Staršia dcéra

Príspevok v téme: Staršia dcéra
kolajova

Ahojte, chcem sa len spýtať či má niekto podobný problém. Mám dve dcérky, jedna má 10 rokov a druhá 15. Už dlhšiu dobu máme problémi s tou staršou, je mi jasné že je v puberte, ale už sa to niekedy nedá zvládnuť. Niekedy sa obe dcérky mali radi, stále sa spolu hrali a staršia bola rada že má menšiu sestričku. Teraz sa stále len hádajú, vlastne staršia stále žiarli keď malej niečo kúpime, myslí si že sa jej viac venujeme pritom to nieje pravda vždy sme sa s manželom snažili aby sme dávali dostatok pozornosti obom. Ale to je len taký prvý problém. Je ich oveľa viac. Nepočúva nás, keď jej niečo prikážem urobiť tak to odmietne, chodí domov neskoro večer, keď jej volám nedvíha mobil, keď jej poviem že má zaracha tak je jej to jedno, z domu ujde. S manželom sme sa s ňou skúšali už veľa krát porozprávať prečo nám to robí, vždy sme sa snažili byť dobrí rodičia a dávať im všetko čo potrebujú. Neviem už ako to mám riešiť, ďalej to takto nemože ísť, chcela som ju už aj vziať k psychologičke ale to samozrejme odmietla. Ešte aj v škole má problémi, niekedy sa učila na samé 1, teraz má fakt zlé známky. Ako to mám riešiť?

Bbq

Ako dať jej voľnosť ? Ma 15 ! Asi v jej ociach nemate respekt , neskoro vecer chodi domov , uteky ? Ved ste za nu zodpovední , tak asi treba vysvetlit pravidla , milujem tieto soplandy same to nevie nic a hra dospelacku , chce byt dospela ? Ok zachovajte sa tak , ziaden mobil , ziadne vreckové a podme nasilu ak by robila problemy by som ju vzala k psychologovi nechce ? Zavolam jej sanitku a do nemocnice .... akože príliš vela volnosti davate detom pritom su este hlupe a nemaju ani nazor ani rozum na to su tu dospely , ked zacne fetovat alebo sa nevrati a niečo sa jej stane bude neskoro .....

lucka pucka

vezmite jej mobil. Dnesne decka sa bez mobilu ani z domu nepohnu. Su nanich zavisle. Ak jej ho vezmete mate ju v hrsti. Ak nechce pocuvat zasluzi si trest, darmo ze ma patnast je to stale len decko. Prestante jej davat tiez vreckove a podobne vydobytky.

Jefitto

Keď vy ste schopná napísať problémI (s mäkkým I), tak nemáte najmenšie právo chcieť po dcére, aby nosila jednotky :P

Podľa mňa je problém v minulosti. V živote každého dieťaťa, ba aj dospelého, sú chvíle, kedy proste nestačí rozprávať sa, kričať, hľadať kompromis. Niekedy proste fakt decko potrebuje dostať po riti. Naposledy som dostal cez hubu, keď som mal 19... uznávam, že mi vtedy nebolo rady... A zabralo, odvtedy nepijem

_meno

Ahojte kolajova

Podla mna sa super spravate k vasim dietkam.
Chce to mozno trosku zvolnit, ked napríklad neposlucha vas styl zivota, mozno to nemysli ako utok voci nemu, ale ze sa jej pacia aj ine sposoby zitia : )

Mozno sa Vam dcerka snazi nieco naznacit, napríklad ze uz nepotrebuje byt akoby tak kontrolovana / naviazana :-) Mozno sa bojite ze ju stratíte ked jej akoby prestanete rozkazovat, ono sa v skutocnosti stane presny opak :-) Budete mat vynikajuci vztah, slobodny : ) Ludia ktori ziju spolu a kazdy je iny, to sa vola ludstvo : )

Mozno sa skuste pozriet na veci uplne inak, tak ako ona. Skuste sa snazit pochopit preco je svet aky je, namiesto ho nasilu zmenit .....

Je to ako hnevat sa ze na diskoteke je hlucno a v kniznici ze je zase ticho ...

Skuste povenovat energiu tomu co to prinasa sucasna situacia : napríklad ze mate viac casu pre seba ked starsia dcera zacina byt svojskejsia. Skuste jej dat na javo, ze ste tu pre nu, ale ze uz ju nebudete tak dusit ^^ ze citite ze ta volnost prispeje sucasnemu vyvoju, ze co ona na to.

Drzim Vam palce kolajova a stastne a vesele Vianoce Vam prajem a vela darcekov a rodinnej pohody : )