Ahojte. Mam niekolko myslienok v hlave a myslim, ze musia von lebo mi praskne. Nic z nich som nezrealizovala. Slubila som dozivotnu vernost iba jednemu muzovi a urcite to beriem vazne a nechcem porusit lebo ho milujem. Uz 10 rokov.
1. Chodila som na 4 roky na terapiu. Bolo to uzasne. 2 roky som naozaj potrebovala. 2 boli terapeuticky zbytocne, ale ja som akoby na terapii zavisla. Je to rok od posledneho sedenia a neprejde den, aby som nemyslela na terapeutku a cely ten proces. Asi som jej uz liezla aj na nervy, preto sa tam uz nechcem vratit. Velmi som sa na nu zo zaciatku naviazala, bola som nezrela, nesamostatna, pripecena ludovo povedane. Ona ma naucila strasne vela o zivote, o ludoch, o rodine... Neviem ako prestat na to vsetko mysliet a ist dalej.
2. Zijem v klasickom byte (s muzom). Pred casom ma pohltila joga-jej filozofia a orient celkovo. Muz k tomu nema pochopenie, pre nic ani pre zapalenu sviecku. Strasne by som chcela mat taku izbu pokoja, s milionmi sviecok, aromalampami a vonnymi tycinkami pomalovanu ako ja chcem symbolmi a pocuvat hudbu, relaxovat. Jedine, ze si niekde prenajmem miestnost. Pekna blbost. Ale tuzim a viem, ze to nebudem mat. Frustrujuce.
3. Vysnivanu pracovnu poziciu budem mat len mozno a o niekolko rokov aj ked na sebe pracujem odborne uz 12 rokov. Verim, ze to dosiahnem, no je to tazke. Ciel daleko. Ubija to :/ casto mam chut sa na to vykaslat. No neviem si predstavit robit nieco ine.
4. Neviem ako to pomenovat. Mohla som sa zalubit do kamaratky? To, ze som bisexualna ma nikdy netrapilo, ako pisem vyssie, stranu som si vybrala, ale mavam veru vselijake predstavy a to mi teda jedno nieje. Ako to mam zmenit, ked ma tak pritahuje. V mysli. Ani naznakom by som jej nikdy nic nepovedala.
Viem, ze ma mnohi odsudia. Taki uz ludia su. Ale dufam, ze aspon niekto nie. Pomaly sa dostavam do peknej kase. Som stastna aj nestastna zaroven. Hore dole. Najradsej by som sa ako figurka z clovece vzala a premiestnila uplne inam. Avsak mam zavazky a uz to nejde. A tak chcem aspon na tomto policku vytrvat a nezblaznit sa.
Je toho viac
Ahojte Bacalka
Je velmi silne a odvazne aka ste sebavedoma.
Vasa obeta voci manzelovi, tato laska, je krasna. Aka je velmi cista a oddana, ozaj nieco velmi pekne : )
Prosim, toto Vas moze velmi boliet, resp. Vas to uz boli, ale bojujete proti tomu:
No a teraz trosku o Vasej polovicke : ak vy prejavujte lasku (napr. k joge) a Vas manzel nenavist (napr. k Vam, alebo k joge) : kto z Vas je laska a kto nenavist ? ; )
Ja napriklam mam rad velmi napríklad bilinkarstvo, ale mam rad aj napríklad chirirgicka zakroky podobne ako mam rad leto mam rad aj zimu .. nieco mam rad menej, nieco mam rad viac, ale neni vec ktoru by som nenavidel.
(nenavist je ako zabijanie, neda sa proti nej bojovat, lebo sami sa nou staneme ...)
Ukazem niektore pejavy nenavisti "Slubila som dozivotnu vernost iba jednemu muzovi a urcite to beriem vazne a nechcem porusit lebo ho milujem." Kto Vas prinutil byt verna niekomu inému ako životu? Kto sa Vas snaži ukradnut od zivota a vziat, zotrocit k sebe?!
Ste to vy kto milujete svojho muza alebo Vas muz ktory vas nuti aby ste ho milovali? Je to uprimna laska alebo prekabatena nenavist ktoru branite?
"Chodila som na 4 roky na terapiu. Bolo to uzasne. 2 roky som naozaj potrebovala. 2 boli terapeuticky zbytocne, ale ja som akoby na terapii zavisla. Je to rok od posledneho sedenia a neprejde den, aby som nemyslela na terapeutku a cely ten proces".
Zavislost je len nedostatok lasky Kde sa podela laska okolo Vas? (ak by ste lasku citili, bola by ste v pokoji).
"Jedine, ze si niekde prenajmem miestnost. Pekna blbost. Ale tuzim a viem, ze to nebudem mat. Frustrujuce." Kto Vam vzal doparoma zivot zenska? Jasne ze taku miestnost v ktorej sa citite doma mat budete ! A kto je proti tomu aby ste boli stastna nech sa prace z vasho bytu ! Frustrujuci su ludia okolo Vas ktory Vas obmedzuju. Na tom sediet v tichej miestnosti, prijemne vonajucej, pokojnej, s teplymi kamenmi s vyhrevnou teplotou - to je predsa raj a nie frustrujuce.
"Ciel daleko. Ubija to :/ casto mam chut sa na to vykaslat. No neviem si predstavit robit nieco ine." zase to iste, nenavist v inej forme : niekto potlaca nielen vasu radost z jogy, ale aj z vasej prace. aka ste velmi ochotna a ambiciozna, a napriek tomu verite v nezmyselnost.
Týchto nenavisti je vo vasom prispevku vela a tipujem ze ich mate od manzela (preto ze vas vazni, este j verite jeho prikazaniam a obmedzeniam).
Toto potlačanie zivota sa zacina u vas kopit (preto u Vas zo stresu dochadza k bodu 4).
Cim dlhsie budete potlacat svoj hnev, cim dlhsie budete lahostajna a nezodpovedna k radosti, stastiu, k Vasemu pravu byt stastna - tym viac hnevu sa vo Vas nakopi, spociatku to bude ako apatia, prazdne, casom vsak bude narastat nenavist a jedneho dna dna bud zabijete vsetkych, alebo seba.
K tomuto extremu nesmie nikdy dojst, je to extrem ktory existuje len preto ze ho zivime.
(lajicky povedne, postavte sa za Zivot, nie za nejake JA napr. vasho muza .. postavte sa za Zivot, za moznost ktoru nam dava : ako chcete zit Vy a ako chce zit Vas manzel?
Toto patri medzi najtazsie chvile zivota, pozriet sa pravde do oci s plnou uprimnosto, bez akychkovel argumentov a prekrucania : chcem aby boli vsetci vratane mna stastni?
Vasu odpoved vnimam ako ANO,otazku vsak nechvam na Vas, ako VY vnimate ze chce Vas manzel?
Je to velmi postupne, je lepsie byt chvilu zly a cely zivot dobry. Ako byt cely zivot zly a len ked sa to hodi dobry.
Potrebujete sa naucit byt zla, resp. byt silna, ochotna sa postavit za to co je spravne.
Zivot je zivotom aj ked sa od neho vsetci odvratia.
Za 150 rokov o takomto case nikto z nas nezije.
Otázkou vsak zostva, kolki zijeme teraz, v tomto vecne trvajúcom pritomnom okamihu.
Vela stastia radosti a zabavy ale aj odhodlania, pevnej vole a vsetkeho dobrého Vam prajem Bacalka
Vidietelne sa v Tebe nieco deje. Zvaz este tu terapiu.