no aka prijemna tema. :-)
je to vo vseobecnosti pravda a aj sexuologicka prax uznava, ze vona zenskeho lona (vyhol by som sa slovnemu spojeniu vona vaginy, nie je vhodne) je pre muza vyrazne pritazliva. nie uplne kazdemu to vsak vyhovuje, niektori preto dokonca odmietaju zenu lizat. su zeny, ktore konkretnemu chlapovi budu vonat aj par hodin neumyte, a su tie, ktore nebudu, nech by sa akokolvek dokladne vydrhli. s tym sa neda nic robit, taka je uz raz genetika.
vo dvojici to najviac sexualne iskri, ked jeden partner druhemu vonia a naopak. plati to pre pot, lono a celkovu vonu tela. niekedy sa mi zda, ze cuch je akoby podcenovany zmysel a skor pozorujem snahy maskovat svoje 'vyzarovanie' umelymi vonami, napr. parfemom, alebo potlacovat ho antiperspirantami ci roznymi antibakterialnymi mydlami. pritom vona partnera, ked sadne, prida sexualite uplne novy rozmer. a opacne, vona, ktoru chlapov mozog vyhodnoti ako neprijemnu, dokaze ten zazitok zruinovat. vonu zeny, podla mna, treba chapat ako vyznamny doplnok k jej celkovemu 'postelnemu' prejavu -- nejako vyzera (zrak), nejaka je hebka ci pevna (dotyk), nejako krici ci vzdycha (sluch) a nejako vonia (vona). ignorovanim niektoreho z tychto zmyslov sa ochudobnujeme o zazitok. ten je, samozrejme, najintenzivnejsi, ked je zena z kategorie bohyna - cize splna alebo prekracuje chlapove predstavy v tychto styroch smeroch. potlacat nieco z tohoto, navyse este proti chlapovej voli, je nezmysel.
ci pred lizanim umyvat, ako casto, cim... to vsetko su temy len pre vas dvoch. je pravda, ze v niektorych pripadoch intenzivne umyvanie lona (a to aj neparfemovanymi gelmi ako lactacyd alebo intimo) vonu potlaci dostatocne na to, aby zena sama sebou nevonala vobec. to sa sice moze javit na prvy pohlad ako dobra vec, ale v skutocnosti to casom moze viest az k tomu, ze chlapa to nebude vzrusovat. taky ten extrem - nemozes ma lizat, lebo som nebola v sprche. no a co ze si nebola, vonias ako dva olympy bohyn, chcem ta tu a teraz taku aka si! spontannost musi byt. a chlap, akokolvek jednoduchy to tvor :-), ta nebude lizat, ak mu nebudes vonat. ak aj ano, za vela to nebude stat, takze sama spoznas, ze nieco nie je v poriadku s nim. najistejsie, co mozes urobit, je v pripade pochybnosti pytat sa sama seba: lizal by ma, ak by som mu nevonala? pripadne jeho: mam ist najprv do sprchy? nie je na tom NIC zle. chcete predsa jeden pre druheho urobit co najviac.
takze: vonajte sa, lizte sa a rozpravajte sa o tom. :-) ja za seba poviem, ze som ochotny na kolenach prosit zenu, aby do tej sprchy nesla, ak mi jej vona vyhovuje. a ak sa stane, ze to uz nie je prijemne, no tak ju tam poslem sam. a ocakavam, ze aj ona mna. vona, ktora sa nam nepozdava, moze druhemu maximalne vyhovovat. nezabudat na to. :-)
samotna vona zenskeho lona vie byt dostatocny 'argument' pre druhe postelne kolo, nehovoriac o tom, ze aj pre prve... take tie pripady ked je zena uz nadrzana ze az, lebo tri dni nebolo nic, a milostpan je prave unaveny. :-) alfou a omegou je vsak to, ze partneri si musia vonat. a to sa neda nijako vynutit.