Odkedy mi spolužiačka dala prečítať článok o spánkovej paralýze, nezažila som noc bez stresu, že sa to stane aj mne. Ak ste o tom ešte nepočuli,v skratke je to stav, kedy sa naša myseľ prebudí no telo sa okrem očí nemôže hýbať. Je často sprevádzaná halucináciami - vidíme postavy ktoré nás v izbe sledujú a niekedy sa nás snažia udusiť. A ja z týchto obáv už týždeň spím s rozsvietenými svetlami, ani raz som sa pochopiteľne dobre nevyspala. Rodičia po mne vrieskajú že prečo verím týmto hovadinám, pričom sú vedecky dokázané. Je mi zo mňa zle, je to všetko v mojej hlave a takýmto spôsobom si to len privolám, ak nie, tak iné choroby.. neviem čo robiť. Mám 16 a moja psychika je na úrovni starca.
Strach zo spánkovej paralýzy
Máš v tom miš- maš. Nemáš žiadne vedecké dôkazy, ani to, že sú to halucinácie,... Pravda je len to, že táto paralýza naozaj existuje a NEZAŽIJE ju každý! Tak sa pozbieraj, používaj hlavu, počúvaj rodičov, never všetkému, čo budeš čítať, informácie trieď, strachu sa čo najskôr zbav a svojej spolužiačke môžeš poďakovať, že nalomila Tvoju psychiku. Ver, že sa tak nestane a ono sa to udeje!