prvýkrát beriem antikoncepciu

Príspevok v téme: prvýkrát beriem antikoncepciu
Janka1801

dobrý deň prajem. dala som si predpísať u gynekológa antikoncepciu Leverette. povedali mi že ju mám teda začať užívať prvý deň menštruácie, čas si mám určiť sama, len musím si dať pozor že ten čas musím dodržiavať. ja sa chcem spýtať, aký máte názor, kedy sa vám najlepšie berie tabletka? ráno alebo večer? lebo ja by som bola radšej keby ráno, lene som začala teraz poobede "menštruovať" takže už je neskoro na prvú tabletku.
a druhá otázka...ráta sa už ako začiatok menštruácie aj to, že zatiaľ poriadne ani na vložke nič nemám iba keď idem na wc? Lebo mne sa niekedy stane, že jeden celý deň mám krv iba počas toho ako som na WC a celý deň nič a a nasledujúce dni sa mi to poriadne spustí. Mám si dať teda tabletku aj počas takého slabého krvácania alebo sa to ešte neráta ako menštruácia a mám radšej počkať do druhého dňa?
Pre niekoho sú to asi dosť blbé otázky, ale beriem antikoncepciu prvýkrát a chcela by som sa o tom poriadne informovať, tak prosím poraďte mi ak viete.

Ďakujem za každú radu.

escap

Najvážnejším "vedľajším" účinkom HAK je možné usmrtenie vlastného počatého dieťaťa. Napriek svojmu názvu anti-koncepcia, čo znamená "proti počatiu", aj s HAK môže žena počať = otehotnieť. Ak sa HAK nepodarí zabrániť počatiu, teda spojeniu vajíčka so spermiou, nastupuje "poistný" účinok - pôsobí tak, aby zabránila novému ľudskému životu uchytiť sa vo výstelke maternice, čím ho vlastne usmrtí. Niekoľkodňové dieťa potom zomiera hladom v miestnosti plnej jedla len pre to, že mu tabletky nedovolili na jedlo siahnuť. Túto smutnú skutočnosť bohužiaľ gynekológovia, ktorí ženám HAK predpisujú, málokedy povedia (čo by inak mala byť ich povinnosť, aby podali ženie úplnú informáciu o účinkoch preparátov, ktoré budú užívať), a výrobcovia antikoncepcie sa tým chváliť nebudú, lebo na nej zarábajú. Žena, ktorá užíva HAK tak nikdy nevie, či a koľko detí za dobu jej brania v skutočnosti počala a tým, že brala tabletky, im nedovolila narodiť sa. Preberá tak za to zodpovednosť pred Bohom.

Ak tehotenstvo nie je žiadúce, manželia by mali zvoliť prirodzené metódy plánovania rodičovstva. A pre tých ostatných je tu cesta čistoty a sexuálnej zdržanlivosti, ktorá buduje život a nie ho ničí.

Nikol120

Dobrý večer. Aj ja som nováčik v užívaní. Začala som HAK Dienorette uživať v decembri a poslednú tabletku v blistri som užila +/- do 11 hodín. V letáčiku je písané, že do 12 hodín sa netreba chraniť, ale aj tak je tam šanca, kedže to bola posledná tabletka? Akurát mám 7 dňovú pauzu a či tam nie je náhodou väčšia šanca otehotnieť. MS som dostala 3.deň pauzy. A 5.deň pauzy som mala styk. ĎAKUJEM ZA ODPOVEDE.

dslakôjl

Janka 1098 človeka pod nickom OMG si nevšímaj, to bude najaká premúdrela ťava čo ti nepodarí ale vie len urážať. Ak si niečim niesi istá tak sa vždy pýtaj svojho lekára-lekárky. Oni najlepšie vedia ako antikoncepciu užívať. Budeš to mať na 100% istejšie ako sa radiť tu na fóre s dievčatami a ženami ktoré sú len laičky a môžu ti poradiť zle a ty nakoniec budeš tehotná.
Len si buď vedomá že antikoncepcia má veľa aj negatívnych účinkov. Pravdepodobne si teraz s priateľom fungovala na prezervatíve a spermicídnych géloch ako ja fungujem.

Daaa20

Kašli na antikonpcepciu. Môže mať aj abortívne účinky a ubližuje tvojmu telu. Sú aj lepšie spôsoby- napr. bilingsova metóda

Janka1801

ďakujem veľmi pekne, snáď sa mi to pekne ustáli a aj zlepší, lebo tie bolesti čo mám sú strašné a aj doktor povedal, že mám až príliš silné a príliš dlho (9 dní zvyknem krvácať keď rátam bez tých prestávok) uvidíme, snáď :) ďakujem ešte raz za radu

MrsShpock

Rataj vtedy ked uz zacne prve krvácanie mas nepravidelne MS a s HAK sa ti to da do poriadku. Musis kazdy den jednu brat jedno ked si napr v PO mas škvrnu a potom UT a ST nic a ŠTV ide normálne tak beries od toho PO kazdy den. Po par MS mala by si mat MS ustalenu

Janka1801

čakala som samozrejme nejakú urážajúcu odpoveď, ale asi poriadne nečítaš čo je písané ;)
prečítala som si veľa článkov, kde bolo písané že niekto neberie ako menštruáciu pokiaľ sa na vložke neukáže určité množstvo krvi...bolo to písané na fórach, kde priamo reagovali doktori.
takže preto sa pýtam takéto otázky, lebo pokiaľ nemám poriadnu menštruáciu, možno sa to ani ako menštruácia neberie, lebo dnes možno kúsok krvácam a najbližšie 3 dni nebudem vôbec a až potom začnem poriadne...asi nemáš taký problém ako ja, tak sa do toho nevyznáš, preto musíš hneď útočiť že som trubka...ale ok beriem "názor" aj takýchto ľudí ako si ty.