Ahojte :)
Potrebujem radu a zároveň pomoc, ako sa udržať a nevybuchnút, keď ma čosi nahnevá....Väčšinou mám tento problém pri svojom priateľovi. Väčšinou vybuchnem a prehnane reagujem, keď sa mi blížia moje dni, alebo mám v práci, doma toho priveľa a neoddýchnem si...to mám odsledované....No poslednou dobou som si tiež všimla, že vždy keď si vypijem vonku a potom ma chytí únava, tak aj vtedy príde taká kritická chvíľa, kedy nanho vybuchnem. Čo je dosť problém v spoločnosti, snažím sa udržať na uzde, ale nie vždy sa mi to úplne podarí a potom sa bojím, či ma niekto videl (väčšinou mu svoje poviem v súkromí)...Väčšinou svoje konanie oľutujem, uvedomím si, že som zbytočne prehnane reagovala,....Väčšinou je to, ak zistím, že mi priateľ nejakú nepodstatnú vec nepovedal a dozviem sa to od niekoho iného, alebo ma jeho svokor vytočí, alebo sa mi na chvilu v spoločnosti zazdá, že sa mi málo venuje....ale pritom celú noc sa obaja dobre zabávame, len zrazu mne čosi do hlavy vojde- únava, alebo sa mi zazda, že dlhšie nebol pri mne, tak už som nepríjemná, prečo ma ignoruje a pod.....a potom to hlboko ľutujem, prečo som sa nedokázala kontroľovať :(.
Prosím poraďte mi ako nevybuchnúť, alebo min si to nechať až na druhý deň. Priateľa milujem, budeme sa v lete brať, preto sa chcem tejto nepríjemnosti zbaviť.
Ako nevybuchnúť a udržať nervy na uzde
Vyhorenost. Kazdy to pozna. Neverim, ze na svete je niekto, by uz nemal niecoho plne zuby. Vyhorenost sa tazko lieci.
Musis zacat skumat samu seba, co presne je za tym, co ta rozculuje, lebo za malickostami stoja velke veci, ktore su hlavna pricina.
Ked mas velky hnev, skus si zabuchat do vanskusa, alebo sa ist niekam vykricat, alebo vybehat, alebo si riadne fyzicky zacvicit. Mne to cvicenie pomaha napriklad. Ked si dam riadne do tela, zrazu mi dojde, ze staci tu silu co dokazem vyvinut pri cviceni, vyvinut do zivota celkovo a brat ho ako vyzvu a nie muciaren. Nie vzdy to ide a nikto to tak nevie brat 24 hodin denne ale je dobre sa k tomu vratit. Budes na seba pysna, ked sa ti podari, co i len to raz zvladnut. Kazdy s niecim bojuje, nikto nema na ruziach ustlane a ak aj, tak je velmi velmi malo takych ludi. To je to, ze treba sa zmierit s tym, ze dokonale to nebude ale zase sa mozes stale vyvijat a byt stale lepsie, vyvoj tu nikdy nekonci. A hlavne sa treba pochvait, ked sa ti podari ,drzat sa v pozitivnej rovine.
Drzim palce. :)
na toto ti dat navod neviem lebo sama by som taky potrebovala :P