diskriminácia otcov na Krajskom súde Bratislava - možnosti obrany

Príspevok v téme: diskriminácia otcov na Krajskom súde Bratislava - možnosti obrany
Genesis

Nevie niekto poradiť ako postupovať voči diskriminácii otca dieťaťa na krajskom súde v Bratislave?

Krajský súd Bratislava, ktorý na základe odvolania matky voči rozhodnutiu prvostupňového súdu, v rozpore s rovnosťou rodičov a pohlaví, ako aj v rozpore s právom dieťaťa na rovnocenný a rovnoprávny styk s oboma rodičmi, zmenil rozsudok okresného súdu a sudkyne, ktorá má 20 ročnú prax v rodinnom práve, rovnako ako ignoroval vyjadrenie a návrh sociálnej kurately, ktorá robila u mňa zisťovanie, a to bez patričného odôvodnenia alebo dodatočného zisťovania a rozsudok zmenil tak, že moja 2,5 ročná dcéra sa môže so mnou stýkať len za prítomnosti matky dieťaťa a to aj napriek tomu, že som prvostupňovému súdu preukázal, že ma matka dieťaťa dlhodobo ako rodiča diskriminuje (nikdy som si nemohol vlastnú dcéru vziať bez dozoru matky nikam, nemohol som si ju fotiť, každú fotku som si musel vyhádať, nemohol som ju vziať k svojej rodine a to ani s jej dozorom) rovnako svoju dcéru som videl len vtedy ak sa to hodilo matke dieťaťa za podmienok, ktoré určila ona na mieste, ktoré schválila ona, v čase, ktorý schválila ona a aj to som musel na ňu vždy čakať, kým sa jej vôbec uráčilo prísť. Bol som dobrý len ako chodiaca peňaženka pre dcéru a pre ňu. Diskriminačné a majetnícke konanie matky dlhodobo emocionálne týra mňa aj moju rodinu a brzdí moju dcéru vo vývoji.

Sudkyňa prvostupňového súdu aj sociálna kuratela upozornili na druhom pojednávaní matku dieťaťa, že jej konanie nie je v poriadku, že dieťa nie je jej výlučným vlastníctvom a že nie je v poriadku, že by si otec dieťaťa nemohol vziať vlastné dieťa aj bez jej dozoru. Sudkyňa prvostupňového súdu mi určila, že sa môžem spočiatku stýkať s dcérou na 3 hodiny do týždňa bez dozoru matky, pričom každý druhý víkend bez prespatia, počas troch mesiacov, za prítomnosti matky a následne po troch mesiacoch keď si dcéra navykne, že je so mnou aj bez prítomnosti matky, tak aj ostatný čas strávený s dcérou bude bez prítomnosti matky.
Krajský súd v Bratislave na ktorého rozsudok som čakal vyše pol roka, na základe odôvodnenia, ktoré bolo tak chabé, že sa zaň hanbím aj ako pracovník štátnej správy, s využitím toho, že sú tieto sudkyne v podstate nedotknuteľné, keďže voči ich rozsudku nie je možné podať odvolanie, určil, že moja dcéra 2,5 roka je ešte moc malá, aby sa so mnou stýkala bez prítomnosti matky (pričom s inými osobami sa bez prítomnosti matky stýkať môže, rovnako je iróniou, že iné deti vo veku 2 roky som už strážil niekoľko hodín, len pri vlastnej dcére sa mi to ešte kvôli mojej diskriminácii ako rodiča nepodarilo) a sabotoval moju ochranu ako rodiča a ochranu práv mojej dcéry, ktorou sa mňa a moju dcéru snažil prvostupňový súd ochrániť pred preukázaným diskriminačným konaním matky, nevysporiadal sa s mojimi vyjadreniami, dôkazmi a vyjadreniami sociálnej kurately a sudkyne prvostupňového súdu, čím dehonestoval ich prácu, jednoducho pri styku s dcérou nariadil prítomnosť matky, čo sa vlastne rovná dozoru matky, ktorá ma dlhodobo ako rodiča diskriminuje.

Rozhodne sa nejedná o rovnocenný a rovnoprávny styk otca s dieťaťom ani o rovnosť pohlaví alebo rovnosť rodičov. Prítomnosť matky (ktorá vždy bola direktívna a diskriminačná) bude silne narúšať harmóniu styku, a jej diskriminačné konanie vyvolávať hádky, čo si odnesie samotné dieťa. Ja taktiež nemôžem si nechať skákať po hlave donekonečna a tolerovať všetky svinstvá, ktorých je matka dieťaťa schopná skrývajúc sa za našu dcéru a nechávať sa donekonečna diskriminovať.

