FARBENIE vlasov

Príspevok v téme: FARBENIE vlasov
malcica

FARBIŤ ČI NEFARBIŤ?

Odborníci jednohlasne tvrdia – farbiť! Farbenie je totiž jeden zo spôsobov, ako v jemných vlasoch podporiť objem. „Rôzne koloračné techniky a viaceré farby vo vlasoch podporujú vzhľad plnosti účesu,“ odporúča odborníčka. Farbenie alebo zosvetľovanie jemných vlasov je vhodné, pretože farebné pigmenty vyplnia vlas zvnútra, vďaka čomu „zhrubne“. Každý zosvetlený prameň pôsobí dvojnásobne silnejšie, ako v skutočnosti je. Najlepšie je zosvetliť pramene okolo tváre a na temene. „Peroxid určite nie je nepriateľom pre vlasy. Spolu s oxidačnými činidlami je zodpovedný za stupeň svetlosti farebného odtieňa,“ vysvetľuje Oľga Hovorková. „Pri farbení však treba brať väčší ohľad na krehkosť vlasov. Sú jemnejšie, a teda aj zraniteľnejšie. Inak sa farbia rovnako ako všetky iné,“ dodáva. Vítaným benefitom zosvetlenia je aj menej kožného mazu. Pokožka ho síce produkuje rovnaké množstvo, ale hrubšie kutikuly spôsobujú, že sa po vlase kĺže pomalšie, a preto sa aj menej mastia. Pre jemné vlasy sú ideálne trvácne farby. Farebné šampóny zostávajú na povrchu, preto sa vymývajú pomerne rýchlo, čo môže vlasy nepriaznivo zaťažovať.

mate podobnu skusenost???

anickamalicka

proti farbeniu nemam nic, preco nie. no rozhodne netreba podcenovat kto vas nafarbi a hlavne akou farbou. ked som sa farbila 1x doma, mala som dlhe, velmi huste a kvalitne, rovne vlasy. farba kvalitna, ale tymto sposobom som si poskodila strukturu vlasu :/ moja milovana kadernicka, mi vlasy vypiplala a zachranila spat moju hustu hrivu cca 8 mesiacov. nedam na nu dopustit nakolko si spravila kurz cez agenturu amosk ako 35r a jej klientela behom 5r hovori sama za seba.