Dobrý večer.
Zajtra mám absolvovať kolonoskopiu. Dostala som na vyčistenie čriev MOVIPRED a poučenie, že prvý liter mám vypiť dnes o 14-tej a druhý liter dnes o 20-tej. Však Po pol litri som ďalšie glgy do seba nevedela dostať, lebo mi vyšli naspäť-mierne zvracanie. Začala sa mi neuveriteľne točiť hlava a nastali bolesti v oblasti ladvín. Kedže v tom čase lekári už neordinujú manžel sa šiel spýtať na pohotovosť čo mám robiť, okrem blbostí ako že si mám dať čípok a pridať do toho cukor mu povedali, že to mám zapíjať vodou. Ďalší pohár som teda začala piť s tým, že som zapíjala. Ale dopiť som ho nevedela. Napriek tomu že som teda vypila už vyše pol litra a prešlo vyše 6 hodín, sa žiadny posuv v črevách nedostavil, absolútne žiadny. Miesto toho ladviny bolia stále viac a viac a mám nafuknuté brucho, ale nie spodnú časť, ale hornú, tlačí mi to na bránicu a zle sa mi dýcha. Cítim sa nepohodlne a neviem čo robiť. Že sa kolonoskopia zajtra nekoná mi je už v tejto chvíli jasné, len neviem čo sa to stalo. Stretli ste sa niekto s takým niečím? Za ako dlho Vám MIVIPRED začal účinkovať?Ďakujem.
Kolonoskopia MOVIPRED zvracanie neúčinkovanie
Brala som iný koktail, ale mne začal účinkovať prakticky okamžite. Ako ti bolo radené, vrchom či spodom, hlavne, nech je to z teba čím skôr preč. Ak sa ti pohorší, volaj 112, ak nie, zajtra určite k obvoďákovi, bude treba urobiť zrejme aj iné vyšetrenia, keď máš takúto reakciu. Držím palce.
Ani neskúšaj tú geniálnu radu, máš alergickú reakciu,...Snaž sa pomôcť telu vylúčiť čo najskôr nežiadúcu látku z tela von vrchom, či spodkom. Ak by si začala mať problémy s dýchaním alebo opúchať, neváhaj a volaj RZP! Preštuduj si celý príbalový letáčik, zdá sa, že budeš mať aj iné neodhalené ochorenie, ak Ťa začali bolieť obličky!
Lebo mierna bolesť pri tomto prípravku byť môže. Je to vlastne veľké množstvo sodíka a draslíka, preto to má vo vedľajších účinkoch. Len to vracanie, síce je vo vedľajších účinkoch, ale ked nastane odporúča sa prestať a kontaktovať lekára a ked pohyb nenastane ani po 6 hodinách tiež kontaktovať lekára. Len na pohotovosti nesedí gastroentrolog, ale všeobecný lekar.
PRečo si nešla na pohotovosť priamo? Tam ti povedia... keď bolia ladviny, tak to nie je moc dobre...