Mám 28 r,mám pracu muža dieťa. Lenže nemám kamaratky, nikoho. Možno pár z známych s ktorými si poviete pár viet. Už nevladzem každý den je taký istý, praca doma..nechodím už ani nikam som sklamana aj so seba. Pretože určite je vo mne chyba neviem sa prihovorit ludom, asi každého odpudzujem svojim flegatickym správaním. Kolkokrat som si myslela že už mám kamosku a vzdy so sa mylila neviem to zapadnut medzi ľudí, vždy má každý iba rozoberal aká som a ja som to počula vždy, neverím ja už ani na kamaratsva, ťahá sa to so mnou od školy asi je to môj osud byť stále sama
samota
Ahoj sama. Ponukli ti tu niektori ludia na seba kontakt - mail, tak kludne im napis a ozvi sa im. :)
A ver mi, ze ty mas dar zo vsetkych najvzacnejsi - zdravie a funkcnu rodinu (zdrave uzasne dietatko a manzela, muza). Vela ludi tiez tuzi po tomto istom a nemaju to, co ty, ani nahodou. A nemusi to vobec znamenat, ze su horsi ci lepsi nez ty, je to len o tom, ze nie vzdy clovek ma to, po com tuzi sniva, co by chcel..
Preto si vaz tento vzacny dar a rob vsetko preto, aby si si ho udrzala, boli ste spolu navzajom ako rodinka stastni a spokojni. Kazdy chce to, co nema. No ver, ze ty mas to najcennejsie. A kamaratky priatelky pridu casom do tvojho zivota tiez.
A zrejme chodis s dietatkom von. Nestretavas tam vari mamicky s detickami? Nechodia na ihrisko rovnako ako ty? Ved tam su spojivkom uz len tie vase deti a automaticky vas to spaja, staci usmev slovo a uz spolu komunikujete. To ja ked chodim s mojim synovcekom von tak mne sa kazdy prihovara az je to neraz "doterne" :) proste od deti az po dospelych, ich maminy no predovsetkyn oteckovia aj ich kamarati :))
Pises ti to preto, ze ja vonku s malym nikdy nie som sama. Vzdy sme ako magnet na ludi. Tak sa vokol seba poobzeraj aj ty, ci tam neuvidis mamicky s detmi. Aj dietatko by si rozvijalo socialne kontakty s vrstovnikmi, budovalo si vztahy kamaratstva a to iste aj ty. A ak chodis po vonku na prechadzky s dietatkom, ci do obchodov ai, skus sa vokol seba poobzerat. Tak aspon mna ludia zastavuju, prihovaraju sa, a to neraz opakovane. V susedstve kde zijete ti nikto nie je sympaticky? Niekedy sa naozaj staci len vokol seba poobzerat a najdes co hladas. V rodine ty alebo tvoj muz nemate nikoho? Sestry svagrine sesternicky atd? Zrejme kazdy chce naozaj to, co nema. Ja zas o ludi ani az tak nestojim (lebo som nimi neustale obklopena) a sa ich az zbavit neraz neviem, stale ma niekto vyhladava oslovuje, ja mam zas velmi vela kamaratov znamych priatelov byvalych kolegov spoluziakov susedov atd a trva to bud od detstva ci roky rokuce a az ma mrzi, ze na nich nemam tolko casu kolko by si zasluzili, ze ma volaju pozyvaju a nic takmer nestiham. Skus mozno aj ty nadviazat na stare kamaratstva priatelstva. Ludia zaujmy priority sa sice menia, ale zas vzdy je treba hladat to, co ludi spaja a nie, co ich rozdeluje..
Ahoj sama. Ponukli ti tu niektori ludia na seba kontakt - mail, tak kludne im napis a ozvi sa im. :)
A ver mi, ze ty mas dar zo vsetkych najvzacnejsi - zdravie a funkcnu rodinu (zdrave uzasne dietatko a manzela, muza). Vela ludi tiez tuzi po tomto istom a nemaju to, co ty, ani nahodou. A nemusi to vobec znamenat, ze su horsi ci lepsi nez ty, je to len o tom, ze nie vzdy clovek ma to, po com tuzi sniva, co by chcel..
