Povrchna kamaratka co si o tom myslite? Ja uz som zufala

Príspevok v téme: Povrchna kamaratka co si o tom myslite? Ja uz som zufala
Sasha55

Mam jednu 'kamaratku' respektivme zoznamili sme aa v praci a pracujeme spolu a musime spolu cestovat cize sme sa spriatelili. Ale ja uz nedokazem pochopit jej povahu a to som veelmi chapavi a tolerantny clovek ku vsetkym. Neviem co mak robit kedze som musim byt velmi casto. Berte to tak ze po jednej stranke nieje zla, mam ju aj rada ale .......povedzte sami !!!! :/ :(

Ona je neskutocne materialisticky clovek, nic ine neriesin iba seba , svoj vzhlad a karieru, peniaze. Stale hovori iba o sebe, ake ma nove kontakty, kde bude pracovat ked vystuduje a pod. Ku vsetkym sa sprava povrchne ale predstiera to na milotu a vsetci jej to zeru, klame ludi na zaklade toho aby stupla v ich ociach. Nic si nevazi, a vobec si hlavne nevazi ludi, ktory pre nu nic nemozu urobit alebo nemaju peniaze. Nemam si s nou uz ani co povedat, lebo ja niesom typ, ze potrebujem sa kazdemu pacit a viem si uzivat zivot aj inak ako s peniazmi. A to co ma pre mna hodnotu pre nu zrejme je nic. Ked jej nieco rozpravam stracam sebavedomie, lebo niekedy ma nenecha ani dohovorit alebo sa diva do telefonu, obzera sa , proste naznaky nezaujmu. Vsetko musi byt podla nej a nic sa jej nepaci nikto jej nevyhovie v nicom.......

Viem ze kazdy je aky chce byt, ja sa ju snazim pochopit ale toto je uz nad ramec mojho chapania, ako moze byt niekto taky....neviem ako to nazvat.....a neriesila by som to keby sa ma to priamo netykalo, travim s nou vela casu tak ma ovplyvnuje, tym ze mi nedava pravo na svoj nazor a automaticky ma presvedci o svojom zachadza do uzadia moja osobnost a nemam sancu vyniknut a rast. Co mam robit prosim poradte :( ???

Sasha55

Presne, mne sa takisto pri nej nedari, ako keby na mna prenasala zlu energiu, ale inak hej. Ale mam ju rada, len asi som slaba osoba oproti nej a podvedome mi to prekaza,,,

Bandolera

Ahoj, ja som tiez mala taku kamaratku, od piatej triedy na zakladke, sme sa casom stali najlepsie kamaratky. Mali sme medzi sebou taky blizky vztah, stale sme sa apolu smiali, aj ked nie vzdy sme to v ramci nasej triedy mali ruzove. Do nej vacsinou rypala chalanska cast triedy a do mna sa zas baby navazali. Napriek tomu sme vsak mali jedna druhu, a vedeli sme sa spolu rehotat do popukania, stacilo len aby sme sa na seba pozreli a maraton smiechu mohol pokracovat.... No potom sme isli kazda na inu stredu, a pocas tej doby sa uz naplno vyfarbila jej sobecka povaha. Vsetko muselo byt po nej, vzdy bola zvyknuta, ze ked si nieco zaumienila to aj dostala. A to aj co sa tyka mojej osoby. Napriklad, mala ist k lekarovi, ale jej sa tam samej v cakarni nechcelo sediet, tak chcela aby som kvoli jej lekarovi blicovala... Jasne, ze som to odmietala, ale ona ma tym svojim natlakovym uprosikanim, vzdy nejak spracovala. Proste ma vedela zmanipulovat a to bol jeden priklad z 1000, co som vedela, ze ona by to pre mna v ramci nasho cisteho pristelstva nikdy nespravila. Ona nikdy neurobila pre nikoho nieco, z coho nemala svoj odobny prospech. Zrazu som zistila, ze uz to davno nie je ta super dobra kamoska zo zakladky, a ze uz som sa s nou poriadne dlho z chuti nezasmiala. Ked sme spolu isli von jej reci boli len o tom kolko like-ov dostala za tu 7-stu fotku co zavesila na FB, ake saty si objedlala z e-shopu, aku novu diagnozu si nasla na nete (je totizto tazky hypochonder), ako vytiahnut z frajera peniaze na tie nove saty, s ktorym sa uz 500 krat rozisla a zisla... No tak som si povededala dost, a s nasim kamaratsvom som sekla, aj za tu cenu, ako sa vyjadrla ,,ked ta stretnem na ulici, vysklbem ti vsetky vlasy!" :-D :-D :-D
Bez niektorich ludi je ten zivot krajsi... Sice, ty si kolegynu nevybries, ale kamaratku ano. Tak sa s nou bav ako s kolegynou, nepreberaj s nou osobne veci a bud sama sebou. Ked si o nej myslis, ze je taka a taka, a tebe ako kamaratka nevyhovuje, ty voci nej nemas ziadnu povinnost sa s nou priatelit.

