Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

antikoncepcia na predpis

Príspevok v téme: antikoncepcia na predpis
istámeg

dobrý deň, píšem a čakám rady od skúsenejších žien. Som pevne rozhodnutá, že si dám predpísať antikoncepicu, jednak mam sexuálny život, a z druhej strany pravidelné meškanie menzesu a bolestivé PMS a menštruáciu, silné krvácanie...U gynekologičky som bola raz, na preventívnej a zároveň mi dala vyvolávačku, antikoncepciu mi odporučila, ale mám 17, preto sa pýtam, či bude potrebovať aj podpis od rodiča. (Naši na kontrole už podpisovali nejaké papiere a potom mi povedala pani doktorka, že s akýmkoľvek problémom už budem môcť prísť sama) Totiž nechcem, aby naši vedeli, že si ju dám predpísať, nehovorím im o mojich ťažkostiach, pretože beriem to tak, že je to moje telo a niektoré kamarátky mi povedali, že budú potrebovať podpis rodiča. ďakujem za pomoc :)

janja1997

ahoj. ja práve uvažujem nad tým či ju začať brať, alebo nie, kedže to nesie so sebou kopec hormonálnych zmien a nie každá ti sadne :/ joj aj chcem, potrebujem, ale bojím sa..
no ale k tvojej otázke - neviem ti odpovedať, ja osm dokonca musela do 18 chodiť s mamou dnu!! čo mi prišlo dosť divné ale doktor vravel, že ma nemôže zdola vyšetriť bez prítomnosti zák.zástupcu do 18tky.. našťastie už mám po 18tke a idem si tam sama kedy potrebujem a poviem a popýtam sa na omnoho viac ako s rodičom omg...
veď sa skús popýtať doktorky, či musíš prísť s mamou, keď chceš antiku a keď ti povie že hej, ta povieš dobre..no a nabudúce povieš že si si to rozmyslela (ak to nechceš vašim vešať na nos) :) veď o chvíľu už budeš mať 18, toľko snáď vydržíš :))

Istámeg

To nebola odpoveď na moju otázku, no ale ďakujem, mne to vôbec neprekáža. Napísala som dosť stručných dôvodov prečo a je mi lúto ale niesom kresťanka a neverím ani tomu, že by som mala iba jedného partnera do smrti a s ním len spala... Ale čo mám robiť keď kondómy nemám rada a som s ním už dlho, a navyše tie problémy okolo celej menstruacie..

escap

Hormonálna antikoncepcia má aj potratový účinok, aj keď jej názov navodzuje dojem, že pôsobí výlučne na zabránenie počatia. Účinky HAK sú teda :

1. pred počatím:
- zabránenie ovulácie, čiže uvoľneniu vajíčka
- zmena cervikálneho hlienu s cieľom obmedziť prienik spermií k uvoľnenému vajíčku; ak tieto dva účinky zlyhajú, nastupuje

2. potratový účinok po počatí
- zmena sliznice (výstelky) maternice tak, aby sa oplodnené vajíčko (embryo) v nej nemohlo uhniezdiť, následkom čoho odumiera

O potratovom účinku bohužiaľ gynekológovia, ktoré ženám HAK predpisujú, málokedy povedia - čo by inak mala byť ich povinnosť, a výrobcovia antikoncepcie sa tým chváliť nebudú, lebo na HAK zarábajú. Žena užívajúca HAK, tak nikdy nevie, či a koľko detí v skutočnosti počala a tým, že brala tabletky, im nedovolila narodiť sa. Preberá za to zodpovednosť pred Bohom, ktorý je darcom života jej detí.

istámeg, premysli si, či ti HAK za tú cenu stojí. Nehovoriac o ďalších nežiadúcich účinkoch, ktoré HAK má na ženský organizmus. Najlepšou antikoncepciou pre slobodných je sexuálna zdržanlivosť, manželia môžu využívať prirodzené metódy plánovania rodičovstva.

Mať sex nie je o zábave ale o pripravenosti prevziať zodpovednosť za milovanú osobu a za naše počaté dieťa, ktoré je plodom našej vzájomnej lásky. Dieťa nesmie byť považované za nechcený "vedľajší" produkt sexuálnej aktivity, lebo deti sa rodia práve vďaka sexu. Ak sa dieťa počne, neznamená to, že sa niečo pokazilo, ale naopak, niečo úžasné sa podarilo. Preto ak nie som pripravená vziať si toho druhého za manžela a prijať prípadné dieťa, nemala by som ešte s mužom sexuálne žiť...