Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Busi mi srdce, citim hrudnik, je mi blbo

Príspevok v téme: Busi mi srdce, citim hrudnik, je mi blbo
urs

Zdravim,
v priebehu tohto roka som nahodne z nicoho nic maval take epizody (asi 3x) velmi zvlastnych stavov. Velmi tazko mi je opisat ten stav presne, prve si to vsimnem na videni ze tak trosku inac vidim aj ked nie je to nic so zrakom, akokwby nemam periferne videnie, potom zevraj zblednem, mozno sa mi rozbuchoce srdce, musim utekat aj ostat, je mi zima aj teplo, ako keby mdloby ale neodpadavam. Len rychlo domov sam a lahnut si.

Doteraz vzdy ked to prislo, vyspal som sa, odislo, zabudol som.

Od poslednej epizodky, mi ako keby ostal taky iny stav, stale som napaty, "citim" zvyseny tep, ale pocitovo dost ine ako tie nahle silne epizodky. Nakoniec som sa uz vobec nevedel skludnit tak som siel na pohotovost. Tam mi spravili nejake krvne testy a ekg, negativne. a ze podla neho somatickeho povodu. Dali mi magnezium a to ma nejako ukludnilo aj ked srdce mi bilo ale aspon som sa nebal. (Ale zase vtedy som nemal ten silny "mimo" stav)

Tyzden som bol okej, ale cez vikend znova tak som zasiel za svojim lekarom, ten viacmenej zopakoval a predpisal zvysit to magnezko a xanax, a o tyzden sa vratit ak nebude lepsie.

Bral som to par dni a kedze xanax som vnimal ako ibalgin a bolo mi dobre aj bez neho na druhy den tak som to prestal brat a k doktorovi nesiel.

Ale ovsem tie mierne stavy sa nejako obcas vratili a riesil som to magnezkom a to ma vzdy pekne uvolnilo a bolo okej. stress hovorim si.

Teraz prisli sviatky, dovolenka, konecne pojdem domov, nebudem vstavat nic robit, da ma to dokopy. Prvych par dni to aj tak bolo super konecne. Ale do toho zrazu epizodka silna, z nicoho nic, pri sedeni za pc. Spanikaril som ze je to tu znova, naposledy to taketo bolo pred dvoma mesiacmi. Dal som si magnezko a hecoval som sa a preslo to relativne rychlo. aj ked zvysok vecera som bol unaveny ale okej.

Na druhy den vecer, sme isli na pivo (jedno), vsetko fajn ale ked sme odchadzali, zrazu taky zvlastny stav, uplne iny ako tie ostatne, tep milion, nevedel som co uz so sebou robit a dal si xanax a zaspal.

Odvtedy a az doteraz mi je od rana blbo, neprijemne, stale som taky nesvoj, neviem co mi je, tep asi zvyseny, nemozem nic robit, citim na hrudi take zvlastne pocity, hlavne ked lezim na lavom boku, a len cakam do vecera kym si dam xanax, to ma ukludni ale mam pocit ze to funguje stale kratsie a kratsie.

Nejako sa zacinam bat ze mam nieco naozaj zo srdcom, ah

(mam 25, tento rok som zacal pracovat po skole tpp, nesportujem, cely den len sedim v praci .. toto je aj jedna moja hypoteza lebo prvy krat sa mi to stalo ked som si napraval chrbticu a druhy krat vo fitku..) .. povedal som to doma, ale neviem ci je to dobre, kazdu chvilu ci som v pohode a bla bla..)

"Kiez by" to bolo psychicke lebo ked sa nato pozrem s odstupom tak mam vela neriesenych veci... ale nako sa to zhorsuje a ja uz neviem...:-\

Katsa

Posledný týždeň sa mi to tiež niekoľko krát vrátilo hlavne v práci, preto sa prikláňam k tomu, že je to pravdepodobne zo stresu. Väčšinou to na mňa príde, keď príliš premýšľam nad tým koľko mám práce a keď sa zaoberám všelijakými negatívnymi myšlienkami. Musíš sa to naučiť ovládať, nestresuj sa príliš, naučila som sa ukľudniť, keď to na mňa príde, niečo zjem alebo vypijem kávu (to som si všimla, že pomáha), otvorím okno a zhlboka sa aspoň päť krát nadýchnem vydýchnem, poviem si v hlave čo vidím vonku, všetko vnímam, tak, že prestanem sa zaujímať o veci, čo ma stresujú a len vnímam okolie a ono to samo odíde. Musíš aj myslieť pozitívne, to mi tiež pomáha a hlavne sa nesleduj moc. Ja si ešte musím zvyknúť, že nesmiem vnímať ako mi búši srdce a ako sa mi hneď spotia dlane, lebo to je prvé na čo sa zamerám a potom sa to zhorší. Ďalšie čo mi pomáha je že si začnem v hlave spievať, alebo nahlas (keď nie je nik nablízku), alebo si prehrávam nejaký film v hlave, či knihu, teda sa zaoberám všetkým len aby som nemyslela na tie príznaky a to, čo sa so mnou v tej chvíli deje. Horšie je, že mne je aj na odpadnutie a toho sa vždy zľaknem. Netreba hlavne na to myslieť a tváriť sa že ti nič nie je. Ono to skutočne po chvíli prejde. Je to ťažké ale dá sa to naučiť zvládať.

