Sikana

Príspevok v téme: Sikana
Kokoshj

Dobry, ch ela by som sa opytat ze ak som kedysi bola tercom vysmechu od triedy aj ucitelky a od kamaratok ktore ma zradili a odkopli ako kus handry a moje sebavedomie sa znizilo o 100 percent! Vhcela by som nejaku radu ako tie neprijemne myslienky a sebevrazedne sklony vyhodit z hlavy! Doteraz neviem kvoli comu sa vsetko zvrtlo proti mne! Kde je ta chyba a ci to naozaj bola sikana! Ked zrazu zistite ze ty ludia vas nechcu odmietaju, mam to brat za zradu? Klamstvo? Sikanu? Je to neprijemny pocit!

bella21

recreant, čudne si to vyhodnotil, oni Ťa šikanovali a z toho Ti vyplynulo, že si blbec? Ak si toto myslíš, hneváš sa nielen na nich, ale aj na seba - a takto sa veru ťažko žije.

Nie, ak niekoho šikanujú, je to negatívna vizitka tých, čo šikanujú a nie vizitka obete.

Jediné riešenie je odpustiť im, len takto sa dá tej bolestnej minulosti naozaj zbaviť.

Recreant92

To by som chcel vedieť aj ja ako sa toho zbaviť a zabudnúť.
Teraz som zo školy von asi 3 či 4 roky a stale ma to prenasleduje a nikdy neprestane. Byť 5 rokov šikanovaný... to sa môže stať iba blbcovi. Myslim že som zlyhal na celej čiare ako chlap, že som sa tomu nepostavil.. no kto sa sám postaví celej triede ? Povedať to niekemu mi bolo trápne, lebo....
Súčastnosť - stale sám.
Buducnosť ma dve riešenia - samovražda alebo počkať na nejake stretnutie zo školy a všetko to tam popraviť...

Somchudak

Ja som natom podobne...vsetci ma odmietaju..mozno az na nejake 1-2vynimky, ked ich ucitelka napr. Posadi vedla mna tak povedia ze smrdim a ze nechcu vedla mna sedet. :-( neviem co mam robit, aj ja som sa chcel zabit...a asi nato pride coskoro

Severka

Nie si sám. Tiež som to zažila a k tomu aj doma ma bili a ponižovali.

Svoju stratenú duchovnú silu som hľadala v lese. Mala som veľmi dlhé prechádzky v lese. A neustále som chodila do kostola. To mi dodávalo silu zvládať tieto ťažké chvíle. Jedného dňa mi dali pokoj. A teraz ma ignorujú.

A veríš karmu? To všetko čo robia tebe ním sa to vráti.
Treba si veriť a nestrácať na duchu. A treba ísť aj k psychológovi.
Veriť si. Oni ta chcú zdeptať, ale ty im tu radosť neurobíš. Oni na to len čakajú. Sú to svine aj s tou učiteľkou. A v jednej veci by som to riešila s riaditeľom a alebo aj vyšším nadriadeným. Alebo zmeniť školu.