Radoslava 123

Ja som mala presne takú istú kamarátku. Neustále rozprávala, ako by ona strašne chcela byť bohatá, niekedy aj plakala, prečo ona nemôže byť bohatá. S neskutočnou závisťou a zloprajnosťou v očiach, ale aj opovrhovaním, hovorievala o iných ľuďoch, ktorí bohatí boli len vďaka tomu, že mali veľmi bohatých rodičov. Napríklad ja a ona sme poznali jednu kočku z veľmi bohatej rodiny. Ona bola inžinierka, lebo ju bohatí rodičia nútili do učenia a vzala si manžela, tiež inžiniera, ktorý mal tak isto veľmi bohatých rodičov, nútiacich ho do učenia a do vysokoškolského štúdia. Tú bohatú kočku som raz bola navštíviť v ich dome. Mala velikánsky domisko, v ktorom som doslova stratila orientáciu a keď som mala vyjsť von, tak sa mi smiala, že opačným smerom som sa pobrala, že však tu je vchod a nie tam :) Keď som to tej závistlivej kamarátke potom rozprávala, v akom domisku tá naša spoločná kamoška, tá bohatá, býva, videla som na jej tvári strašnú závisť a zloprajnosť, až som sa jej skoro bála, taká bola strašná. Ja som však bohatej kamoške nezávidela, ale som sa tešila z toho, že aspoň niekto je šťastný, že aspoň niekomu sa darí finančne, keď už mne nie a že aspoň niekto si v dnešnej dobe môže dovoliť porodiť dve krásne, zlaté detičky, lebo ja by som si nemohla, tak nech má šťastnú rodinku teda aspoň ona. Naozaj som jej to zo srdca priala. No keď som inokedy pred závistlivou kamoškou spomenula niekoho bohatého, komu sa práve stalo niečo zlé, ona síce povedala, že jáááááj, škoda, ale keď som sa jej pozrela do očí, uvidela som najšťastnejšie oči na svete. Keby tá závistlivá kamarátka vyhrala Jackpot v Lote, rovnakú radosť v očiach by som jej uvidela, akú som videla vtedy, alebo možno trošku menšiu, kto vie? Keď som jej však niekedy povedala niečo o sebe, že sa mi napríklad podarilo nájsť si v zahraničí dobrú prácu, tak ona síce povedala, že to je super a že má z toho radosť, ale v jej očiach som uvidela toľko žlčovitého hnevu, závisti a zloprajnosti, ako ešte nikdy u nikoho. Nie slová, ale neverbálnu komunikáciu si treba všímať, lebo tá svojho majiteľa prezradí vždy. No v dnešnej dobe, kedy sa komunikácia realizuje viac-menej formou e-mailov a Facebooku, čiže písomne, telefonicky, no už len zriedkavo osobne, nevieme veru rozoznať, kto je človek dobrý a kto je človek zlý. Táto závistlivá kamoška mi nikdy nezavolala, vždy, keď sme sa stretli, som ja bola tá, z ktorej iniciatívy vzišlo stretko, telefón mi zdvihla len na 50-te zavolanie, inokedy stále odmietala hovory, čo sa mi aj na mobile zobrazilo, no nikdy mi sama nezavolala, keď si našla zmeškaný hovor. Čo sa sms týka, najmenej 50 esemesiek som jej musela napísať, aby sa jej konečne uráčilo odpísať mi, aj to len stručne, jedným slovom. Viackrát, keď sme boli dohodnuté, že sa stretneme a ja som sa na stretko s ňou tešila, na poslednú chvíľu stretko zrušila. Odkedy si kúpila smartphone, v kaviarni, hoci som ju pozvala, neustále ťukala do mobilu a ja som bola pre ňu vzduch. Na Facebooku sme si písali, tam bola ochotná si písať, keď bola s frajerom v zahraničí a internet pre seba, aj pre ňu platil on. Vtedy sme si písali aj každý deň, až kým som sa z FB neodhlásila. Neustále mi vypisovala, ako ona svojho frajera nenávidí, aký je on zlý, ako ju ponižuje (klamala, ale to som ja vtedy nevedela, lebo som si myslela, že keď som pravdovravná ja k nej, je aj ona ku mne, ale nebolo to tak...). A takýmito klamstvami a intrigovaním o svojom frajerovi sa snažila odo mňa vymámiť správy, v ktorých jej ja radím, aby sa s ním rozišla, keď je na ňu taký zlý a aby si hladala muža iného. Tieto správy potom tá hnusná falošnica svojmu frajerovi