Ako sa pripraviť na ovčie kiahne. Bola som v kontakte s osobou ktorá ma ovčie kiahne.

Príspevok v téme: Ako sa pripraviť na ovčie kiahne. Bola som v kontakte s osobou ktorá ma ovčie kiahne.
Kiahnica

ahojte,

chcela by som od Vás radu.
Bola som v kontakte s osobou ktorá dostala ovčie kiahne. Boli sme na chate a posledný deň sa kamatat vysypal. Takže celkovo 5 dní spolu v jednej chate s osobou ktorá dostala kiahne.
Chápem, že pravdepodobne je viac isté že po 10 dnoch môžem i ja očakávať u seba kiahne. Chcem sa spýtať ako sa na ne pripraviť. Mám sa nejak dopredu dopovať vitamínom C? Zvyšovať si imunitu? Aby som mala aspon ľahší priebeh. Je vhodné potom používať puder ? alebo čo by ste odporúčali? Ďakujem

rencask

Nemusis dostat,ja som v strednom veku a nedostala som ani v detstve od brata,ani v dospelosti od dcery. Inkubacna doba do 14 dni. Priprava nato zbytocna,nijak sa to nelieci,pudre sa nedavaju,od svrbenia fenistil kvapky a gel na pupaky,to je vsetko. Najhorsie je moznost jazviciek po odhojeni na tvari.

Bubliii

Veď ich vôbec nemusíš dostať. Ak máš dobrú imunitu a si zdravá/ý, nestresuj sa. Ak spozoruješ príznaky, treba ísť za lekárom a asi ostaneš nejaký čas doma, je to infekčné.. púder sa už tuším nepoužíva, neviem, čo je teraz "v móde"