neviem co dalej !

Príspevok v téme: neviem co dalej !
ariana 55

ahojte .mam 30 ,ale nevyzeram na to ,atraktivna brunetka, :) chcem napisat moje utrapy . lebo neviem kam to vykricat .....bude to dlhe ,,ale potrebujem sa vyrozpravat .... vydala som som sa ako 23 rocna . v 24 som porodila dieta . .. zobrala som si za muza cloveka ,ktore som velmi lubila ,len on mal divnu povahu ,len som to prehliadala .. ako sa povie ,zalubeny clovek ,je sprosty clovek ! ..... po svatbe sme mali riesit byt ,ale neriesil sa ,manzel si ma nastahoval k rodicom do bytu ,z lasky k nemu som na to pristala , sluboval ,ze byt si nejako zadovazime , presli 3 roky a nic sa nedialo .,a ja som ticho trpela u jeho rodicov , nie su to zly ludia ,,ale proste ,mladi ludia maju byvat sami a sami sa starat , a nie vysiet rodicom na krku ,, velmi som tuzila mat byt ,,a zis spolu sami , bez toho aby nam niekto dychal na krk ,bez sukromia nicoho .. ja sukromie milujem ! po 3 rokoch mi skoncila materska .. tak som zacala pracovat ,,a dostavala som aj nejake korunky navyse,tak som za mesiac mala celkom pekne peniazky ,, dupla som nohou a povedala ,ze idem do podnajmu ci chce ,alebo nechce , velmi sme sa povadili ,! uz po 3 rokoch zitia snim mi zacalo dochazdat ze je sebec ktory mysli na vlastne blaho ,, a seba .a nie na svoju rodinu , nasla som si podnajom a zacali sme zit sami , konecne som bola stastna prestastna ,,, vlastne byvanie ,svoj nabytok ,vsetko zariadene tak ako ja chcem .. zacala sa era blaha ... celkom dobre som zarabala ... platila si podnajom , kupila som si co som chcela ,,(nie drahe ) ale proste bola som statsna ,aj ked s muzom ku ktoremu moje city pomaly chladli . on mi v nicom nepomahal ,za rok mi neprispel na najom ani centom ,,, nabytok som zariadila za svoje .. on je clovek ktory a snazi podnikat aj podnika .. a ma neskutocne hroznu povahu . musi mat pravdu aj ked trepe hovadiny ! clovek by z neho zosalel a ja uz sa zacinam k tomu priblizovat ..no po roku sme sa museli vystahovat , tak som nasla vacsi ,krajsi . a bola som spokojna ,....... no a dnes ? po 3 rokoch byvania ,nam hrozi vystahovanie ! lebo byt sa predava a ja nemam na byt 70 000 eur ! moj muz ma kopec dlzob , a za nase manzelstvo ma stihol namocit do 3 poziciek na moje krky ! lebo ma uprosil ! sme spolu 8 rokov a ja uz meliem s posledneho ,ten clovek ma nici ! mam na krku pozicky , dieta , ochvilu bez bytu ! a nemozem od toho cloveka odist , nejde to ! neda sa to ,som ako v pasci .. ! pytate sa preco ? lebo som za neho vydata , lebo mame spolu dieta ,ktore lubi . lebo mam na krku 3 pozicky,ktore ak by som ho poslala ,tak by z trucu prestal platit ... lebo ak by som ho opustila zostala by som sama ,s dietatom ,bez bytu ,bez pomoci jeho mami ktora mi dava pozor na dieta ked som v praci , tym padom bez penazi .. a 3 pozickami na krku !!! ja naozaj neviem co mam robit ! som nestatsna ,toho cloveka nemilujem ,lebo sa nedokaze postarat o rodinu ... lebo je to psychicky tyran ,ktoreho ked opustim tak mi to nedaruje a uplne ma znici ! ako povedal aj sam ,ze ked ho opustim ,tak zazijem peklo ,ze ma psychicky znici ! ... podotknem ,ze som zena ktora sa o seba stara ... a naozaj nemam nudzu o pohlady chlapov .. ale moj problem ,je ze neviem byt vychcana a vypocitava ... vzdy sa snazim byt charakterna a dobra ... slusne vychovana ... ale to je ten problem ,ze a dneska uz nenosi ,,,a cim vacsia vychcana stetka .tak tym s a ma lepsie ....