ukazovala, lebo len to chcela, aby ma on znenávidel, hoci ma vtedy ešte vôbec nepoznal. Na smrť ma nenávidela, veľakrát ma podrazila a sklamala, zneužila a odkopla a ja som jej vždy všetko odpustila. Prečo to robila? Lebo jej rodičia ľúbili len jej brata a ju neľúbili, jej brat túžil študovať medicínu, už v prvej triede na základke tvrdil, že chce byť lekárom, len, čo sa naučil čítať, kúpili mu Zdravovedu a knižky o ľudskom tele, on si z nich čítal, lebo ho to bavilo, nútili ho do učenia, ale veľmi ho nebolo treba nútiť, lebo on to aj sám chcel a učil sa veľa a učil sa rád, mal IQ génius a fotografickú pamäť, nedovolili mu ťažké práce robiť v záhrade, lebo mu vždy povedali, že budúci pán doktor by takto ťažko pracovať nemal a nech si babičku pozrieť ide, ale nech si tam vezme knižky, aby sa tam mohol učiť a robiť v záhrade bude sprostá Erža (tá závistlivá kamoška). Eržika bola tiež šikovná do učenia, ale nie až tak veľmi ako jej brat. Rodičia jej zakazovali učiť sa, na dedinu ju vyháňali a motyku jej do ruky strkali, aby okopávala raz vinohrad, raz zemiaky, mater ju doma nútila záclony a závesy prať, nadávala jej, keď sa učila, vraj nech sa neučí však je aj tak sprostá, lebo vraj to len jej brat je múdry, ten nič robiť nesmie, len sa učiť, on bude pán doktor a ona nech sa do ťažkej roboty prace... No a práve preto, že bola Eržika svojimi vlastnými rodičmi vždy a opakovane iba zneužitá a odkopnutá a necítila lásku z ich strany žiadnu, ale len faloš, nevedala potom ani ona sama iným ľuďom lásku dávať, ale len faloš, nevedela, nevie a nikdy ani nebude vedieť mať niekoho rada, lebo vo vzťahu k ľudďom sa bude správať vždy iba podľa hesla zneužiť a odkopnúť - však ako jej rodičia k nej, lebo taký vzor dostala v rodine a podľa neho sa aj správa. Ozvala sa, len keď niečo potrebovala. No aj napriek tomu som jej dlho všetky krivdy odpúšťala, ktorých sa voči mne dopúšťala a dávala som jej svojím životom príklad, ako má žiť, ukazovala som jej, že predsa je tu niekto, kto ju má rád a to som ja. No čím viac času sme trávili spolu, čím častejšie sme si spolu písali, teda čím častejšie ona na mňa myslela, tým horšie sa mne v živote vodilo. Ja nerozumiem, ako je to možné, ale keď bolo obdobie, že sme sa povedzme pol roka, rok... nevideli, tak v čase, keď sme sa nevideli a nevedeli jedna o druhej, kde sme a čo robíme, sa mi fantasticky dobre darilo, ale akonáhle sme sa začali intenzívnejšie či už stretávať, alebo spolu prostrednícvom FB-správ komunikovať, strašne zlé veci sa mi diali a všetko sa j. ...alo v živote mojom, najmä škody na majetku vo finančnej oblasti som utrpela, prácu dobrú vždy z akýchsi nepochopiteľných dôvodov stratila a toto som si všímala po celé roky nášho kamarátstva, dokonca mi aj jej frajer, keď som ho neskôr spoznala, sám povedal, že keď je Eržika pri ňom, tak sa mu celkove v živote nedarí a samé zlé veci sa mu dejú a vraj sa mu len vtedy darí, keď je ona od neho preč. No aj tak stál pri nej a niečo ho k nej ťahalo. Ja som s ňou však prestala komunikovať, odsťahovala som sa preč, ďaleko od nej a nechcem už nikdy viac byť v jej blízkosti. Nie preto, že by som jej nedokázala odpustiť aj ďalšie podrazy, ktorých by sa voči mne dopustila, keby sme boli kamoškami naďalej. Ja odpúšťať dokážem. A ani nie preto, že by som nedokázala pochopiť, prečo je zlá. Aj to pochopiť dokážem. Ale zo svojho života som si ju vymazala len a len preto, lebo keď je pri mne, tak sa mi nedarí a ja chcem, aby sa mi už konečne začalo v živote dariť. Preto je už ona raz a navždy zo života môjho vymazaná, a tak to aj zostane. Pri iných kamarátkach tento problém nemám, mala som ho len pri nej.

