Strata babätka

Príspevok v téme: Strata babätka
Marcela999

Ahojte :) pred týždňom som prišla o dieťatko a neviem to pustiť z hlavy. Veľmi ma to mrzí a mám tak trochu pocit, že sa mi rúca svet. Kým som ešte nevedela, že som tehotná ležala som 2 týžd. na chorej s teplotami a zvracaním, keďže menštruácia nechodila skúsila som si spraviť test a boli tam dve paličky

+tóbi+

Asi to nie je veľmi známe, ale u nás je možné pochovávať aj potratené deti. Pohreb a možnosť matky vrátiť sa k hrobu svojho dieťatka jej pomáha vyrovnať sa s touto bolestnou stratou.

Zákon č. 131/2010 o pohrebníctve:
§ 8
(8) Rodič potrateného alebo predčasne odňatého ľudského plodu môže písomne požiadať poskytovateľa zdravotnej starostlivosti o jeho vydanie na pochovanie.

Bližšie informácie ako aj skúsenosti s pochovávaním potratených detí nájdete na stránke OZ Tóbi

Marcela999

Ďakujem :) no snáď sa nám to s priateľom splní na vianoce mal dostať pozitívny test ale keďže som o miminko prišla skôr tak som sa mu zverila a oplakávame ho spolu. A tebe a drobcom želám veľa zrdavíčka ;) toho nie je nikdy dosť.

adka///

Ja som tiez prisla o babatko ,bola som uz v stvrtom mesiaci a viem co prezivas je to tazke ,ale zvladnes to ja som si tiez zo zaciatku myslela,ze sa zblanim mala som dost silne uzkostne stavy,ale po case to preslo a ked som znovu otehotnela ,bola som ta najstastnejsia mamina na svete a to budes aj ty .Mozno ze to takto malo byt ,mozno ze plod bol slaby a preto si potratila ,ale ty budes mat dalsie babatko a teraz sa sustred nato ,ver mi ja som si cez to presla a teraz mam dvoch krpcov.Prejem ti to do Noveho roka ,aby sa ti to splnilo.