Dobrý deň rada by som si vypočula názor na moje problémy.
Mám 18 rokov,chodím do tretieho ročníka na gymnázium a posledné tri roky,teda po nástupe na strednú som začala mať psychické problémy a to: mám neskutočný strach zo školy,že dostanem zlé známky... Začala som kvôli tomu aj chodiť k psychologičke,keďže to neostalo len pri pocitoch.Ráno mi je na zvracanie,točí sa mi a neprestajne ma bolí hlava,páli ma brucho,ťažko sa mi dýcha,neviem sa uvoľniť,zviera mi hruď,nechuť do jedla - absolvovala som pre to mnoho vyšetrení,ale nič okrem psychický ťažkostí sa nepreukázalo. Zo začiatku mi to aj pomáhalo,ale teraz už zasa nie. Dá sa povedať,že za každú cenu sa snažím neísť do školy. Niektorí učitelia si kvôli tomu na mňa zasadli aj napriek tomu,že im prišiel list od psychologičky. A verejne majú pred spolužiakmi poznámky,že Zasa sa jej nechcelo do školy a podobné. Vždy som sa učila výborne no odkedy mám tieto problémy stala som sa najhoršou v triede. Už nemám silu sa ni učiť,lebo mám toho neskutočne veľa zameškaného. Aj keď sa na niečo naozaj snažím v porovnaní s ostatnými som už veľmi zle. Všetci mi odporúčali prestup,lenže to by som si musela pripustiť svoje obrovské zlyhanie.
Prosím budem rada ak mi niečo poradíte.
Strach zo školy
Presne tak... príčina je v hlave. V živote som sa naučil, že ak ťa niečo trápi až na smrť, tvár sa, že ti je to vlastne jedno. Po istom čase ti to naozaj začne byť jedno a to je krásne
Jefitto mal si kvoli tomu ze si sral na skolu psychicke problemy? Nemal? Myslis si ze ta zenska nebude mat psychicke problemy aj v praci? Pricina neni v tej skole ale v pristupe ako som spomenul.
Ale prdlajs... ja som bol nahovno študent a v robote mi to ide oveľa lepšie... všetko je to len o tom, že v škole máš kopec vecí, ktoré ťa neinteresujú a teda na nich kašleš a máš zlé známky. Ako ja z dejepisu. Prídeš do roboty a pokaiľ nie si siamský buk, tak robíš, čo ťa baví a tým pádom vlastne ani nechodíš do roboty, ale chodiš sa venovať svojim koníčkom...
To samozrejme nie je prípad všetkých judr, ktorí v lidli sedia na pokladni za štyristo eura
Je pravda ze skola nic neznamena ale na druhej strane ked nezvladas skolu ako budes zvladat robotu alebo ine situacie v zivote ktore bude castokrat viac vyhrotenejsie.. v kazdom pripade mozno k tej skole len zle pristupujes.
mozem ti povedat, ze nie si sama co ma taketo problemy :) nic si z toho nerob, mnoho ludi ktori v skole vynikali tak v zivote nedokazali nic
uz je ina doba uz to nie je take ze sa skor uplatnili ludia s titulmi :)
pravdu? skola v dnesnej dobe uz neznamena nic.. je to o tom co dokazes v zivote nie v skole
Úplne sa vyser na známky, vysvedčenia... tie veci nikto nikdy nechce vidieť... vedľa mňa sediaci kolega mal celé gymnázium (osemročné) štvorky, raz dokonca prepadol a teraz má 20 rokov a zarába dve tisícky... fakt to nikoho nezaujíma. Tie časy, keĎ rozhodovali tituly, sú už minimálne 20 rokov fuč...
Dnes nikoho nezaujíma, aké máš známky, dnes ľudia chcú vidieť tvoju robotu a chcú vidieť, čo vieš robiť a ne ako ti šla matematika... hlavu hore
jednoducho, školu nezvládaš psychicky, riešenie by bolo prestúpiť na ľahšiu školu, čo si myslím, že by bolo reálne, keby si bola prváčka, keď si už tretiačka odporúčam doklepať to hocijak do konca, aj keď s odretými ušami....
skús si nájsť novú psychologičku, je to nová osoba, narozodiel od tej starej Ti môže poskytnúť novú pomoc, má iné skúsenosti, možno iný pohľad na vec a možno ti aj pomôže v uvoľnení napätia, určite to skús, nič tým nestratíš