Dobrý deň. Mám 22 rokov a už asi 3 roky vysoký tep v pokoji (nad 80). Pred polrokom ma začalo pichať pri srdci-skôr akoby bolesť (niekedy mi pomôže ibalgin). Zašla som k lekárovi ten ako prvé sa ma opýtal či nemám nejaký psychický problém,ja že nie. EKG v poriadku, tlak 125/85 tep 120 ( pred tým ako mi merali som sedela v čakárni asi hodinu). Doktor mi predpísal Egilok25mg pol ráno a večer.
Krvné testy v poriadku, aj štítna žľaza. Trošku sa to zlepšilo (tep 70-80 v pokoji). Po nejakom čase zase tie stavy náhle búšenie srdca- kedykoľvek. Raz som skoro odpadla, zavolali mi záchranku tí mi znížili tep z 150 na 90, tlak 150/90 dali mi infúziu a tabletku na upokojenie (lexaurin) Objednali ma na holter pred dvoma mesiacmi. Maximálna tep.fr 166 (pri pomalej 15 min. chôdzi do kopca. minimálna v spánku 59. Rengén hrudníka v poriadku. Zašla som aj k psychiatrovi ten mi dal lieky na ukľudnenie, a na depresiu do správy napísal že mám úzkostné stavy a vždy citlivej povahy. Keď sa cítim zle beriem tie lieky a vôbec nepomáhajú. Bojím sa ísť zas k lekárovi aby ma zas neposlal len k psych. Chcela som začať cvičiť ale nevládzem, je mi zle, bola som na diskotéke neskutočne ma bolelo pri srdci začala som si všímať tep, keď som si doma po 2 hodinách ležania namerala tlak 147/91 tep 130.
Asi polroka mám zväčšenú krčnú mandľu na to mi lekár povedal že mám si kúpiť niečo na zapálené hrdlo. Pred týždňom som si pozrela na tu mandľu prtože ma trošku bolela, a čo som objavila ? Mandľové kamene! Fuj, dva som vybrala jeden mi tam zostal tak ma napadlo či ten tep nemôže byť aj z nejakého zápalu.
Alebo môže to byť ozaj len z psychiky ten tep alebo preto že som stratila kondičku a mám málo pohybu? V práci som skončila pretože ma ozaj šéfka takpovediac psychicky týrala, teraz sa bojím ísť do novej práce pretože som sa vždy bála pohovorov, kolektívu a ešte mám problém kontaktovať sa s ľuďmi. Keď pracujem som stále v strese ani som si to najprv neuvedomovala a leraz keď nepracujem je mi dobre aj keď tep mám zvýšený stále.
Bojím sa práce, už do školy som mala problém chodiť a na rôzne školské akcie som sa nedostavila, v tom mi nedokázala pomôcť ani detská psychiatrička. Môžem mať z toho tak vysoký tep? Veď nemyslím na to, tep sa mi zvýši hockedy až potom pociťujem stres z toho. Nechcem skončiť na psychiatrii keď mi ani sedenia pri psych. nepomohli :D prosím poraďte či mám otravovať stále tých lekárov nech mi urobia poriadne vyšetrenia, alebo či mám skúsiť cvičiť aj keď nevládzem a získam kondičku, alebo len skúsiť sa nejak psychicky uvoľniť? Ďakujem prajem pekný deň.