a priveľa ovocia, ktoré tiež demineralizujú.
Minerály dodáš do tela zeleninou, nerafinovanými celozrnnými obilninami, divokými zeleninami - bylinkami, morskými riasami a malým množstvom morskej soli.
Choroby nás upozorňujú, že robíme nejakú chybu, takže ju môžeme napraviť. Poučiť sa z nich.
ahoojtee noo pred tyzdnom aj mne zistili tetaniu trase sa mi cele telo nohy,chrbat,hlava aj ruky vcera mi trpla hlava a polovic tvare a teraz ma aj hlava velmi boliii som z toho zufala neurlogicka mi prepisala spitomin ale mam len 16 rokow som velmi zufala niekedy ma uz aj napadne co ked mam nejaku vaznu chorobu a zomrem je to strasne
Čaute, ako som spominal aj ja mám tetániu, mam za sebou aj doplňujúce vyšetrenia ako: MRI mozgu - naštastie neg., no mám patologický nález VEP, neviete niekto o čo ide? Inak konečne mi neurologička zmenila liečbu, teraz beriem Betahistin Mylan.
tetsania moze byt sposobena nedostatkom mnozstva mineralov, nielen horcikom. Moze to byt aj sodik, draslik, vapnik a draslik, ine su menej pravdepodobne. A treba doplnit ten, ktory chyba v krvi, co usudi hematolog zo vzorky krvi(alebo laborant...)
tetaniu a hyperventilaciu diagnostikuje vzdy n e u r o l o g, trva to asi 3 minuty, najcastejsie sa dava magne b6,cele vysetrenie stoji 10 eur
Zuzka,
my tiež plánujeme bábätko, práve toho sa bojím aj ja, že budem stále nervôzna atď.
kedy príde bábätko? ja mávam približne také príznaky ako Ty. dvojité videnie som nemala našťastie. ale tie sú sprievodné javy tetánie. prečo si stále nervôzna? bojíš sa niečoho?
Na MR Ťa pošlú len kvôli tomu, aby vylúčili ost. choroby. ja som tiež bola na CT mozgu, EEG, EMG, rontgen chrbtice...
u mňa je to najhoršie s krkom..
Ludia :( podla priznakov co tu opisujete mam tiez bud priznaky tetanie alebo panickej poruchy....no som objednanas ku kardiologovi ci to nemoze byt aj fyzicke,no primar mi howoril ze je to psychicke..no co teraz???ja uz ani nechodim von,ledva prejdem par krokov a je mi hrozne.....nechcem brat andtidepresiva,da sa to vyliecit aj bez nich?pretoze mam len 14 rokov!
Zajko, tehotenstvo je ťažké, lebo som neustále nervózna a stresujem. Takže vôbec si ho neužívam.
A nevieš čo sa dá na tej mag. rezonancii zistiť? Lebo ja som sa hneď neurologičky pýtala, či to nemôže byť nádor a ona povedala, že nie.
Mala som raz dvojité videnie asi 10 sekúnd, mávam návaly tepla, dýchavičnosť, bolesť svalov nôh, bolesti hlavy a krku, nevoľnosť.
Ahoj Zuzka
podľa mňa, vyšetrenia treba realizovať len kvôli tomu, aby vylúčili iné choroby.aké máš príznaky? dá sa zváldnuť tehotenstvo takto? my tiež chceme už pomaly babätko...