HAK Yasminelle a riedka stolica

Príspevok v téme: HAK Yasminelle a riedka stolica
kukurica567

Ahoj. Prosim o rychlu radu :/
Uzivam druhy mesiac HAK. Prvy mesiac som mala Yadine, ale nerobila mi dobre a po pauze som presla na slabsiu Yasminelle.
Dnes je stvrty den uzitia tabletky. Uzila som ju rano o 7, ale o pol 9 som mala bolesti brucha s redsou stolicou, bola formovana ale rozpadnuta a taka polo vodnata....ziadna extremna hnacka. Myslite ze si mam zobrat dalsiu tabletku alebo to nemam riesit? dakujem vam

escap

Prakticky všetka hormonálna antikoncepcia na našom trhu je potratová. Totiž ak zlyhá jej antikoncepčný účinok (blokovanie ovulácie a zmenšenie priepustnosti hlienu krčka maternice pre spermie) a dôjde k počatiu, nastupuje potratový účinok HAK, ktorý oplodnené vajíčko vypudí z tela von.

Dieťa počaté v tomto prípade zvyčajne zomiera v 7. – 8. dni života. Pokiaľ totiž nedôjde k jeho zahniezdeniu vo výstelke maternice, zahynie po spotrebovaní vlastných zásob živín. HAK spôsobuje zmeny maternicovej sliznice (endometria), ktoré znemožňujú uhniezdenie počatého dieťaťa. Okrem toho negatívne pôsobí na jeho rozvoj a putovanie vo vajíčkovode pred zahniezdením. Preto žena, ktorá užíva HAK si nikdy nemôže byť istá, či v danom cykle nespôsobila smrť svojho týždňového počatého dieťaťa.

To, že aj s HAK sa dá otehotnieť dosvedčujú aj prípady žien, ktoré napriek správnemu braniu HAK otehotneli. V týchto prípadoch zlyhal nielen antikoncepčný, ale aj potratový účinok HAK.

To, že sa dá aj s yasminelle otehotnieť hovorí aj samotný výrobca v príbalovom letáku:
"Ak otehotniete počas užívania Yasminelle, hneď ho prestaňte užívať a vyhľadajte svojho lekára."