bludny kruh

Príspevok v téme: bludny kruh
palculienka06

Kontrola nad jedlom je ako môj tieň bez ktorého niesom schopná existovať. Viem že musím viacej jesť, ale ... . Aké ľahké je pre niekoho povedať: ,, zjedz to načo máš chuť'', ale ja nemôžem. Je späť, viem to a mám strach že som príliš slabá a unavená nato aby som s tým bojovala.

lombardo1981

Nechcem byť impertinentná Gima, ale kde si prosím ťa vyčítala, že som aktívna PPčkárka? Ja abstinujem krásnych 11 rokov. Takže snaha o ad hominem síce bol, ale akosi na nevydaril. :)
Opakujem ešte raz. Aby nabudúce nedošlo ku nedorozumeniu. Abstinujem 11 rokov. Dokonca viackrát som tu písala, čo mi pomohlo, opísala moje PPP. Takže nejaké tie rady, z vlastnej skúsenosti, som tu poskytla. A nepotrebovala som na to ani YT.
A áno, jem úplne všetko. Neriešim váhu, postavu, chudnutie, diéty. ;)

Panda in rage

Gima, za 1 ich problem nie je ako schudnut, 2 lombardo im neposkytuje ,,len" sebalutost, mozno si si to este neuvedomila ale pomohla im viac ako ty. 3 styl akym im ty davas rady je, akoby si povedala alkoholikovi ze mu pitie poskodzuje pecen (aj tak neprestane). 4 pppckarkam sa to urcite nepaci a ustavicne rozmyslaju ako by sa zlepsil ich zivot bez ppp.

Gima

Aspon ponukam možnosť riešenia problemu prirodzenou stravou a nie len sebaľútosťou, ktorú si im poskytla. Poznatky a príspevky čerpám z odborných článkov, prípadne z youtube. No vám sa to, čo robíte páči a nehľadáte spôsob liečby. Komu niet rady, tomu niet pomoci.

lombardo1981

Gima bez urážky (a pokojne aj sňou), ale tvoje príspevky v témach o PPP stoja za dve veci., Pretože tá tretia už z toho nevzíde.
Veta: "Chudnúť sa da aj prirodzene potravou." hovorí za všetko.

Gima

Netrpím bulímiou, no viem, že že 70% imunity je ukrytých v črevách, takže, ked si budete dráždiť žalúdok neprirodzeným zvracaním, ktoré si sami vyvolávate a prejedáte sa nezdravými potravinami škodíte si. Po čase sa vám v žalúdku vytvoria vredy a cysty, ktore môžu viesť až k rakovine. Vyhýbajte sa takýmto činom. Chudnúť sa da aj prirodzene potravou. Ovocie, zelenina, mliečne výrobky, vegetarianstvo, vitarianstvo...makrobiotika.

soc2015

ahojte, potrebovala by som menšiu pomoc, bola by som veľmi rada keby mi napísala nejaká žena, ktorá trpí alebo trpela bulímiou :( ďakujem

palculienka06

Ahoj, som veľmi nahnevaná na to že dovolíme aby za nás rozhodovala naša ,, chorá hlava'' (to si vystihla presne). Je jasné, že si si prešla a prechádzaš peklom a vieš o anorexii a o jej následkoch viacej ak nie všetko ako by si mala a úprimne ma to štve neskutočne štve, že si preto nemocnici. Asi to bude pre teba len ďalšia prázdna fráza ktorú počúvas každý deň, ale obdivujem Ťa za to, že si poziadala o pomoc a bojuješ. Ja bojujem sama so sebou, niekedy zvitazim inokedy nie ale nechcem sa vzdať dnes nie. NO uvidíme čo prinesie zajtrajšok ...

katie_k

Ahoj,viem ako sa citis ja uz 4 roky zapasim s mentalnou anorexiou a velakrat som opat so toho spadla po hospitalizaciach a piviem ti teraz je to najhorsie moje obdobie co som v tom nekonciacom kruhu a čaka ma pobyt v nemocnixi na specializovanej klinike pretoze je no na hrane uz a fakt neboj sa poziadat o odbornu pomoc ak to sama nezvladas pretoze sa to moze skoncit zle ked nas to dokonala chora hlava ovlada....