Astma a domace zvieratko

Lulu2011

shaylen - tak snad aj ja si zvyknem :)

kycera - mam hrozne vela alergii, mam na pele, roztoce, plesne, aj potravinove, no katastrofa :) ale najsilnejsie mi vysli roztoce, plesne a macka, ked pojdem najblizsie k alergo po spreje, dam sa otestovat na zajaca, dr. ma zabije, ze mam doma :D a skusim sa popýtat na vakcinaciu proti alergenom na zajaca, ci by som nemohla zacat...inak vakcinovat komplexne ma nechce, ze mne by to ublizilo v stave akom som

Shayleen

Existuje typ macky na kt nie je mozne mat alergiu a ked tak chces mat macku tak si zaobstarajte tuto inaj ked uz mas silnu alergiu tak ta tvoja musi ist alebo aspon obmedziť kontakt. Aj ja som alergicka na macky co som vobec nevedela cuze z jednej strany som to vedela lebo pri kontakte s mackou som kychla a popritom mame doma 2 macky a aj astmu alergicku mam. Bola som u alergologa a oodla testov vyšlo alergia okrem iných aj na mačku. Lekar povedal ziadne mačky. My sme si ich ake nechali odvtedy mame aj psikov a pred mesiacom som bola zase na teste a alergia na macku bola mensia ako ked som bola pred rokmi. Organizmus si nan zvykol.

Kýčera

Lulu, to máš len alergiu na mačku? Iné alergie sa u Teba nevyskytujú - lieky, potraviny, pele, parabény, intolerancie,...?

Lulu2011

no ved, nechcem ho dat niekomu len tak :( ja viem , ze ako alergik som nemala kupovat zvieratko, ale predsa musi existovat nejaka cesta, ako sa tej protivnej alergie zbavit, mam uplne zasrety hlas, plne dutiny a kaslem, nechcem byt na liekoch kazdy den, konecne som sa ich po dvoch rokoch zbavila a teraz toto, mam silnu alergiu na macky, nemozem byt absolutne v ich blizkosti, psy mi nevadia, mame doma kralicka je strasne zlatucky, ale zase som hotova z alergie, muz ho chce predat, ale ja nie

D...a

Moja suseda bola ako dieta alergicka na srst a mali vlciaka, ktoreho strasne milovali a nechceli dat prec, aj ked im to lekar doporucil. Dievca sa snazilo priamy kontakt so psikom obmedzit a ked ho aj pohladkala, hned si umyla ruky, atd. O nejaky cas sa to ustalilo a alergia zmizla.

Biela.Kobra

Záleží na tom, o aký druh astmy ide. My sme s manželom astmatici, u mňa je stav už veľmi dobrý, manžel má všetky druhy alergií a mal rôzne komplikácie. Máme v byte mačky, zvládame to. Cez deň spia, kde, chcú, v noci spia mimo spálne. Často vysávame a často periem obliečky a paplóny a zmývam na mokro. Ja som v tomto smere relatívne v poriadku a manžel to zvláda s liekmi a sprejmi. Mačky sú jednak súčasťou rodiny a okrem toho obaja máme stresovú prácu a mačky vytvárajú domácu pohodu a pôsobia doslova terapeuticky. Nedávno bol manžel na kontrolných testoch a zistilo sa, že už nie je alergický na mačky - neustály kontakt s nimi ho "vakcínoval", ako sa hovorí, klin klinom.