Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

ochladnutie vztahu

Príspevok v téme: ochladnutie vztahu
luci2603

Ahojte, neviem komu sa zdoverit, tak pisem sem. S priatelom byvame spolu uz od augusta, po case mam pocit, ze to nebol najlepsi napad. Co poviem je zle, co urobim tiez :( Vycitky su pomaly castejsie nez mile slova a jednoducho po tych 3 rokoch neviem co mam robit. Cim castejsie sa hadame tym viac citim, ze uz nechcem byt s nim. Ma tazku povahu velmi rychlo sa urazi a vzdy povie nieco s cim ma zrani. Ak ste niektora zazila nieco podobne, prosim poradte nejaku radu, ako zachranit vztah.

taktotoje

To je uplne normalny scenar kazdeho vztahu-akonahle zacnu dvaja spolu byvat alebo sa vezmu resp.su spolu dlhsiu dobu prichadza stereotyp.Uz partner nie je dzentlmen ktory sa chce ukazat a bojovat o zenu.Uz ju ,,ma,, a zvykol si na to a preto to tak je. Preto je tolko rozvodov-lebo to caro prvotnej lasky pominulo.Ja som vydata uz par rokov a presne to iste je aj u nas doma.Obaja si to s manzelom plne uvedomujeme.To co bolo na zaciatku ze sme tuzili byt stale spolu a stale sme si lichotili a snazili sa jeden o druheho je fuč. Vo vztahu sa treba snazit neustale.Stale hladiet na potreby a tuzby partnera a jednoducho dreť a tvrdo makat na tom,aby sa ten vztah posuval a neupadal.Je to strasne narocne a ovocie casto ani nevidno.Ale treba sa snazit,lebo akonahle sa jeden prestane snazit vztah pojde dolu vodou a jednoducho to mozete zabalit.Pohodlnejsie je najst si zasa dalsieho partnera a zasa s nim prezit krasne prvotne obdobie kedy to vsetko krasne ide samo od seba a ked sa to zasa vytrati tak zasa dalsieho partnera a potom zasa a zasa...Takto to predsa nefunguje.Prvotne čaro lasky je prec a treba makat na vztahu-to plati pre oboch,kto nie je ochotny makat na vztahu,tak je egoista a toho druheho az tak velmi nemiluje.

Cliattsi

Ja síce nie som žena, ale pridám reakciu
Súhlas s blueberryNN s tým, čo napísala na začiatku, čo je veľmi dôležité.
Ak by som ja bol v tom vzťahu, kde si ty Lucia, asi by som to nechal tak a odišiel od neho.
Dôvod, prečo vzťah ochladol je to, že už asi vypršalo to čaro toho vzťahu, Je to proste preč, príčinu nepoznám, možno je to stereotyp. Inak chcem len pripomenúť, že na začiatku zvyknú muži na ženy dosť zapôsobiť a preto možno spomínaš na to, aké to bolo kedysi krásne a teraz už nie je. Ak nie si spokojná, radšej hľadaj niečo iné. Myslím si, že nie si ani veľmi náročná na neho, chceš len to, čo by ťa urobilo šťastnou. Ale ťažko povedať :)Inak práve tohoto by som sa ja bál, keby som mal ísť do vzťahu, lebo je to dosť nepríjemné a ten, kto je sbmisívnejší sa bojí z toho vycúvať, lebo sa bojí reakcie toho dominantnejšieho, čo na to on povie.

blueberryNN

Precitala som si tvoj prvy prispevok este raz. Vsetko, co urobis alebo povies, je zle. Vycitky kazdy den. Toto robia muzi, ked maju niekoho dalsieho. Citala som o tom, preco to robia, ale uz si to nepamatam, sorry. Ale myslim, ze to malo nieco spolocne s tym, ze maju vycitky, nedokazu uniest vlastnu vinu a chcu to ospravedlnit tym, ze z partnerky robia tu zlu. Nemusi to byt tvoj pripad, ale mne sa to nejak nezda.