delobuch

S*r naňu, nájdi si inú kamošku, táto je len namyslená pi*a nič viac. Také pi*e sa všade nájdu dosť. Aj ja som mala také kolegyne, nie že jednu. Stále sa len potrebujú vyzdvihovať, vychvaľovať čo majú, kde boli a pod. Rodičia ich tak chujovo vychovali tak majú nutkanie sa vychvaľovať aj pred ostatnými. Prázdny klas do hora strčí čo ti poviem...:D

Mesačný princ

kafe - pekne si to zhrnula, ozaj pekne :)

Učiť sa od nej a pochopiť, možno sa naučíš niečo vďaka čomu sa posunieš ďalej a ak nie tak aspoň sa naučíš fungovať v spoločnosti takýchto ľudí a lepšie budeš reagovať na ich povahu :)

kafe

mno :D pobavilo ma, že nemáš šancu vyniknúť a rásť pri nej. Lebo ona je silná a ty nie?
Pane Bože! Je tá osoba niekto dôležitý pre teba? Plánuješ s ňou žiť? Alebo stačí, keď budete nejak vychádzať a spolu trávený čas bude aspoň trochu príjemný? Je to iba kolegyňa, tak ju tak aj ber. Nepotrebuješ ju chápať, presviedčať ju o svojich názoroch ani jej ich hovoriť. Jednoduchá konverzácia o počasí a taľafatkách, NIE o súkromnom živote, názoroch, dôležiých životných hodnotách... načo?
Možeš sa ale niečo užitočné od nej naučiť. Stačí keď tú trochu drzosti čo má ona okopíruješ a budeš rovnako pevná a sebaistá ako ona - aby si si vedela stáť za svojim názorom. Nediskutuj, nepresviedčaj ju, jednoducho povedz - nesúhlasím s tebou, ja si myslím niečo iné a bodka. Keď ti bude rozprávať o sebe, povedz že je nudná, zazývaj aj ty. Ona nemá problém byť priama. Skús to aj ty! Máš na to gule?
Povrchní ľudia majú niečo do seba a mne sa istým spôsobom páčia. Keby taký drajv ako majú oni mali aj ľudia čo idú do hĺbky, tak by to na svete vyzeralo dosť inak.

Mesačný princ

Tvoja kamarátka má najlepšiu osobnosť, akú si môže človek v tomto hnusnom svete plnom povrchnosti mať. Veď ak je všade naokolo toľko toho, čoho ona má najviac, tak prerazí a bude úspešná, ver mi. neviem či si si nestihla všimnúť, že za hlavné priority sa u človeka považujú vzhľad, peniaze, priebojnosť, sebectvo, pretože bez nich sa nikam nepohne.

a teba to neovplyvňuje tak, ako si napísala, pretože ak by áno, tak máš aj ty perfektný účes, 4 chlapov na deň, peniaze a úspech ale ty sa tomu brániš. Čo je ale na druhej strane prirodzené. Boli sme tak vychovávaní, aj ja by som sa bránil voči jej osobnosti.