Dobry den. Mam problem s palenim zahy trva to priblizne rok.V noci mavam problemy ze mam pocit ze sa mi kyselina tlaci az do ust.Vie niekto ako sa toho definitivne zbavit alebo nejako obmedzit ?
Palenie záhy
Palenie zahy je z kyselin. co sa pri kvaserni v zaludku(nedostatocne kyseliny) pod tlakom kvasnych plynov nasilne nahrnu do pazeraku. Pazerak nie je chraneny proti kyselinam, Zaludok je vyborne chraneny zaludocnym mazom.
Takze paradoxne, palenie zahy sa da odstranit dostatocnym doplnkom kyselin To zaroven zlepsi aj zrychli traviaci proces a absorbciu zivin v crevach.
Správne trávenie je pre zabezpečenie optimálneho zdravia nevyhnutné a naopak nekompletné alebo nesprávne trávenie potravy je jednou z hlavných príčin mnohých chorôb. Problémom nie je len to, že prijímanie správnej, kvalitnej a zdravej potravy či výživových produktov je málo užitočné, ak sú tieto nesprávne štiepané a vstrebávané, ale nekompletne strávené makromolekuly môžu byť nepotrebne vstrebané do krvného systému. To nakoniec vedie k mnohým závažným poruchám imunitného systému a metabolickým ochoreniam.
Napriek tomu, že sa často hovorí o nadbytku HCL, najčastejšou príčinou nesprávneho trávenia je okrem nedostatku tráviacich enzýmov z pankreasu a potravy aj nedostatok žalúdočnej kyseliny (HCL) čo spôsobuje omnoho závažnejšie zdravotné problémy ako jej nadbytok. Iným slovom povedané, konvenčná medicína mnohé tráviace problémy automaticky, avšak bezdôvodne, prisudzuje nadbytku žalúdočnej kyseliny (prekysleniu) a to bez náležitých a zásadných vyšetrení.
Fakt je taký, že väčšina pacientov trpí na nedostatok alebo aj celkovú absenciu HCL, ktorý sa prejavuje podobne, ako pri prekyslení, vrátane symptómu tzv. pálenia záhy (gastro-intestiálny reflux) krátko po jedle. Pri nedostatku HCL je totiž potrava nedostatočne a nesprávne strávená, následkom čoho dochádza ku kvasným a hnilobným procesom, akumulácii plynov, ktoré spôsobujú návrat časti potravy, resp. štiav do pažeráka a k pocitom pálenia záhy. Inými príznakmi nedostatku HCL sú:
neprimerané grganie,
zápach z úst,
plynatosť z dôvodu tvorenia a akumulácie plynov z kvasenia (nie trávenia) potravy,
nadmerný pocit plnosti v žalúdku z dôvodu neschopnosti žalúdka tráviť potravu,
nutkanie na zvracanie,
hnačka alebo zápcha,
svrbenie konečníka,
nevoľnosť a ospalosť,
Na základe nesprávneho diagnostikovania sa pacientom s nedostatkom HCL ešte podajú lieky (napr. Helicid s aktívnou látkou omeprazolum) na jej zníženie. Výsledkom je blokovanie celého tráviaceho procesu (a tak má pacient spočiatku pocit, že mu lieky proti HCL pomohli) a mnohé vážne ochorenia z toho vyplývajúce, ktoré sa postupne časom objavujú, vrátane závažných infekcii organizmu a metabolických ochorení ako cukrovka a rakovina.
Funkcie žalúdočnej kyseliny (HCL)
trávenie potravy,
ochrana žalúdočno-črevného traktu voči patogénom z potravy,
regulácia črevnej mikroflóry. Zdravá a optimálna črevná mikroflóra je základom pre zdravý imunitný systém. Premnoženie niektorých črevných baktérii (napr. Candida Albicans) vedie k poruchám imunity a systémickej kandidiáze,
vstrebávanie vitamínov, minerálov (ako vápnik, zinok a železo) a iných živín,
rapídne a nežiadané chudnutie pri prechode na zdravú stravu z dôvodu nevstrabávania sa živín
Niektoré ochorenia spôsobené (aj) nedostatkom HCL
nedostatok bielkovín
Helicobacter Pilori (spôsobujúci žalúdočné vredy)
Addisonová choroba
Astma
Celiakia
Dermatitída
Diabetes mellitus (cukrovka)
Ekzém
Ochorenia močového mechúra
Chronické autoimúnne ochorenia
Hepatitída
Chronické vyrážky
Lupus erythematosus
Myasthenia gravis
Osteoporóza
Anémia
Psoriáza
Reumatická artritída
Rosacea
Sjögrenov syndróm
Tyreotoxikóza
Hyper a hypo-tyroidizmus
Vitiligo
Duševné ochorenia
Sivenie vlasov z dôvodu nedostatku minerálov
Vypadávanie vlasov (predovšetkým u žien)
a iné, vrátane zápalových, infekčných a rakovinových ochorení
Daj si po kazdom jedle malu cajovu lyzicku sody bikarbony....ona to neutralizuje.
No maš prekysleny organizmus. Vyhýbaj sa prejedaniu, zarad do jedalnička ryby a zeleninu, vynechaj bublinkove napoje, alkohol, cigarety, kávu. Konzumuj, mliečne výrobky (jogurty,syry) pi viac bylôinnych čajov a tak.