Dobrý deň,
2 týždne dozadu som sa zranil pri futbale. Krivo som doskočil a mal som výron. Nič špecialne, pretože sa mi to už stalo 3,4x takže som liečbu nechal na overené postupy - octanová masť + obväz a vyložená noha. Pomalučky mi to odpuchlo a bolesť bola menšia no zistil som, že nedokážem členok zdvihnúť smerom hore. Pri chôdzi ho proste len vláčim za sebou (kačacia chôdza). Tak som skočil za chirurgom a ten ma poslal na rontgen, kde mi ale nič nezistili tak som šiel za ortopedom a ten ma poslal na magneticku. Teraz musim ale samozrejme čakať na tu MR, pretože zdravotnictvo je taká ake je.....Chcel som sa ale spýtať, či niekto nema/nemal rovnaký problem alebo, či niekto netuší čo by to mohlo byť.
Ďakujem.
Problem s členkom
Dostal som bandáž takže ten členok mam stále v takej polohe, aby som ho nezaťažoval...na noc si to davam dole samozrejme + tabletky proti zapalu a regeneračne...podla chirurga to môže byť aj zaseknuty nerv niekde v nohe alebo pri platničke takže neviem.....3-4 týždne ako živnostnik na MR čakať nemôžem.....o tej akupunkture som uvažoval ale neviem, či do toho mam isť :/....nemyslím si, že mi nejaka masť pomôže, pretože to odpuchlo a neboli ma žiadny pohyb ani chôdza len proste ten členok nedokážem zdvihnúť hore takže ho vlačim len....
Skúšal si wobenzym? Mne veľmi pomohol, keď som si vyvrtol členok na ľade. Možno ti pomôže. Skús
vyhľadaj akupunktúru,tá ti to isto vylieči!!!
Ta noha potrebuje relax, pri chodzi ju nezaťažuj prípadne si sadni na tyžden dva na vozik. No s tym členkom môžeš postupne cvičiť. Len mierny pohyb so svalmi na nohe. Popytaj sa aj v lekarni na nejake doplnky výživy, prípadne masti, ktoré urýchlia hojenie.