Ahojte. Neviem co mam robit ohladne vztahu? Spoznala som pred vyse rokom 1 muza. Dlhsie sme si pisali, rozumeli sme si. Mna len odradzalo, ze je o 10r mladsi nez ja. No zas mi imponovalo ako sa obetavo staral uz vtedy o svoju tazko choru matku. Inak je mudry. Skoncil 2 vysoke skoly, pracuje, stale na sebe maka, vzdelava sa, vie varit, je az prilis poriadkumilovny, na chlapa az prilis (upratuje vysava vari prach utiera psa chodi vencit pracuje, stara sa o choru matku, snazi sa popri praci podnikat spolu s bratom). Mali sme vtedy pred 1r rande a dopadlo dobre. Bola medzi nami chemia, vie ma rozosmiat, skor si ja pripadam pri nom byt ta mladsia, blaznivejsia. No za ten usly rok sme sa nestretli (on mal statnice, jeho mama prezila klinicku smrt, bola casto hospitalizovana, takze behal dost okolo nej co som chapala a ja som zas mala tiez svoje starosti, takze stretnut sme sa nestretli aj ked sme to planovali. No pisali sme si, volavali. Niekedy viac inokedy menej).
No a minuly tyzden sme sa opat stretli. Pytala som sa na jeho mamu a povedal mi, ze veri, ze este tieto vianoce vydrzi no vie, ze uz su to posledne spolocne vianoce a uz su ako keby zmiereni, ze uz zrejme umrie napriek velkej starostlivosti a opatere. Prechadzali sme sa ruka v ruke, popijali sme punc na vianocnom trhu, vela sme sa vypravali, potom ma vzal do 1 klubu, tam to bolo dost horuce medzi nami nastastie sme mali sukromie. Bol ma vyprevadit k elektricke. No a odvtedy je dost aktivny. Ja som este nepresla ani dve zastavky a uz mi volal ci som ok dosla. Potom mi este vecer volal. Odvtedy mi vlastne denne 2 - 3x volava, pise mi intenzivne. Viete, je mi blizky. Paci sa mi. Je mi s nim dobre aj jemu so mnou. Vidim ze ma o mna zaujem. Len akosi sa obavam toho vekoveho rozdielu. Ja som sa ho nenapadne pytala ci chce deti. On ze ano. No ja uz asi na deti nemam vela casu. Ako keby som sa obavala ci ma raz nenecha ze ja uz deti nebudem moct mat a on ich zas bude chciet mat. Alebo ze si najde inu, mladsiu. Ja neviem ake signaly ci co si mam pri nom vsimat, ze ci ma chce len na sex, pobavenie, alebo to mysli so mnou vazne. Ja som dost uzavreta, malo si ludi pustam k sebe. Bojim sa sklamania. Ked aj citam niektore fora, tam su rozne debaty kto sa ma/nema prvy ozvat po rande, kto prvy povie lubim ta a tak. No vravim. On je aktivny. Casto mi vola pise. Po nasom rande mi do 10min volal. Potom zas. Mam v sebe trosku chaos. Ja som uz 5r bez vztahu
Mysli to so mnou vazne ?
Dakujem ti kafe. On ma 30r. Je inak velmi zodpovedny. Uz roky sa stara o svoju mamu. Popri starostlivosti o nu stihol vystudovat 2 VS a pracuje. Je pravnik. Urobil si doktorat. Pracuje u advokata aby sam raz mohol byt advokat. Dalsiu skolu ma ohladne financii a managmentu. Ja vyzeram mladsie. O dost. Ale zas vek sa oklamat neda, myslim ten biologicky.
Ja som na deti myslela pred 10r. Praveze posledne roky som sa zmierila s tym, ze deti proste uz mat nebudem. Som zdrava. No nemala som partnera, muza. A teraz je tu on. Akosi mi narusil tu moju letargiu a nastal vo mne zmatok. Viem ze sme sa malo stretavali ale vidim teraz na nom, ze planuje uz teraz dalsie stretnutia, snazi sa (vola, pise, chce sa viac a castejsie stretavat).
dievča, ber to ako šancu na splnenie všetkých svojich snov. Záruku na šťastný vzťah až do smrti ti nedá nikto. Nemáš prečo váhať. A otázku detí kľudne vytas. Chlapi tiež vedia o tom, že žena má obmedzený čas na deti. A pre neho to aspoň bude znak, že chceš niečo vážne. Po všetkých tých dôležitých veciach okolo, riešte niečo dôležité, čo sa týka iba vás dvoch.
.
A sory, že ti tu trochu spamujeme tému.
.
