som strašne stresový človek

Príspevok v téme: som strašne stresový človek
stresorka456

ahojte chcem vás požiadať o radu som neskutočne stresová baba skoro stále som z niečoho vyklepaná mám strach z nových neznámych situácií a veľmi mi to komplikuje život. Mám strach z pohovoru z návštevy lekára z nových situácií . Musím sa kontrolovať aby som sa náhodou nezakoktala nespôsobila si nejaký trapas. Všetko sa to začalo od základnej školy kde som nebola v triede oblúbená posmievali sa mi a ja si tú nesmelosť a stres nesiem celý život zo sebou. Ako si pomôcť ?

mam56

Ak máš takéto stavy, tak sa ľuďom nesmieš pozerať do očí, lebo oni na teba pôsobia svojou negatívnou energiou, aby ťa stiahli dole, k sebe, do Tartaru. Teraz si nerobím srandu.
A nie je ti z nich len zle? Či je to fakt úzkosť?:-)
Ja málokedy stresujem, kebyže áno, tak si dám sám k.o.
Ja som sa raz omočil a napriek tomu som si išiel s bratom nakupovať do obchodu. Brat išiel tesne predo mnou a nik nevidel, že mám omočené rifle.
Problém nastal vtedy, keď na to brat zabudol a ja som musel rýchlo utekať, lebo všetci sa na mňa pozerali:-)

patrici77

pamatam si ako mi raz riaditelka skoly do ktorej som chodila povedala, ze bolest a strach je len pocit, nic viac.. :)

Mesačný princ

Ako mi raz povedal môj najlepší učiteľ, ktorého mi život privial do cesty:

,,Strach je lem papierový drak,, Môžeš ho chytiť a pokrčiť, roztrhať, alebo spáliť. Po každom uvedenom daný strach oslabne a ak prestaneš fúkať tak papierový drak nevyletí a budeš sa na neho dívať zhora :),,

Ak by si veľmi chcela, tak mi napíš mail. Možno mám recept ako sa aspoň na chvíľku svojho strachu zbavíš :)

Jax

Stres prekonas stresom. Ked sa bojis cohokolvek existuje len jedina metoda, ist do toho coho sa bojis az zistis, ze sa niet coho.
Musis sa pomaly dostavat do roznych neprijemnych situacii. Ked ich prekonas zistis, ze z teba neubudlo a cele to bol len tvoj chvilkovy blby pocit.
Bojis sa trapasu - a co ked nejaky nastane? Kazdemu sa ich stanu tisice. Ten strach existuje len preto, ze mu to dovolis. Preco sa nebojis napriklad mrkvy? Proste na nu nemyslis ale na to co si pomyslia iny hej. Ty tomu davas silu a Ty s tym mozes aj kedykolvek prestat.
Pomaha si uvedomit ze o nic nejde a predstavit si ten najhorsi scenar. A zas si uvedomit ze o nic nejde. Zivot ide dalej a na mrkve vobec nezalezi ;-)