Dochádzam do práce 90 km denne a je to dosť vyčerpávajúce, preto som uvažovala nad občasným prenocovaním v mieste práce, aby som sa nemusela náhliť, tráviť toľko času v autobuse alebo vo vlaku a jednoducho využila voľný čas efektívnejšie, teda bol by fakt voľný. Cenovo sa hotel neoplatí, prenájom izby tiež dosť stojí, čiže prichádza do úvahy hostel. Aké máte skúsenosti s hostelmi a hlavne na Slovensku? Je to bezpečné? Viete sa vyspať v izbe s cudzími ľuďmi? Podarilo sa Vám tak získať dlhodobé kontakty? Odporúčate hostely alebo ich nepodporujete?
Hostel a nocovanie / dochádzanie za prácou
ahoj,s hostelmi mam celkom bohate skusenosti.Niektore su fajn a niektore,no ..Je to fajn,ked cestujes a mas chut spoznavat novych ludi.Po praci som skusala zostavat na hosteloch tiez,lebo sa mi neoplatilo prenajat izbu,ale to uz bolo iny pripad.Byvala som unavena,kym na hosteloch zostavaju vacsinou mladi ludia,ktori sa chcu zabavat,casto pridu neskoro v noci,robia krik,niektori sa vracaju z nakupov a susutia s tymi taskami celu vecnost,prebaluju veci,mnohi nemaju respekt a vykeciavaju po nociach,ked mas stastie na toho,co spi nad tebou a velmi sa neprevaluje,nechrape,tak si stastna :))no proste po praci to nieje nic moc,ale to moze byt aj tym,ze uz nie som najmladsia.Niektore veci z tychto predtym mi nevadili :)) zazitkov kopec na druhej strane,mozes stretnut aj naozaj velmi zaujimavych ludi z celeho sveta..
Nikdy som nespala na izbe s cudzimi ludmi, toho by som sa bala. Ak by som mala pracu tak daleko, rozmyslala by som o tom prestahovat sa k nej blizsie, sucasny byt pustit alebo prenajat a prenajat si byt alebo izbu nedaleko prace.
Spala som v hosteli zatial v Prahe a Warszawe, vzdy som tam bola bud sama alebo s ludmi, s ktorymi sme prisli. Pretoze tam nebolo plno. Vzdy vsak islo o vyletove prespavanie. Co sa tyka dochadzania do prace, myslim, ze toto nie je riesenie. Ak by si mala prespavat kazdy noc s inymi cudzimi ludmi, pred ktorymi si nemozes byt ista, co su zac, to by mohlo byt dost na nervy. Skor by som urobila to, co tu ktosi spomenul. Najst si normalnu izbu a zostavat tam na tyzden.
V živote som tam nespala a s hostelom sa mi spája len ten rovnomenný horor... :D
To by som nikdy neurobil... ja som v podnájme 120km od bydliska... v nedeľu večer prídem v piatok poobede odídem... problem fixed. Platím stovku v KE