Čaute. Vopred sorry, ak to bude moc nechutné, ale chcem to čo najpresnejšie popísať. Včera som dostala menzes. Mala som neuveriteľné bolesti, asi ako nikdy pred tým, nepomohla ani flaša s teplou vodou, ledva sa mi podarilo zaspať. Dnes bola bolesť o veľa miernejšia, ale čo sa spustilo, to si neviete ani predstaviť. Od rána som už skoro minula celú krabičku najsilnejších tamponov a vložiek, mením každú pol hodinu až hodinu, už som asi 10x pretiekla, čo to furt nestihnem. Toľko krvi, čo zo mňa dnes vyšlo... sa čudujem, že som ešte nevykrvácala. Ale čo mi skutočne nahnalo strach je to, že už asi 5-6x, ked som vytiahla tampon, zo mna vypadol 10cm kus sliznice ! Takýchto kusov 5 až 6 ! To už zo mna snad vypadla celá maternica ! Neviem, čo sa deje, začínam mať fakt strach. Neviem, ako budem spať, ked každú pol hodinu až hodinu musím všetko (tampon+vložka) vymeniť. Už sa vám takéto niečo stalo, prosím vás ?? Skôr ako ráno sa s gynekologom nespojim a aj to neviem, či nemá ešte dovolenku. Preventívku mám až február/marec. Na kontroly chodím pravidelne, nikdy som nemala žiadny problém, HAK neberiem 4-5 rokov, pokúšame sa o bábo, zatiaľ neúspešne.
Až tak silný menzes ?!
Drzim ti palce nech dobre dopadneš! Daj vefiet :)
Ďakujem za reakcie. Na pohotovosť som nakoniec nešla, noc som nejako prežila. Nohavičky aj s pyžamom išli síce rovno do koša, ale čakala som, že to bude ešte horšie. Bolesti skoro zmizli. Od 12-tej mám gynekologa, tak mu budem volať. Mama mi hovorila, že toto kedysi mala, že sa jej to tam nejak upchalo a museli jej spraviť kyretáž. Dám vedieť, ako som dopadla (ak by si niekto v budúcnosti túto tému vygooglil).
Neboj sa lekari vedia co robia! Chod na pohotovosť a prabem skore uzdravenie
V prvom rade by bolo naozaj dobré vedieť či sa jedná o menštruáciu, alebo potrat.
Ja som mala v novembri tiež podobnú menštruáciu, ale vedela som na 100%, že je to ona. V októbri som brala Voltaren aj tabletky a dávala som si aj náplaste a podľa môjho gynekológa bol problém práve v tom.
V októbri som mala menštruáciu veľmi slabučkú, hoci 9 dní a potom v novembri to prišlo. Krv bola až tmavočervená, hustá, s kusiskami sliznice, kŕče v bruchu a v noci som stála v sprche. Bolo to v sobotu, takže som si začala dávať Ascorutin a doslova som do seba pchala mandarínky a citróny. V nedeľu som sa odvážila na pohotovosť a natrafil som na lekárku, ktorá mi pichla Kanavit bez vyšetrenia. Menštruácia mi celkom zoslabla a potom aj prestala.
Ja neviem. Práve som si vygooglila príznaky a spĺňam všetko. Neviem, čo mam robiť. Ako ma vyšetria, keď toľko krvacam ??
Nemala si náhodou potrat? Lebo toto mi je cudne ja by utekala na pohotovost
Nemala si náhodou potrat? Lebo toto mi je cudne ja by utekala na pohotovost