Ivana91 mohla by si prosim ta odporučit nejaké knihy, čo ti pomohli? ja som zatiaľ žiadne také nenašla.... veľmi by mi to pomohlo, a myslim, že aj ostatným. Ďakujem

urs

no, ppvedali mi to na tych pohotovostiach atd, teraz sa snazia akoze vylucit secko ine .. ako je mi lepsie pocitovo, aj ked terno to nie je, achjo, taky nepokoj ze nevem noc seriozne robit naco sa treba sustredit (citanie atd)

Ivana91

Zdravím, keď to tu čítam, chytám sa za hlavu, ako to že doktori vám nevedia narovinu povedať, čo vám je.
Ja som takto začínala presne pred rokom, presne tie isté epizódky, čo tu spomínate.
Je to úzkosť, nič iné. Doktori to nazývajú úzkostná porucha, ale to znie strašidelne a nemám rada označovanie takýchto chorôb, aj tak si to doktori vymysleli len preto, aby mohli na to predpisovať lieky...
V prvom rade sa ukľudnite, nie je to nič fyzické, žiadna choroba. Je to vnútorný nekľud (úzkosť) spôsobená stresom! Ja som sa veľmi stresovala 4 roky pre školu a privodila som si tieto stavy sama.
Samozrejme sa z toho dá dostať, nie je tu dôvod k panike. V prvom rade, povoliť, keďže sme si to privodili sami (stresom), treba niečo robiť inak. Tam kde sme sa stresovali alebo mali nedoriešené veci treba zmierniť, povoliť. Telo len dáva najavo, že má toho veľa.
Ak chcete mám o úzkosti načítané strašne veľa, poradím. V prvom rade by som vám chcela dať vedieť, že o nič vážne nejde, a hlavne neriešiť "či mám nejakú chorobu alebo nie". Pretože nemáte.

Ja by som o tomto mohla napísať knihu aké "epizódky" som zažívala. Ako mi hučievalo v uchu, ako ma bolievala hlava, ťažko sa mi dýchalo, rýchlo mi bilo srdce, mala žalúdočné nevoľnosti, nevládnosť. Všetko do jedného úzkosť, časom mi to prešlo! Už ma žiadne fyzické symptómy netrápia.

Ivka

urs

zdravim,
tak od prispevku som mal znova atak, pohotovost, znova ekg, sono negativne atd .. a stale patram po pricine..

odvtedy lepsie dni horsie dni, este.ked som bol sa porozpravat u svojho lekara, tak mi dal nieco ma chrbticu a potom aj po rozhovore som sa citilom fajn. Na druhy den znova blbo... dal som si tie prasky na chrbticu ale uz nic. Tak som si na vecer dal xanax, a konecne sa citim normalne, a ani nemam tie neziaduce ucinky co vacsinou opisuju ludia.

Co z toho vyplyva ze mi xanax pomaha - ze je to psychologickeho povodu alebo len som "high" a neriesim? (aj ked high sa necitim, praveze skor konecne normalne, viem aj nieco precitat kludne, aj jem jedlo, etc...)

Katsa

Lukreca- ale tá panická porucha na teba prijde, keď si v nejakej situácií, nie? Myslím, že je to tiež psychické (pravdepodobne, ak to nie je tou chrbticou), ale skôr stres, nemusí ísť hneď o panickú poruchu. Napísal, že bol doma, keď to naňho prišlo.

lukreca

ahoj no ja si myslim ze je to asi psychického razu. mne to zacinalo tiez busebim srdca a prepuklo to do panickej poruchy.

Katsa

Ahoj, mam 24, tiez som cerstvo po skole a mam to iste. Zacalo to pred voma tyzdnami a presne ako opisujes. Ekg, vsetko som mala negativne. Doktorka mi povedala ze to mam zo stresu a dala mi magnezko, ale trochu si myslim ci to nieje aj chrbtica, lebo mam sedavu robotu tak som zacala cvicit jogu na chrbticu a potom mi prisli tie stavy. A este zaujimavejsie je, ze mi moja obvodna povedala ze som uz tretia s tym problemom, ze predo mnou boli uz dve s rovnakym problemom, takze co sa deje ani ona nevedela. Inak odporucam ti trochu sa pohybat ked to na teba prijde, skus popukat chrbticu, lebo mne to vtedy prejde. A potom uz asi ten stres. Nepremyslal si nad niecim ked to na teba prislo? Skus doriesit co sa da a ak neda, tak sa na to vykasli a mozno to prejde.