Problem z zopravanim, recove vady

Príspevok v téme: Problem z zopravanim, recove vady
Scheily888

Dobry den, za posledneho roka - dva som spozprovala, ze sa stale viac zasekavam ked rozpravam, zakoktavam, hovorim nezrozumitelne, mylim casto pismenka ako l a r, s a š, zlieva sa mi to dokopy. Navyše veľmi mi to strpčuje život, opakujem sa, je to trapas keď v škole npr chcem povedať nejakú vtipnú prihodu a 5 krat sa zakokcem, pomylim nejake slovicka...da sa to zlepsit, mate nejake rady?

_meno

Ahoj Scheily888

Je to schopnost mat rad a verit tomu co mas rada : )
(v tvojom okoli niekto v minulosti "nemal rad" a ty sa teraz bojis ze tato situacia sa zopakuje - inak povedane, zabudas na seba (to ze niekto je zly je menej dolezite, viac dolezite je aka si ty).
Tak jednodchusie povedane, sustred sa na vysledky efekt, resp. sustred sa naco je to dobre :_)
(nesustreduj sa na proces akoby, ale na výsledok .... napr. ked hovoris vtip, sustred sa na to aby to vsetkych bavilo, ked rozpravas napr. ake su statisticke analyzy presne a osozne, zameraj sa na to aky velky osoh maju).

Vzdy sa sustred na to, na co to je. Vzdy vzdy vzdy vzdy. Ako ked sa nieco robi, prve je clovek prirodzene zvedavy : na co to je?
Ked vieme naco(preco), ta realizaca je prirodzena.

(napr. pozri sa ked sa sustredjes na to aby si to nepokazila, uplne ti zmizne z dohladu ten povodny zmysel ze to je vtipne a zlepsi naladu - namiesto toho je to strnule a mozno "fopa" ......vnimavejsi priklad je napr. edison a ziarovka - keby edison bol sustredeny na to 2000x sa mu kazi ziarovka ze to stale nesvieti - veru to by polozilo kazdeho - on skor cely cas videl tu ziarovku .... alebo ked ide niekto do vojny - to ze zajtra su boje, pozajtra su boje, popozajtra su boje, o tyzden moze zomriet,o 2, o 3, o 4, o 5 ..... to vela nadeje neni, je to skor taka beznadej a snaha prekonat beznadej, je to take plnsie pochybnosti. ..... nevravim ze je to zle, ale napríklad mysliet na rodinu, ako im ten vojak pomaha, chrani ich, ako im nadialku zela dobru noc, ako sa o 2 roky znovu uvidia - to je nieco co dava tomu vojakovi zit - zmysel).

Drzim ti palce Scheily888 a vela sranda aj k vtipom aj k odpovediam a vela radosti aj na Vianoce prajem a mozno aj vela snehu ^^