Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Prva navsteva gynekologa

Príspevok v téme: Prva navsteva gynekologa
-Viki-

Dobry den chcela by som sa s vami poradit ohladom prveho gynekologickeho vysetrenia mam 17 a chcela by som ho absolvovat ( casto ma to tam dole pobolieva a myslim ze tam je nejaky problem). Radsej by som chcela gynekologicku ako gynekologa. Treba aby som isla aj s maminou ? Co vsetko sa tam bude diat ? Aka bola ta vasa prva ? Mam sa bat ?

Nika123456789

Ahojte chcela by som sa spytat .... Ako si mam vybavit prveho gynekologa a ci mozem ist sama bez toho aby o tom vedela mama ... Mam 15 .. Treba si ho najprv vybavit u obvodnej lekarke? Za odpovede Dakujem

mmoonna

Tak najprv pôjdeš do kabínky, kde sa vyzlečieš od pása dole. Daj si dlhšie tričko, alebo si zober sukňu, aby si tam nebehala s holým zadkom. Potom ideš sa lekárom. Ten sa ťa najprv povypytuje odkedy máš menzes, kedy bol naposledy, ako dlho, aké máš poblémy a pod. Potom vylezieš na "kozu" a on ťa vyšetrí. Prehmatá ti brucho, ak si panna, tak ťa vyšetrí cez konečník, ak nie si, tak ťa vyšetrí cez vagínu. Nie je to bolestivé, len nepríjemné. Môže ti urobiť aj sono. Ak si panna, tak cez brucho (vtedy musíš mať plný močový mechúr), ak nie si, tak ti spraví vaginálne sono. To je asi tak všetko. Ver tomu, že každá, ktorá tam ide prvýkrát má z toho asi nervy, ale potom to už bude o.k. Držím prsty.

Karinkaaaaa

Ahoj :-)
Ja mám 18 a prvýkrát som bola tiež pred rokom keď mi vynechala menštruácia.
S maminou nemusíš ísť, ale ja som bola s ňou, nakoľko som typ, ktorý je radšej ak do neznámeho nemusí ísť sám.
Ja som si gynekologičku vybrala sama, tiež som nechcela ísť ku chlapovi, ale nakoniec to dopadlo presne naopak. Tá lekárka ku ktorej som chcela ísť ja ochorela a bola dlhodobo PN, takže nakoniec som bola nútená ísť inde.
Ten gynekológ je niečo cez 50-ku a hoci som mala obrovské obavy, bol nakoniec milý a nadmieru normálny. Najprv mi vysvetlil čo sa bude diať, potom sme rozobrali moje problémy a až potom nasledovalo vyšetrenie. Mne najprv prehmatal brucho, potom ma vyšetril zdola. Bolestivé to nebolo, ale bolo to dosť nepríjemné. Mne potom robil sono brucha.
Potom mi vyšetril prsníky, s čím som vôbec nepočítala, lebo kamarátky mi každá svorne tvrdila, že nič takého sa u nich nedialo. To bolo tak všetko.