Ahojte, neviem už čo s tým - asi týždeň mám extrémne suché pery, až tak že si ich necítim. Objavil sa aj kútik (iba taký prasknutý kúsok kože v kútiku pier) ale ten som zachránila mastičkou UniGel ktorú som mala čo najrýchlejšie po ruke. Inak pery stále premasťujem tým vajíčkom od Oriflamu alebo jelením lojom. Snažím sa dopĺňať zinok, železo (keďže som chudokrvná) a vitamín B, C v tabletových formách ale progres tam nevidím žiadny, iba zhoršenie. Okrem toho si ich aj potieram medom. Mal z vás niekto už takýto problém? Čo vám zabralo? Poraďte niečo z lekárne alebo nejaké babské rady prosím, prípadne v čom mám pokračovať a na čo sa vykašlať? Ďakujem.
Extrémne suché pery
dobrý deň. ja mam velmi suché pery .používam balzam s arganový olejov s medovým prichutom. skvele odporúčam .spokojná som
www.alassalabeauty.sk
aj ja použivam balzam s arganovym olejom . Spokojna ,odpoučam
značky alassala obednala cez E -Shop
Dobrý deň .Ja som mala tiež veľmi suché pery,no teraz už mesiac používam prírodne balzam s arganovým olejom.Pery su makké na dotyk a zdrave. .Skvele odporučam
www.alassalabeauty.sk
Nikto teda neviete o žiadnej mastičke alebo niečo čo naozaj zaberie?
no v zime to mam aj ja a nepomaha nic
Prehliadla som informáciu o ich necitlivosti. Ak ich necítiš, tak sa môže jednať aj o alergiu.
Leela, ideš na to skvelé! Tie vitamíny v tabletkovej forme nahraď radšej potravinami, kt. ich obsahujú a nezabudni, že pri "B" to musí byť celý rad, nielen jeden vitamín! Do jedálnička zaraď viac ovocia a zeleniny, vyraď alkohol,ostré, slané, citrusy, dodržiavaj pitný režim. Pozor dávaj aj na arginín, kt. sa o.i. nachádza aj v čokoláde. Nikam sa neponáhľaj, dopraj si relaxáciu, spánok,...Aj ten med je dobrá voľba, rob to viackrát denne, nechaj pár minút - 5 pôsobiť, ale nech je len čistý. Pomôcť Ti môže aj balzam s panthenolom, panenský olivový olej, bambucké maslo,...Používaj kozmetiku bez alkoholu. Ak by sa Ti stav ani po mesiaci nezlepšil, tak sa ozvi.