blueberryNN

Ak s tebou 2 mesiace nemal sex a predtym ho od teba chcel, mala by som podozrenie, ze spi s niekym inym. Nedava ti najavo svoj zaujem o teba a ani s tebou nepotrebuje spat. Blik...

luci2603

Rozmarinka presne, len my mame aj psa cize, ked je blby tak sa aspon so psom bavim. Sex no akurat to bola tema a zas sa urazil, ze furt narazam na tu temu po 2 mesiacoch, kto by uz nepodozrieval, ze ci niekoho nema alebo hocico ine. On je vela krat sebecky co sa tyka domacnosti ja byt nemozem, lebo hned sa urazi alebo nastve. Lubim ho, ale uz sme naozaj, len spolubyvajuci. Furt cumi do telefonu, ked mu to poviem, ze namiesto toho by sme si mohli pozriet film, alebo sa prejst, tak mi odvrkne, ze aj ja netujem, ale tak co mam robit, ked sa nudim.

Rozmarínka

My spolu bývame asi 2.5 roka a ani neviem, ako by som to popísala. Zo začiatku sme sa žrali, kým sme sa naučili spolu žiť, ale zvládli sme to. No teraz sme skôr ako kamaráti, aspoň mne to tak pripadá. Už ma nepustí prvú do dverí, všetko gentlemenstvo v ňom umrelo. Sex pomaly neviem, čo je. Najprv som to riešila, snažila som sa, ale pud sebazáchovy zariadil, aby sa moj organizmus prisposobil a už nemám chuť ani ja... Že by sme sa spolu najedli? On si svoje zožere, na mna ani nepočká a ja potom jem sama. Ani len príbor mi nevezme alebo tanier, všetko len pre seba. Ked mu poviem, že je sebecký a prečo sa za celý čas nenaučil, že sme DVAJA a nie je už len ON, tak klasika, ja preháňam a riešim hovadiny. Ja si však zakladám na každodenných maličkostiach, ktoré tvoria vzťah. Jediné, čo ho baví, je internet, amateri a podobne stránky, ja som totalne odsunutá a keby si netvorím vlastne záluby, tak asi skolabujem. Väčšinu času sa mi darí tváriť, že mi to nevadí, ale ked mam taký den, že už sa nevládzem pretvarovať, tak poviem, že ma niečo bolí alebo si proste niečo vymyslím. No a takto si žijem, v podstate jak keby sama, miestami so slzou na kraji. Každý hovorí, akého som si dobrého našla atd No jo, čo ked na mna sere ? Všetkým všetko dobré do nového roku a hlavne menej trápenia. Nech už sa to týka čohokolvek...

Rada123

Ja to momentálne prežívam tiež, som s ním tehotná, ale zatiaľ spolu nežijeme (máme na to ešte do narodenia dieťaťa nejaké dovody). Som trošku náladová a on mi všetko vyčíta..nedokáže to pochopiť, že teraz som citlivšia, náladovejšia, a dokonca mám aj problémy (neustále bolesti rebier, krížov, vracanie, celodenné nevoľnosti), všetko vyčíta, že sa mu nevenujem pritom sme spolu nonstop každý deň..len cez týždeň spíme oddelene, cez víkend sme spolu...nedokáže pochopiť keď chcem byť chvíľu aj s rodinou atď...ja ho veľmi milujem, ale bojím sa, že sa to neskončí dobre...

blueberryNN

Zazila, nezachranila. Ak sa na to pozriem s odstupom casu, tak myslim, ze pricina krachu bola: nevazenie si jeden druheho, nepreukazovanie si vzajomnej lasky. Jeden to nezachrani, musia dvaja. Myslim, ze klucom je precitenie lasky k tomu druhemu. Ale obojstranne. A na to je dolezite, aby obaja mali uprimny zaujem. Davat si navzajom uctu a prejavy lasky a zaroven si to vsimat u toho druheho a ocenovat to.