Nevie niekto poradiť ako postupovať v tomto konkrétnom prípade? Kam sa obrátiť? Kam zaslať sťažnosť? Pomôže spísanie petície? Jednoducho užitočné rady akéhokoľvek typu sú vítané.

Rovnako ak existuje spôsob ako narušiť nedotknuteľnosť sudkýň Krajského súdu v Bratislave, bol by som rád, aby mi poskytol radu ako na to, pretože v mene všetkých otcov je potrebné sa pred sudkyňami (mám na mysli konkrétne tri) tohto typu, ktoré diskriminujú mužské pohlavie a bezohľadne ničia životy otcov, brániť.

jm2010info

Samozrejme, že veľa mamičiek sa vie dobre postarať o svoje deťi. Ale takisto sa vie veľa oteckov dobre postarať o svoje deťi.

Nedovolil by som si nikdy posudzovať schopnosti rodičov na základe ich príslušnosti k pohlaviu.
Samozrejme s diskrimináciou akéhokoľvek druhu treba bojovať!

Preto je smutné, že diskriminácia niektorých detí, ktoré majú lepšiu starostlivosť u otca, alebo majú právo, pri porovnateľnej úrovni starostlivosti oboch rodičov na spoločnú starostlivost oboch rodičov, pretože dvaja rodičia vedia dať dieťaťu omnoho viac ako len jeden, tak sú diskriminované a je aj diskriminovaný jeden z rodičov, v našej spoločnosti vyznávajúcej ešte staré totalitné názory psychologičiek z čias komunizmu, je diskriminovaný práve otec dieťaťa ako aj dieťa samotné.

Ak sa z takýmto problémom stretnete, a budete potrebovať pomôcť, napíšte kľudňe na kontakty:

jm2010info@gmail.com , 0904908688
striedavka.sk - web stránka
liga otcov - majú vlastnú web stránku ale aj skupiny na facebooku
cierno-biele srdcia - skupina na facebooku
Spojme sa dieťa otec mama rodina známy všetci ľudia - skupina na facebooku

Genesis, kľudňe sa ozvi aj ty a daj vedieť ako sa máš, pretože tieto veci ohľadom diskriminacie v našom štáte sa riešia veľmi dlhé roky :-(

bl

Peticia bola vytvorena, nie len pre tento konkretny pripad, ale vseobecne pre vsetky pripady na vsetkych urovniach:
www.peticie.com

V tomto pripade to uz nepomoze, lebo je po termine, ale pre tych, ktori hladaju alebo budu hladat podobnu radu - je tu moznost podat dovolanie na Najvyssi sud alebo staznost na Ustavny sud. Pri pisani staznosti na US je mozne cerpat z nalezov US, ktore v tejto veci vydal US Ceskej republiky, su kvalitne, velmi dobre odovodnene a zverejnene na
striedavka.sk

Genesis

Pre Gyma.

"Milujem" ludi co s prepacenim na zaklade nedostatocnych info mudruju a strkaju nos do niecoho comu nerozumeju.

Aky rozvod? Ake poziciavanie mojim rodicom?

Chces mi povedat ze pre dieta je stres ak je za mojej pritomnosti so svojimi starymi rodicmi na mieste ktore pozna s ludmi ktorych pozna? Ludom ako ty by mali zakazat vychovavat deti pretoze to na ne bude nat do buducna zly vplyv.

Gima

Ten krtory podal žiadosť o rozvod má si byť vedomy toho, že dieťa nie je vec na prepožičanie a vystavovanie ho neznámym ludom. Zvašho hľadiska, ide o vašich rodičov, no z hľadiska nízkeho veku vasej dcery ho zbytočne vystavujete zmenam, ktore nedokaže pochopit a neskor by mohlo mať z tohto zažitku traumu. Bolo by rozumnejsie vyčkať do tych 4 rokov, ked dieta bude samostatnejsie a nezávisle od matky.

rozum

Zober rozum do hrsti. Kedze si pre nu len chodiaca penazenka, tak si s nou pohovor. Mas peniaze, mozes podat rozne odvolania alebo rovno zaloby a vlacit ju po sudoch. Pripadne jej prestanes vyplacat peniaze, ale vzdy len tak, ze ked bude mat dojst na sud, tak v poslednom momente jej to vyplatis a ona si moze zbytocne platit pravnikov /nebude mat poriadne z coho/. Povedz jej, ze to moze ist po dobrom a dohodnete sa ako rozumni ludia, alebo po zlom. Dieta do toho netahaj. Ked sa chce, da to ulahcit, alebo zkomplikovat.