Preto si vaz tento vzacny dar a rob vsetko preto, aby si si ho udrzala, boli ste spolu navzajom ako rodinka stastni a spokojni. Kazdy chce to, co nema. No ver, ze ty mas to najcennejsie. A kamaratky priatelky pridu casom do tvojho zivota tiez.
A zrejme chodis s dietatkom von. Nestretavas tam vari mamicky s detickami? Nechodia na ihrisko rovnako ako ty? Ved tam su spojivkom uz len tie vase deti a automaticky vas to spaja, staci usmev slovo a uz spolu komunikujete. To ja ked chodim s mojim synovcekom von tak mne sa kazdy prihovara az je to neraz "doterne" :) proste od deti az po dospelych, ich maminy no predovsetkyn oteckovia aj ich kamarati :))
Pises ti to preto, ze ja vonku s malym nikdy nie som sama. Vzdy sme ako magnet na ludi. Tak sa vokol seba poobzeraj aj ty, ci tam neuvidis mamicky s detmi. Aj dietatko by si rozvijalo socialne kontakty s vrstovnikmi, budovalo si vztahy kamaratstva a to iste aj ty. A ak chodis po vonku na prechadzky s dietatkom, ci do obchodov ai, skus sa vokol seba poobzerat. Tak aspon mna ludia zastavuju, prihovaraju sa, a to neraz opakovane. V susedstve kde zijete ti nikto nie je sympaticky? Niekedy sa naozaj staci len vokol seba poobzerat a najdes co hladas. V rodine ty alebo tvoj muz nemate nikoho? Sestry svagrine sesternicky atd? Zrejme kazdy chce naozaj to, co nema. Ja zas o ludi ani az tak nestojim (lebo som nimi neustale obklopena) a sa ich az zbavit neraz neviem, stale ma niekto vyhladava oslovuje, ja mam zas velmi vela kamaratov znamych priatelov byvalych kolegov spoluziakov susedov atd a trva to bud od detstva ci roky rokuce a az ma mrzi, ze na nich nemam tolko casu kolko by si zasluzili, ze ma volaju pozyvaju a nic takmer nestiham. Skus mozno aj ty nadviazat na stare kamaratstva priatelstva. Ludia zaujmy priority sa sice menia, ale zas vzdy je treba hladat to, co ludi spaja a nie, co ich rozdeluje..
je úplne normálne, že človek okrem rodiny potrebuje aj spoločnosť iných ľudí, neupadá do stereotypu a to mu dodáva silu zvládať rodinný život. kamaráti sú čerstvý vietor ktorý pozdvihuje náladu :)aj ja sa z času na čas cítim sama, keďže sa niektoré kamarátstva potrhali a už to nie je čo bolo...
nechávam kontakt keby sa niekto cítil zle, píšte, navzájom si môžme pomôcť a poradiť :)
dobrodruzka015@gmail.com
tebe chybaju kamaratky, ale si vezmi mala by si radsej kamartky a nemala rodinu?
Ahoj napis mi kludne mozme popisat o comkolvek,aj ja mavam take chvile....papricka25@azet.sk
Vedieš v celku normálny život. Máš psa? To je nemy kamarat. Rybičky detto. No ak chces cloveka, začni kurzom kreslenia, cvičenia, hudby, tanca, zájdi do knižnice, kaviarne a sleduj, očo prichadzaš.
Citim to podobne,ked chces, ozvi sa. mozebytt@azet.sk
Ahojte sama
Mozno skuste pozriet medzi svoje starsie priatelky z obdobia napr. skolky, zakladnej skoly, strednej, praci, neskor :-)
Ono ak mozem, musite si spravit priatelky take ako chcete .. napríklad ak sa chcete s nimi rozpravat napr. o vaznych veciach, tak s tym zacnite, akoby premozte sa - necakajte na druhych, budte sama to co chcete vo svete vidiet.
