Vypadnutie plomby z mŕtveho zubu

Príspevok v téme: Vypadnutie plomby z mŕtveho zubu
evka123321

Ahojte...pred cca 6 rokmi mi zubar umrtvil zub (stolicka) a zaplomboval. Postupom casu sa zub zacal rozpadavat, az dnes mam z nehu uz asi len polovicu. Plomba stale drzi a nepocitujem ziadnu bolest. S priatelom vsak planujeme dlhsiu cestu v zahranici a mam obavy, ci by sa mi zub este viac nerozpadol resp. nevypadla plomba. Bolo by to bolestive aj v pripade ze mam zub tak dlho umrtveny? Myslite ze by som si nan mala dat spravit korunku este pred cestou?Dakujem

Mesačný princ

Ak je zub mŕtvy tak ťa bolieť nebude! Ale môže sa ti vytvoriť hnisavý vačok pri koreňoch no so zablombovaním a rozpadom zuba to nemá nič spoločné. Kľudne choďte na dovolenku.

Bystruska

Určite s tým choď k zubárovi. Buď ti zub opraví,alebo vytrhne. Každopádne nečakaj kým odcestuješ, zuby sú zákon schválnosti a začnú bolieť v najnevhodnejší čas. To že je zub mŕtvy, neznamená že nemôže bolieť. Pod zubom sa nachádzaju rôzne nervy a môže ťa začať bolieť ďasno. Prípadne ak vravíš že už je zalomený sa môže odlomiť a úlomok zabiť do ďasna. To sa mi raz stalo :) Návštevou zubára nič nepokazíš ;)