Odkedy uzivam chlorelu a spirulinu priberam...Preco?

Príspevok v téme: Odkedy uzivam chlorelu a spirulinu priberam...Preco?
spirulinka

Zdravim,chcem sa spytat ci ma niekto skusenost s uzivanim spiruliny a chlorely a priberanim? Ja ju uzivam ako doplnok stravy (zacala som kvoli pleti) uz treti tyzden. Mavam stalu vahu 55kil,avsak odkedy beriem spirulinu+chlorelu moja vaha isla za tie tri tyzdne o 2,5kila hore.Vobec nechapem preco,lebo jedalnicek(hoci su vianocne sviatky) som nemenila. Viete niekto povedat preco je to tak,resp. ci mam dalej uzivat alebo radsej s uzivanim prestat a ci sa to znormalizuje?Aka je vasa skusenost? Ked som sa o tom snazila daco najst a docitat na nete,vsade som len nasla ze to ma mat opacny efekt-cize chudnutie...Vdaka

Kole_ga

Moja skusenost so spirulinou: nezbadal som ziadne zmeny, nie som ani zdravsi, ani tlstejsi, mam ale pravidelnu stolicu. Akonahle spirulinu vysadim, zase zapcha. Tak uzivam uz tretie balenie, len neviem ci sa to smie tak dlhodobo.

LMarika

Už zase tu otravujem s intoleranciami, ale aj na chlorellu a spirulinu, rovnako ako iné výživové doplnky a riasy, môže existovať intolerancia. Tú spoznáš podľa toho, že napríklad po konzumácii daného výživového doplnku strašne prdíš, veľmi dlho prdíš, môže ťa aj bolieť brucho, prípadne ťa preženie. Pozor, výživové a vitamínové doplnky môžu okrem spiruliny obsahovať aj laktózu a kukuričný škrob a kto vie, aké ešte iné intoleranciu často spôsobujúce látky, tak zloženie si treba prečítať a ako sa hovorí, nie sme takí bohatí, aby sme si mohli dovoliť lacné (nekvalitné a nedobré) veci, tak aj v tom je rozdiel, že či kúpiš niečo, pri čom máš na zložení výrobku napísané iba spirulina, alebo kúpiš niečo oveľa lacnejšie, pri čom máš na zložení výrobku uvedenú okrem spiruliny aj laktózu a kukuričný škrob. Ja mám intoleranciu na alga wakame, to je tiež riasa a bola súčasťou veľkého testu na intolerancie, ktorý som mala. V bio obchodoch sa však predáva ako niečo veľmi zdravé a ono to zdravé aj naozaj je, ale len pre ľudí, ktorí na to ani intoleranciu, ani alergiu nemajú. Pre mňa je to ale nezdravé, preto to nekupujem a nejem. Spirulinu som mala v teste tiež, intolerancia sa neukázala, užívala som ju a nemala som s ňou problém, ani som nepriberala. Test na intoleranciu potravín mi robili na Interklinik v BA. Mala som tendenciu priberať v čase, keď som ešte nevedela, že mám potravinové intolerancie a žrala som laktózu, mliečnu bielkovinu a glutén denne a vo veľkých množstvách, no odkedy veľmi poctivo a svedomito držím diétu, tak kilá išli rapídne dolu, hoci jem častejšie a viac, než predtým, ale nekonzumujem už svoje potravinové alergény, ktoré mi spôsobujú intoleranciu, preto som aj schudla, lebo sa mi organizmus takto odvďačil, že preň robím niečo dobré.

blueberryNN

Osobnu skusenost nemam, ale ak ti tu ludia nebudu vediet poradit, skus si na facebooku najst skupinu raw food cz sk. Vela ludi, ktori sa stravuju len na surovej strave, ma skusenosti s tymito doplnkami. Mozno ti budu vediet odpovedat.