Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nespavosť

Príspevok v téme: Nespavosť
Tomas12345

Dobrý den . Už dlhší čas asi týžden spávam v priemere 3.5 hodiny denne . Nikdy nie viac. Na začiatku som bol z toho unavený, ale teraz ako keby si moje telo už začínalo zvykať. Už ma ani tak nebolieva hlava, niesom unavený a aj srdce mi normálne bije. Je možné , že si moje telo na takýto spánok zvyklo? Je podla vás 3.5 hodiny spánku málo ? Je tu niekto ,kto spí 3-4 hodiny denne už dlhšie obdobie a vedel by mi napísať , či tento jeho spánkový režim má na neho nejaký negatívny vplyv ?

LMarika

Myslím si, že to nie je normálne, keď človek tak málo spáva. Takých 7 - 8 hodín by si si mal pospať. Prečo sa vlastne zobudíš? Lebo cítiš, že potrebuješ ísť na WC a potom už nevieš znovu zaspať? Alebo máš upchatý nos, či ťažkosti s dýchaním kvôli alergii a na tie sa zobúdzaš? Lieky na spanie si nepýtaj, radšej počkaj, kým sa to znormalizuje. Večer pred spaním ešte raz poriadne vyvetraj v spálni, aby si mal čerstvý vzduch, bez ohľadu na ročné obdobie. Ak ti robí alergia zo života peklo, tak ber antihistaminiká. Dovtedy skús urobiť niečo pre detoxikáciu organizmu. Je toho veľa, čo môžeš urobiť. Dodržuj pitný režim, zožeň si bylinkové čaje vhodné na detoxikáciu, kam patria najmä žihľava, púpava, palina a pestrec mariánsky, zelený čaj, začni cvičiť a behať, kúp si v lekárni Food detective test na intoleranciu potravín a nevhodné potraviny zo stravy vylúč, vyhýbaj sa aj konzervačným látkam, E-čkam, čo najčastejšie si var sám z prvotných potravín, prestaň piť sladené nápoje a energetické nápoje, obmedz pitie kávy, alkohol nepi vôbec a ak fajčíš, tak prestaň, pi len vodu a minerálku a bylinkové čaje, začni chodiť do sauny, každý rok v lete k moru a ak nemáš peniaze na drahé dovolenky pri mori, tak aspoň na kúpaliská do Rapoviec, do Podhájskej zájdi, lebo je tam slaná voda, ktorá pomáha odbúravať toxíny z tela... Uvidíš, že sa to dá do poriadku a spánok bude zase zdravý, lebo je možné, že máš v sebe toxíny, len o nich nevieš a tie ti robia v tele šarapatu, tak sa ich treba zbaviť a ak si urobíš zo života boj proti intoxikácii svojho vlastného organizmu a každý deň spravíš niečo pre detoxikáciu a toto sa stane tvojím životným štýlom, tak sa budeš cítiť lepšie a aj spánok budeš mať zdravý. Problém so spánkom môžeš mať aj vtedy, keď v podvečer piješ kávu, prípadne energetické nápoje. Radšej sa im vyhni a ak už tá káva musí byť, tak radšej doobeda.

trojklanný

Myslím, že tvoje telo si nezvyklo na málo spánku, skôr ti dáva najavo, že nemáš v poriadku niektorí z vnútorných orgánov. Vyhľafaj si orgánové hodiny a skús si porovnať svoj stav /nespavosť/