Mám problém nájsť si vážnu známosť

Príspevok v téme: Mám problém nájsť si vážnu známosť
nina29

Mám problém si nájsť priateľa, keď sa mi nejaký páči tak o tom dookola premýšľam a začnem sa tak báť sklamania, že sa mu začnem vyhýbať a vlastne to pokazím. Proste mám taký blok.
Už mám 29 rokov a zisťujem že čím som staršia tým mám menej možností si niekoho nájsť, každý schopný už je zadaný, proste čas letí.
Asi by som potrebovala psychológa, ale to by musel byť fakt dobrý psychológ, lebo ani oni nedokážu zázraky.
Potrebovala by som fakt nejakú dobrú radu.

Mesačný princ

ivobrick - šťastne vydatá neznamená šťastná :) Ale to by som ti musel dlho písať a nechce sami :D

ivobrick

Never tomu, ziadna spriaznena dusa neexistuje. Aby si si niekoho nasla aj ty musis robit urcite ustupky/kompromisy. Musis riskovat, ponizenie, sklamanie, odmietnutie - to uz vlastne aj zazivas ked pises ze "su zadani" tzn. ze zistujes..
Vlastne ano Mesacny princ mas pravdu, tento rok som spoznal uzastnu zenu, uplne si rozumieme, mozme spolu kecat o hocicom hocijako dlho, pritahujeme sa.. Mensi problem je to ze je stastne vydata a ma dve deti. Vitaj v realite.

Mesačný princ

"Smiať sa je riskovať, že budete vyzerať ako blázon,
plakať je riskovať, že budete vyzerať ako citlivý človek,
snažiť sa komunikovať s iným je riskovať, že sa do niečoho zapletiete,
vyjadriť pocity je riskovať, že ukážete svoje skutočné JA,
predložiť vaše myšlienky, vaše sny pred dav ľudí je riskovať ich stratu,
milovať je riskovať, že nebudete milovaný naspäť,
žiť je riskovať smrť,
mať nádej je riskovať zúfalstvo,
pokúsiť sa je riskovať zlyhanie.

Človek, ktorý nič neriskuje,
nič nerobí, nič nemá a nič nie je.
Môže sa vyhnúť utrpeniu a žiaľu.
Ale nemôže sa jednoducho nič naučiť, cítiť, meniť, rásť, milovať alebo žiť.
Je nutné podstúpiť risk,
pretože najväčší hazard v živote je nič neriskovať.
Len človek, ktorý riskuje je slobodný."

( Leo Buscaglia )

Mesačný princ

,,Chyba,, čo je to chyba? Je chybou ak človek túži byť milovaný?

Ja by som ti poradil jediné, čím menej budeš riešiť, tak tým skôr niekto do tvojho života príde. No nie je na škodu byť spokojná najskôr sama so sebou a nadobudnúť pocit šťastia napriek tomu, že si single. Pretože ak sa ti to nepodarí, tak bude ten, na ktorého natrafíš len tvojou záplatou na srdiečko, staneš sa závislou a môže sa stať, že o toho dotyčného prídeš. A to nechceš, či?

Nerobíš žiadnu chybu, len jednoducho ešte nenastal tvoj čas. Vieš sú ľudia a ľudia a niektorí sa uspokoja s málom, dokážu sa radovať len z toho, že im tečie slina z úst na vankúš, keď zaspávajú :D

No ale niekto túži po naozajstných hodnotách, ozajstnej láske a ladení. Túžime nájsť spriaznenú dušu. Ona existuje a každý ju jedného dňa stretne. Lenže spoznala by si ju ak by si ju stretla? Máš tomu človeku čo dať? Si dostatočne šťastná a spokojná nato, aby si sa o to šťastie dokázala podeliť?

Mať partnera je ok, ale myslím si, že za každú cenu robiť niečo čo ide proti nám je nezmyselné. Popremýšľaj. Nemáš problém nájsť si vážnu známosť, nechceš si ju nájsť a ak áno, tak nik nevyhovuje tvojim požiadavkám. A to je fajn :) Určite ich nemeň, nemeň ani seba a už vôbec sa neuspokoj s niečím, čo chcú všetci. Si predsa výnimočná, tak hľadaj svoju spriaznenú dušu. No dávaj si velikánsky pozor či jej budeš mať čo ponúknuť. Možno denne chodíte okolo seba a ani o tom neviete, tak sa skús dívať inak ako očami.

ivobrick

Takze ty tvrdis ze po 29 je kazdy chlap ktory je volny, neschopny. A to vies odkial ked ich ani nepoznas? Bojis sa sklamania, ale to asi kazdy, ak to neskusis, v zivote mat nikoho nebudes. Skus si radsej v hlave usporiadat to, akeho chces a potom mozes hladat podla toho.

Cariboo

Ale ano podobnych tem tu uz bolo ...ale kazdy chce nejaku specialnu vynimocnu radu pre seba. Nina nepotesim ta, bud sa zmenis a skusis sa prekonat alebo dufaj ze ta najde niekto, kto ti sam od seba pomoze ten blok prekonat. Musis sa vsak najprv vyznat sama v sebe kde robis chybu :(
Good luck