kafe

ty už to peklo žiješ TERAZ. Čo myslíš, čo ťa čaká ak sa s ním nerozvedieš? Splatíte pôžičky a budete pekná rodinka? No ani omylom. Splatíte jednu, síce spoločne, ale on vezme zase dalšie pôžičky. Prípadne ti spraví ešte dve deti. Bude sa to len zhoršovať, ak sa nerozvedieš. Práveže, ak s ním zostaneš, tak ťa zničí, začal už celkom kvalitne.
.
Pekne krásne si začni zháňať právnika - popýtaj sa kámošiek, popozeraj na nete. S právnikom sa poraď, čo sa dá urobiť teraz HNEĎ ohľadom dlžôb. Ale zmier sa s tým, že v najhoršom prípade všetky tri pôžičky budeš musieť splatiť ty. To je ešte stále ta lepšia varianta, lebo žiadne ďalšie nové ti nebudú pribúdať a s rozvodom sa konečne odstrihneš od bremena, čo ťa ťahalo ku dnu.
Samozrejme, že to ide a nie si v žiadnej pasci. Dieťa predsa otec môže ľúbiť aj po rozvode, pokiaľ má on záujem, vždy bude mať možnosť stretávať sa s ním, vychovávať ho.. Rozvodom nebereš decku otca, ale chrániš seba (a koniec koncov aj dieťa). Čo sa týka svokry, tá bude už na večné veky babka tvojmu dieťaťu, tam sa rozvodom tak isto nič nemení a vy dve môžete stále pestovať dobré vzťahy, pomáhať si navzájom. Aj keď budeš rozvedená. Jednoducho jej to vysvetlíš a ak neni na hlavu padnutá, tak pochopí, že takto sa žiť nedá. Si mladá baba, rozumná, šikovná.. povedz si - a just sa to dá!! Nájdem spôsb ako sa z toho vysekať. Chvíľu to bude trvať, ale nakoniec to vôbec nemusí byť zlé a hoci má chlapec silné reči, môže sa stať, že pôžičky bude splácať i po rozvode. Myslíš, že matka by mu neplesla jednu po papuli, keby sa dozvedela, že všetky dlžoby nechal tebe na krku?? Len sa nesmieš báť, nie si v tom sama. Najprv sa ty pozviechaj, rozhodni, oznám ako sa veci majú rodičom (svokre tiež) a KONAJ. Bude ako bude. A ono vždy nejako bolo :) Len si skús predstaviť, aký skvelý to je asi pocit, keď raz budeš bez dlžôb, rozvedená, vo svojom.. slobodná, slobodná, slobodná... To predsa stojí za to, zabojovať trochu a nie skloniť hlavu a zmieriť sa s tým, že som v pasci, tak nič. Proste sa budem trápiť CELÝ život a potom raz zomriem. Hlavu hore a ideš na to!

lolinka

Ako dlho bude este splacat tie dlzoby? Az sa od neho rozhodnes odist, tak sa odstahuj najlepsie daleko, aby ti nemohol tak lahko skodit. Skus si zaobstarat nejake dokazy ak sa to da, ze sa ti vyhraza. Ak by si to vedela dokazat, tak je mozne, ze sud mu po vasom rozvode nedovoli styk s vasim dietatom. Porad sa s nejakym pravnikom uz teraz, ako svoju situaciu co najlepsie riesit. Dobre by bolo zrusit bezpodielove spoluvlastnictvo manzelov, aby ked porobi dalsie dlhy, uz si s nimi nemala nic spolocne a nemohol ti ich hodit na krk.

_meno

Ahojte ariana55

Super robite co robite podla mna!
Presli ste dlhu cestu zivotom, ked ste sa nasilu snazili byt dobra, vedeli ste ze taka byt nemate ale sa mate zastat toho co je spravne - ale mnohmu Vas to naucilo.
Podla mna je to prirodzene ze pohar trpezlivosti pretecie tak jednoduch sance uz dosli, snaha bola zaujem nie - urobili ste co ste mohli.
Urcite spravte hrubu ciaru vo svojom zivote, prehodnodte ho co sa Vam paci, co nie, co robite rada, ako zit chcete.
Nie "aky ma byt zivot, aky ma byt svet", jednoducho robte si co chcete!". Kazdu sekundu prevujte co vidite v mysli, co citite, jednoducho zite.
Urcite ak mozem poradit sa porozprávajte o tom s manzelom a uvidite, ci sa osamostatnite a zacnete novy zivot alebo mate chut pokracovat dalej (ale skor nie z toho co pisete).
Urcite cloveka mrzi ze bol k sebe taky neuprimny dlhsiu dobu tu takmer dekadu rokov co pisete, ale zit hocilen dalsiu hodinu/den by bolo len nakopovanie starosti a problemov a tam by ani nebol zivot to by uz bol nezmysel, daka vojna alebo apatia.
Z mojej skusenosti to tak funguje, ked sa clovek sustredi na to co vie a poskytuje, na to co ma rad, buduje to a chrani to - kazda bytost ma svoje moznosti zit.

Drzim Vam palce ariana55 hlavu hore obvolajte kamaratky rodinu zrekapitulujte si to a horsa dalej : )

,,,,,,,,

Zbav sa ho cim skor! Takyto hajzli su ako vsi, musis sa ich zbavit. Musis sa vzdat luxusu a obetovat zo svojho pohodlia. Privedie ta na mizinu tak ci tak. Zhnus sa mu, co nema rad? Presne to urob a taka bud, alebo mu najdi nenapadne milenku, nech sa s nim trapi ina. Presne taka bud, hnusna, vychcana stetka, ako je aj on. Ak chces bojovat musis byt rovnocenny super. Dobrych ludi vsetci len sproste vyuziju. Lubi vase decko? Pochybujem. Otvor si oci, keby ho lubil, tak netyra jeho matku a nerobi dlhy aj jemu. Len ta taha dolu ten parazit. Ziadna normalna zena by s takym nebola. Je to vina jeho matere, ako ho vychovala, tak nech s nim trpi do konca zivota.

Sisa771

No a co teda, si sa chcela o tomto len podelit? Tak teda ked si sa rozhodla, ze od neho nemozes odist, tak mi ta je luto, uprimne. Ako to pises, ten chlap ti je len na pritaz a uz tie vyhrazky co si na konci napisala by boli pre zenu co si vazi seba dostatocny dovod na rozvod. Naozaj nechapem ako s nim mozes zit dalej, ako pises dokazes sa postarat sama o seba, koli dietatu predsa s takymto clovekom nemusis zit, vsetko sa da vyriesit, je to len o tom, co chces ty sama...a myslim, ze s nim vlastne aj ostat chces, len si zufala, koli situacii v ktorej prave ste. Ale keby si svoj zivot chcela zmenit, tak cesta sa vzdy najde....dovod mas, len nie odvahu.