Ahojte,v poslednom case,ako ma sem tam zivot oplieskal...ostava zo mna tvrdsi clovek.Bola som velmi empaticka,citliva...ale,ako sa ku mne ludia spravali sa casom menim.Neviem zijem medzi ludmi ktory su casto k sebe lahostajny ,nikdy som taka nebola.Kedysi som sa stale zdravila,bola ,mila privetiva a teraz?cakam ci sa ten druhy nepozdravi...a o tom to je,ze malokedy sa niekto prvy pozdraví,ze sa povyprava...alebo hned kadiake pohlady...ani neviem co som tymto chcela povedat,ale dostat to von...sere ma,ze som bola inym clovekom a ze ma ludia urazali ...a kadiako podcenovali...nechcem stratit aj tie posledne pekne veci v zivote ,radosti...citim,ze ked si poviem svoj nazor ,hned mam v sebe aj vycitky ,ale stojim si zanim...len to,ze akoby stracam tu krasu v zivote co som vzdy videla ...
vztahy s ludmi
babakaa - napíšem ti to jednoducho. Ľuďom musíš dať len to, čo chcú vidieť a čo potrebujú ku spokojnosti.
Chcú úsmev? Daj im úsmev. (je jedno ako sa ty cítiš)
Chcú ťa ohovárať? Daj im dôvod. (Je jedno, že to nie je pravda)
Chcú .....
Vždy to bude o tých druhých a vždy budú od teba niečo vyžadovať. Niečo čo ty mať nebudeš. Sú to totiž iní ľudia ako ty, každý je jedinečný a nikdy nevyhovieš všetkým.
Ale ako sa hovorí Skús nakŕmiť vlka tak, aby sa nasýtil a aj ovca ostala celá.
A dám ti malú radu...Ak je svokra p*ča tak s tým nič neurobíš ale usmievaj sa na ňu a buď s ňou zadobre. veď ona nevie čo vieš ty :) Vždy máš navrch.
A ak by to nešlo, tak to skús mojou osvedčenou metódou. Nebude ťa mať síce potom rád nikto ale sústreďuj sa na seba a na svoje názory a druhých ignoruj. Aspoň tie názory a úmysly, ktoré tebe ubližujú. Takže smelo - jedným uchom dnu a druhým von. Rob si po svojom, bez ohľadu na to, čo hovoria druhí a budeš oveľa šťastnejšia.
A ak ťa niekto nahnevá alebo niekoho nemáš rada, tak si ho predstav v nejakej humornej situácií napríklad ako keď Ronald Weasley pričaroval pavúkovi na každú nohu korčuľu :)
ľudí nezmeníš a ani túto dobu, ktorá je nastavená na úplne iné hodnoty aké ja považujem za správne. Ani ty nie si s tým, ako sa k sebe správajú ľudia stotožnená ale je to ich bordel, tak načo si budeš míňať energiu a obhajovať sa pred niekým, koho to vôbec nezaujíma. hľadaj tých, ktorí ťa pochopia a pri ktorých budeš vedieť, že jednoducho si hodnotná a tvoje názory sú dobré a správne.
A snaž sa pochopiť jednotlivé situácie s jednotlivými ľuďmi. Vieš ak pochopíš prečo reaguješ, ako reaguješ, tak to nabudúce zvládneš ľavou zadnou. Ono totiž čo nám na druhých vadí je obyčajne to, čím disponujeme my sami.
Nie je to jednoduché ale cesta vedie len cez pochopenie. nemôžu nás sklamať ľudia ale naše vlastné očakávania, no neočakávať sa nedá - dá sa len pochopiť, prečo sa ti tie jednotlivé situácie dejú, prečo stretávaš takých a takých ľudí a prečo je také ťažké a tak veľmi ťa zasiahne niečo, čo niekto povie alebo urobí.
Ak si nevidela film Atlas mrakov, tak si ho pozri, kľudne aj dvakrát.
Mesacny princ videla som ta tu uz viac krat odpovedat...podla mna mas mudre odpovede,na zamyslenie.Mrzi ma aj to,ze mam zly vztah so svokrou...pride mi neuprimny.Stve ma to,lebo sme kazdy den spolu...uz som to tu aj raz pisala...ale mam pocit ,ze ked si poviem svoj nazor ,tak nema pre nu poriadnu vahu,niekedy ma s lahkostou ignoruje...dlho som bola ticho...vela krat mi vravela co mam ,ako mam preco toto a tamto...brala som to s uctou k nej,ale moja mierka uz prekypela...a teraz ked si aj svoje poviem..,tak mam taky blby pocit v sebe a ona asi nie privetivo o mne vravi pred rodinou ,tak to citim z pohladou jej blizkych.No nechcem stale byt ticho...a ked za nou aj idem s veselou naladou,ze sa ju snazim rozveselit ,je ako kamen...neviem,co mam robit
Cítiš to správne. Svet sa mení a ľudia v ňom tiež. Jeden človek niečo takéto nezmení...si ako mravček, ktorý ide proti mravenisku a napriek tomu, že s tebou súhlasím, tak musí s tým súhlasiť celé mravenisko, aby sa niečo zmenilo a ľudia mali viac dôvery voči druhým, viac sa smiali, viac sa dokázali otvoriť, boli úprimnejší.....atď
Minule robili prieskum na Slovensku. Rôzni ľudia chceli len tak niekomu pomôcť či už s ťažkými taškami alebo niečo prečítať či niečo poradiť. Čo myslíš, aký bol výsledok?
No ľudia na Slovensku sa báli, pretože nič nezištné nepoznajú, niektorí boli dokonca agresívni a iní ani neodpovedali či toho kto pomoc ponúkol považovali za blázna.
ale tak vitaj na tomto svete