Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Havarijná služba - sused

Príspevok v téme: Havarijná služba - sused
Chcem spravodlivosť

Dobrý deň, táto téma nesúvisí so zdravým ale chcem vedieť váš názor.
Stalo sa, že nám praskla trubka v byte a trošku natieklo susedom. Tí volali havarijnú službu. (Ani sa neišli najprv pozrieť k nám čo sa stalo ale ihneď volali havarijnú). Havarijná služba prišla, LEN SA POZRELA NA TO, čo sa stalo (na tú trúbku) a povedali aby sme zavolali vodoinštalatéra. HS si za príchod a pozretie sa (NIČ NEUROBILI) účtovala viac než 30 eur (bližšie ku 40).

Kto, podľa vás, by mal platiť privolanú havarijnú službu??? Ja som toho názoru, že by ju mal platiť ten, čo ju zavolal - čiže sused. (Ale sused povedal že ju platiť nebude). Prosím napíšte mi vy svoj názor.

dalsi

Kto co plati, nemusi byt na prvy pohlad take jednoznacne. Zavisi od okolnosti.

Ale urcite plati, ze ten kto objednava, ten plati.
Sused si objednal sluzbu, sused plati.
Lenze - susedovi sa stala skoda, tak ma narok na zaplatenie od toho, kto ju sposobil.

A tu je trochu problem - kto ju naozaj sposobil ? Ak ju sposobil majitel bytu nad nim, ma to platit on. Lenze naozaj to sposobil majitel bytu nad nim ?

- co ked nad nim je viac majitelov bytov a mohol to byt ktorykolvek.
/treba najst pricinu a vinnika/

- co ked tieklo zo strechy /za strechu je zodpovedny spravcovska spolocnost, alebo ak ju panelak nema, tak spolocenstvo bytov/

- co ked to tieklo zo spolocnych rozvodov ? /detto zodpoveda spravcovska spolocnost, alebo spolocenstvo bytov/

Treba si zistit, ze vacsinou byva aj stavba nejak poistena /info u domovnika/ na podobne pripady.

Alebo je poisteny jednotlivec /alebo neni/.

Pri havarii vody je postup, ze sa zatvara hlavna stupacka /informuje sa domovnik ako prvy/ a potom sa vola vodoinstalater. Na druhu stranu je divne, ak sused zavolal havarijnu sluzbu a oni sa tvaria, ze nic. Naco je taka sluzba - to je podvod. To by mohol robit kazdy, ze niekam dojde a povie - zavolajte si elektrikara, vodara a inkasovat.

Ak si svojvolne zavolal sused havarijnu sluzbu, tak ju plati on.

mate59

Platí ju ten, kto ju zavolal, čiže sused.Ak mu zatiekla voda od vás,poškodila niečo a musel by napr. vymaľovať stenu,toto by ste mu mali vy uhradiť.Ak máte poistenie domácnosti,uhradí mu to vaša poisťovňa.