Hádam nie..

Príspevok v téme: Hádam nie..
andrejkab

Mam nepravidelny menstruacny cyklus. Dalsiu menstruaciu zvyknem dostat o mesiac, tri az aj o 5. Naposledy som mala menstruaciu 7.novembra, ktora trvala do 11teho. Nasledne som menstruaciu mala dostat tento mesiac (5teho. decembra) ale klasicky som to zase nedostala ale keby som ho dostala mala by som mat plodne dni od 13teho az po 21ho a preto sa chcem opytat ci moze ovulacia/plodne dni nastat aj bez menstruacie a aka je pravdepodobnost tehotenstva? Vcera som mala totiz s partnerom nechraneny styk bola som dostatocne vlhka aj on ale k orgazmu nedoslo a k ejakulatu tiez nie asi. A bojim sa pretoze podla mens. kalendara by som mala mat plodne dni ako som uviedla hore. Uvazujem o uziti tabletky po...

escap

Na to, že následkom sexuálneho styku môže dôjsť k počatiu dieťaťa je treba myslieť pred stykom a nie po ňom. Ak nechcem deti, tak budem sexuálne zdržanlivý alebo prijmem prípadné následky, pretože ak už došlo k počatia dieťaťa, nemám právo vziať mu život. O to strašnejšie je to, ak život deťom berú ich vlastní rodičia, ktorí boli určení na to, aby deťom život dávali. Teraz nemyslím len na umelé potraty ale aj na tzv. tabletku po.

Levonorgestrel (výrobný názov: Postinor alebo Escapelle) je gestagén, ktorý môže zabrániť ovulácii, ak sa podá v predovulačnom období, inak zabraňuje uhniezdeniu už oplodneného vajíčka vo výstelke maternice – má skorý abortívny účinok = potrat v skorom štádiu.
Ak pred užitím už došlo k uhniezdeniu oplodneného vajíčka, je levonorgestrel neúčinný.

Nielen tabletka po ale aj hormonálna antikoncepcia má potratové účinky. Je nezodpovedné mať sex a potom (v prípade HAK aj pred a počas) to riešiť tabletkami či potratom. Riešením pre manželom sú prirodzené metódy plánovania rodičovstva a pre ostatných život v čistote a sexuálnej zdržanlivosti, ktorá buduje život a nie ho ničí.

Keď si nie si istá, či si mala plodné dni - a myslím si, že nikto ti asi nedá odpoveď so 100 %-nou istotou, tabletku po neber. Ak si nemala plodné dni, brala by si ju zbytočne a rozhádzala by si si svoj organizmus, a ak áno a došlo k počatiu, tabletka po by robila všetko pre to, aby tvoje počaté dieťa usmrtila. Zodpovednosť pred Bohom za potratenie tvojho dieťaťa by v tom prípade bola na tebe.