Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nechcem ísť k doktorovi!!!

Príspevok v téme: Nechcem ísť k doktorovi!!!
kristína555

Dobrý deň. Mám 18 rokov a ešte nikdy som nebola u gynekológa/ičky. Viem, že to našťastie nie je povinné a povedala som si že tam pôjdem len vtedy, ak to už bude nevyhnutné . Strašne sa tam bojím ísť a stále sa pozorujem, či som napríklad dostala menštruáciu na deň presne, alebo keď ma začne niečo pichať bolieť v bruchu už som v strese že tam budem musieť ísť. Nemám ani tak strach, ale je to strašne ponižujúce pre mňa. Nič mi nepomáha. Ako sa s tým psychicky vysporiadať, že raz sa to proste stane a budem tam ležať s roztiahnutými nohami a celý čas na mňa bude niekto zízať??? Nerobím si srandu ale je to tak proste vnímam. Ospravedlňujem sa každému chlapovi ktorí toto čítal aj preto som dlho rozmýšľala či to sem vlastne napísať, je to pre mňa o to horšie. Takže sorry. Nerobím si srandu. Ďakujem za rady.

BAJUSSS

poviem ti pravdu, ja som sa prvej návštevy tiež bála ako čert kríža :D a keď som odtiaľ vyšla tak som sa smiala sama na sebe aká som bola hlúpa :) určite nedokladaj návštevu, potom môže byť už neskoro :) v prvom rade si nájdi dobrého gynekológa, ja som si našla cez chvály na jednu a proste je to pre mňa anjel, ten človek...keď som sa konečne prvý x s vyklepanými nohami prišla a ona začala vtipkovať a pod. všetko dopodrobna vysvetlila a proste cítila som sa pri nej ako človek, tak som zistila že to vôbec nie je strašné :) áno hanbila som sa, ale pozri sa na to tak, že koľko žien tam vidí, jej to je jedno...keď som tam šla druhý x, dokonca som sa aj tešila a vôbec sa nehanbila :) premôž sa a uvidíš, že si sa zbytočne tak prehnane strachovala, držím palce ;)

sito

No ked mas strach treba navstivit prichologa alebo skusis vihladat skupinku zien ktore tiez mali taky problem ako skupinove sedenie.Vies skpor ci neskor tam budes musiet ist a bude to len horsie a horsie

viktoria1982

v prvom rade si uvedom že niesi sama cez den príde gynekologičke x žien okrem teba a lekárka to proste nerieši to len my sa berieme hrozne vážne mne pomáha odosobniť sa ver že lekárka to berie už úplne normálne u lekára si proste ,,biologický či pracovný,, materiál :) ja som bývala tiež zo začiatku stresová no teraz to beriem normálne viem že to robím pre svoje zdravie že tam idem a to je najdôležitejšie :)