Rozlisenie alergie na srvatku a kazein

Príspevok v téme: Rozlisenie alergie na srvatku a kazein
mmm111

Ahojte,

chcel by som sa spytat, ci neviete o ambulancii, kde vedia rozlisit alergie na jednotlive mliecne bielkoviny - kazein (tzv. mliecna bielkovina) a srvatkova bielkovina. Mam z krvi potvrdenu alergiu na kravske mlieko, ale lekarka mi povedala, ze taketo rozlisenie nerobia... Chcel by som to vediet, pretoze sam viem, ze ked si dam nieco so srvatkovym proteinom (napoj, tycinku), tak mam prakticky okamzitu reakciu, zatialco po kazeine (tvaroh, syry) mi nikdy nic viditelne nebolo.

Za radu dakujem

mmm111

Niekedy si myslim, ze ludia ako Kycera existuju len v hlupych filmoch a serialoch... a potom takeho niekoho naozaj stretnem a zistujem, ze tie filmy a serialy asi az take hlupe nebudu, kedze taki zakomplexovani chudacikovia naozaj existuju :) A syridlovy kazein? Taky pojem ani google nenajde :)

Kýčera

- Aj toto je určitá forma poďakovania, však MMM111? Či sa Ti niečo páči, či nie, je len Tvoj problém. A čo je to arorantny, také slovo nepoznám?! Ja ľudí, čo sa týka vedomostí delím na dve skupiny - sú to 1. vedátori, kt. vedia a 2. myslitelia, kt. si len myslia, že vedia. A vy dvaja drobci, ste len myslitelia! Keďže aj JA patrím do prvej skupiny, tak ešte raz opakujem, že alergény kravského mlieka môžu byť uvádzané ako SRVÁTKA /aj bez laktózy/, SYRIDLOVÝ KAZEÍN,... Preberáme riadne diagnózy, žiadnu výživu! Trepeš hlúposti, INTOLERANCIA sa zisťuje tiež z KRVI,... Takže o čom perlíš?
-Alerg, to je všetko na čo si sa zmohol? Sťažuj sa!!!
-Drobčekovia, oplatilo sa staviť na vaše reakcie, nesklamali ste ma! Zarobila som, ďakujem! Evidentne obaja máte problém niekde inde! A čo sa mňa týka, "aká som, taká som, som jednoducho ŽENA..."

mmm111

Ano, alergolog (zevraj aj na gastro robia tieto vysetrenia) ti zoberie krv a z nej ti urci pripadne alergie... Mozes mat aj na nieco ine - napr. na soju, ktora je takmer vsade, ale to vsetko sa dozvies z krvi. Co sa tyka bryndzovych halusiek, tak ja napr. ovcie a kozie produkty podla lekarky mozem, na ne alergiu nemam, len kravske mlieko a produkty z neho musim vysadit.

Alerg

Mmm dakujem za odpoved!
Navstivim teda alergologa a dam si vysetrit krv nech konecne viem na com som, i ked sa obavam toho, ze si uz nikdy nebudem smiet dat obycajny syr, bryndzove halusky, zapecene cestoviny so syrom a plno inych veci ktore milujem. Je to inak zvlastne, kedysi ludia jedli vsetko a nepoznali ziadne alergie.... :(
Prajem ti vsetko dobre, snad sa tu nejakej normalnej rady dockas. Kycera vystupuje naozaj velmi arogantne a agresivne ale hlavne, nikdy nepochopi otazku a melie si len to svoje dookola...

mmm111

Pre Kýčera - tvoj arorantny prispevok sa mi vobec nepaci... Navyse je aj castocne nepravdivy, evidentne nie som jediny, kto by si mal nieco nastudovat - syridla su enzymy sposobujuce zrazanie bielkovin, neobsahuju ziadny kazein (ber to ako vianocny darcek odomna ;)) O vyzive viem realtivne dost, viem ako sa vyraba srvatkovy protein, aj to, ze je dost rozdielny od kazeinu... Je mi jasne, ze sa bude dobre vyhybat vsetkym mliecnym zlozkam, moja otazka bola mierena len na to, ci to nevedia niekde rozlisit, ze by som si obcas aspon kusok syra mohol dat...

mmm111

Pre alerg - alergiu mi zistili normalne z vysetrenia krvi u alergologa. Podla toho, co viem, je intolerancia len reakciou travenia, zatialco alergia je neprimerana reakcia imunitneho systemu, tzn. z krvi ti intoleranciu asi nezistia, ale alergiu ano (zistuje sa pritomnost protilatok)

Kýčera

Tak na to rýchlo zabudni, taká ambulancia neexistuje, testovanie sa robí na zisťovanie alergie na kazeín a laktózovej intolerancie. Ideš na to zle. Vedieť je dobrá vec, ale ešte lepšie je porozmýšľať, problematiku naštudovať, pochopiť a vedieť spájať súvislosti. Keďže tu máme pred dverami sviatky, tak Ti pošlem darček v podobe rady a môžeš ho vybaliť ešte dnes. Srvátkový proteín vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe tvarohu, syra,... a ten sa vyrába z MLIEKA. Pri jeho výrobe sa používajú aj syridlá a aj tie obsahujú KAZEÍN. Takže ak by niečo také bolo možné, je to zbytočné, pretože ten kazeín tam stále máš a ten sa skrýva pod rôznymi názvami. Alergia zasahuje gastrointestinálny, srdcovocievny, dýchací systém, kožu, ORL,...Všetko sa očami nedá vidieť, zatiaľ máš len slabé reakcie, tak dávaj bacha, aby si svoje zdravie nepoškodil natrvalo. Alergia na potravinu znamená dať jej stopku, a to nielen v čistej podobe, ale vystríhať sa aj tých potravín, kde sa nachádza jej zložka. Netreba zabúdať ani na to, že sa obyčajne nevyskytuje osamote a uvedomiť si, že existujú aj skrížené reakcie.