Napr. chcete byt s kamarátkami kazdy den? Venujte sa kazdy den niekomu - mozno Vam to tento clovek konkretne nevrati (nejde o "neho akoby") ale vrati sa Vam to skrze nieco ine.
Zivot je z mojej skusenoti taky prosto, on Vam "vrati" co chcete, ked date co mate (to chcu zase ini) - je to taka retaz akoby.
A preto akoby v tej strate spoznávate tu hodnotu (kazdou sekundou si coraz viac vazite kamaratky). Toto je uvedomovanie, smerovanie.
Nasledne mozte sa posunu k poskytovaniu toho co chcete. (jednoducho budte taka, aka sama chcete byt, davajte to, co sama chcete dostat ...... preto akoby mnohokrát stojime v zivote, lebo cakame na zivot (a pritom zivot caka na nas).
Cakame kym nam niekto ponukne pracu, pritom ostatni cakaju kym ponúkneme co vieme. Cakame kym sa o nas budu zaujimat ostatni, pritom ostatni cakaju kym sa zacneme zaujimat o nich :_)
Zivot sa da vnimat ako bumerang - co hodim vracia sa mi. Dokonca jednoduchsie - co spravim, to sa v mojim zivote nachadza. A este jednoduchsie - aky som, taky je moj zivot.
Tym nevravim ze sme taky, aky je nas zivot - skor to co prejavujeme (mnohi ludia su velmi dobri, avsak kvôli niecomu si to cele akoby nechavaju pre seba, ci uz zo sklamania alebo z hnevu ... zial, v oboch pripadoch to nijako nepomaha druhym .... je to ako ked nieco stratíme - zivot podla mna chce aby sme zili vzajomne - ked trúchlime, akoby sa v tom vzdy utápame. skor nam pomoze niekto zvonku.
Ja neviem preco to tak je, ale vnimam ze zivot taky je. Ze neni orientovany akoby ako spotrebny (zvonku dnu - chcem kamaratky pre seba) ale ako tvorivy (zdnuka von - chcem byt kamaratka pre ostatných).
Zazrak zivota je toto - cim viac dame tym viac mame.
Ja neviem preco to tak je, ale z mojich skusenosti to tak vnimam. Mozem cely den pomahat druhym ludom - a zázrakom od penazi vztahov veci vsetkeho co "chcem ja" mi je poskytnute. (samozrejme ze nechapem ako).
Svet sa tak deje, napr. mozes si vsimnut niekoho kto ma vela kamaratov, kto a silne kamaratske vztahy, ci vie "ako to zivot robi". Je tu podla mna sanca ze uprimne odpovie "viete co ja neviem preco sa o mna kamaratky zaujimaju a mame take dobre vztahy, ja sa jednoducho o nich uprimne zaujimam, pomaham im a prosto...ja prosto neviem.....deje sa to, ja som len v súlade s tym.
Mozno prekonajte samu seba, preskocte svoje chcenie, a pomozte druhym :_)
Drzim Vam palce sama, urcite obnovite alebo vytvorite aj teraz na Vianoce (co je mimochodom skvely cas :) skvele kamaratske vztahy, vela stastia radosti uprimnosti prajem :)
tak asi preto také rady, že v súčastnosti väčšina ľudí by dala čokoľvek za rodinu
Nikto nepísal, že sa má venovať iba rodine. Je to asi myslené tak, že niekto by dal všetko za to, aby mal rodinu. Pretože sú ľudia, ktorí nemajú ani rodinu, ani kamarátov, nikoho. A boli by vďační aspoň za niekoho. Takže dotyčná pisateľka nie je na tom až tak zle, ako niektorí ľudia. Aj keď nemá priateľov, má aspoň rodinu, takže sama nie je.