MP, choď do kelu so svojou zodpovednosťou! Uvoľni sa trochu a ži, vychutnávaj, teš sa - o tomto vzťah neni? Ak bereš život iba nesmierne vážne, tak si fakt v prdeli. Zlyhal si v jednom vzťahu? Nevyšiel ti JEDEN posratý vzťah a ty ideš z toho robiť tragédiu a uzávery, že si celý nejaký chybný alebo čo. Ak ti nevíde i tento vzťah, neni to zlyhanie, proste sa to stáva, že to neni ono, že až keď sa dvaja lepšie spoznajú zistia, že sa nehodia k sebe. Ak pôjdeš do vzťahu ako trasorítka, neistý a so strachom aby si nezlyhal, tak už teraz ti hovorím, že sa to posere. Či im máš čo ponúknuť, to zhodnotí dotyčná, o tom nerozhoduješ ty svojimi nekonečnými úvahami, ktoré vedú nikam. Tvoja úloha je všímať si, či kočka má v sebe to, čo chceš od partnerky. A deti sú silné, prežijú toho veľa. Nemysli si, že budeš pre deculo tak nesmierne dôležitý, že jej spôsobíš traumu na celý život ak sa s jej mamou rozídeš. Omyl. Budeš len jeden z dospelých, ako je učiteľka v škole, či kuchárka a úplne v pohode prežije, že viac v jej živote nebudeš. ALE. Ak cítiš viac pochybností ako radosti z niečoho čo by mohlo byť fajn, kašli na to. Nechoď do toho. Bože ty ma sereš chlape :) ale ja sa nasieram rada a s láskou :D
kafe - ďakujem :)
No ono som nemal namysli len financie ale tak celkovo. Nie som človek, ktorému by sa veľmi v živote darilo a dosť mi táto skutočnosť poznačila aj psychiku. No do vzťahu sa nehrniem len ,,zo zúfalstva,, Vzťah je predovšetkým zodpovednosť a nie som si celkom istý či na to mám, keďže som už v jednom 15 ročnom zlyhal ako partner. Hlavne je podstatné to, že má dcéru a nerád by som sklamal ako ju, tak toho drobca :) Ono sa mi stále v mysli premieta otázka ,,mám im čo ponúknuť?,, ďalej je tu vek, viem, hovorí sa, že to je len číslo ale postupom času prídu iné záujmy každého z nás a bude sa to všetko meniť... Ale ďakujem aj tak.
Jax, dakujem aj tebe. Mozno preto, ze sme spolu este v reale nie tak vela a casto spolu boli, akosi to nechcem zatial s nim riesit. Lebo nechcem, aby si pomyslel, ze po dvoch stretnutiach som nejaka stihacka a riesim ako posadnuta deti svadbu buducnost (proste ho nechcem vyplasit). Sice sa pozname vyse roka a boli sme si vzajomne oporou podporou, no to bolo pisomne telefonicky. Osobne sme boli spolu 2x ale vidim, ze sa chce viac a castejsie so mnou stretavat. Planuje uz dalsie stretnutia
Kafe, dakujem ti. A ja mam v sebe trochu zmatok. Lebo ja som po detoch tuzila, no tak pred 10r. Teraz som uz bola roky zmierena, ze uz proste deti mat nebudem, ze vek a tak. A teraz je tu on. Ja som uz bola raz vydata ale moj ex odisiel pracovat do zahranicia a tam si nasiel inu, chcel tam ostat trvalo no bezo mna. Sme sa teda rozisli. A viem, ze sme spolu s tymto travili osobne malo casu (z jeho strany som opisala preco-mal diplomovku statnice, choru mamu, pracu a ine. Ja tiez nieco podobne. No teraz je to uz ine. Mame sa zas stretnut. Chce sa viac a castejsie stretavat. Prepac ze som to nazvala vztahom. Nevedela som ako to mam inak pomenovat. Jemu moj vek neprekaza. Ja vyzeram o dost mladsie).
To co popisujes pocituje kazda zena, a keby ste si aj vekovo rovnocenny stale by ti to vrtalo v hlave.
Ty si musis v sebe poriesit co chces v zivote. Odist moze kazdy chlap, to nezistis pohladom a uz vobec to nenajdes na internete, naco si zasieras hlavu somarinami z netu? Ries to s nim!
MP, aj ty musíš mať aspoň približnú predstavu ČO CHCEŠ, akú partnerku. Chceš ísť do toho len preto, lebo ťa druhá strana chce, alebo má tá kočka niečo, čím ťa priťahuje? A prestaň si myslieť, že jediné, čím chlap prispieva do vzťahu je majetok a peniaze!!
.
Nie som za to, aby si sa vrhol do vzťahu s hocikým len zo zúfalstva. To nikdy dobre nedopadne. Skúmaj svoje dôvody, pocity a pohnútky, prečo do toho chceš ísť. Kľudne sa stretávajte a nechaj to plynúť. Nepotrebujš sa nejak radikálne a definitívne rozhodovať - tak ja idem do toho a budem sa snažiť o túto babu. Páči sa ti? Je ti s ňou dobre? Je vám obom spolu dobre? Tak buď to bude silnieť a pokračovať ďalej, alebo to zakape pri nejakom probléme.
ty si teda iný signál.
Čisto môj subjektívny názor: toto čo opisuješ neni žiadny vzťah. Nepoznáte sa reálne, nestretávate, nevieš ako sa chová, to že si píšete a voláte je strašne ale strašne málo. Ale vzájomné sympatie tam sú, nechápem, čoho sa bojíš, keď vidíš že sa chlapcovi páčiš, ozýva sa a dáva jasne najavo, že má o teba záujem.
.
Ty si radšej ujasni, či TY máš vážny záujem o neho. Chceš mať deti? Ak sa posuniete do reálnej roviny, neni predsa problém o rok o dva si deťúchy spraviť. Alebo máš 45r? Vymeniť ťa za mladšiu môže predsa aj chlap, čo je starší od teba. Spýtaj sa ho, čo si o tom vekovom rozdiele myslí on, ale keby mu to vadilo, tak sa s tebou nebude predsa baviť rok.
.
Máš skvelú príležitosť mať nielen chlapa po svojom boku, ale i rodinu. Bojíš sa toho? Ty chceš iba chlapa a deti už nie?