Antikoncepcia a časté močenie?

Príspevok v téme: Antikoncepcia a časté močenie?
ca

Mám taký problém, už asi pol roka beriem antikoncepciu Cleosensa a až teraz si uvedomujem, že môžem mať vedlajší účinok, kt. nie je uvedený ani na letáku. Denne musím ísť na záchod asi 50x, a predtým to tak nikdy nebolo.

Neviem čo mám robiť, predtým keď som mala iné vedľajšie účinky kvôli antikoncepcii Daylette, tak mi lekár neveril, ale nakoniec mi ich po presviedčaní zmenil a vtedy prestali. Bola som šťastná, že je už všetko poriadku a teraz po pol roku som si uvedomila, či ich znova nemám, len v inej podobe, úžasné. (našla som si to aj na zahraničných fórach a veľa žien tvrdilo, že sa im stáva to isté čo mne kvôli HAK)

Neviem čo mám robiť, či má zmysel zmeniť znova značku alebo vysadiť tabletky úplne, pretože otehotnieť momentálne neprichádza do úvahy.

Stretol sa s tým už niekto? Má niekto podobné skúsenosti? Za odpovede ďakujem.

eviku777

ano brala som niekolko rokov Hak za tu dobu som bralal tabletkovu had dva druhy a potom naplast a tiez som pozorovala castejsie mocenie po vysadeni Hak problemy s castym mocenim prestali!

escap

Keby ženy dôkladne poznali, čo si to dávajú do tela v podobe HAK, nikdy by ju nebrali. Trápi ťa, že chodíš často na WC, ale HAK má oveľa vážnejšie vedľajšie účinky na tvoj organizmus, pre ktoré sa netrápiš, lebo ich navonok nepociťuješ. A tie účinky sa netýkajú len tvojho tela.

Najvážnejším "vedľajším" účinkom HAK je usmrtenie počatého dieťaťa. Napriek svojmu názvu anti-koncepcia, čo znamená proti počatiu, aj s HAK môžeš otehotnieť. Ak HAK nezabráni počatiu, teda spojeniu vajíčka so spermiou, pôsobí tak, aby zabránila novému ľudskému životu uchytiť sa vo výstelke maternice, čím ho vlastne usmrtí. Niekoľkodňové dieťa tak zomiera hladom v miestnosti plnej jedla len pre to, že mu tabletky nedovolili na jedlo siahnuť. Túto smutnú skutočnosť bohužiaľ gynekológovia, ktoré ženám HAK predpisujú, málokedy povedia - čo by inak mala byť ich povinnosť, aby podali ženie úplnú informáciu o účinkoch preparátov, ktoré budú užívať, a výrobcovia antikoncepcie sa tým chváliť nebudú, lebo na nej zarábajú. Žena, ktoré roky užíva HAK, tak nikdy nevie, koľko detí v skutočnosti počala a tým, že brala tabletky, im nedovolila narodiť sa.

Ak tehotenstvo nie je žiadúce, manželia by mali zvoliť prirodzené metódy plánovania rodičovstva. A pre tých ostatných je tu cesta čistoty a sexuálnej zdržanlivosti, ktorá buduje život a nie ho ničí.

babe1995

Ahoj, ja to prežívam práve teraz, hak Maitalon užívam ešte len 2 týždne, a chodím oveľa častejšie na wc ako predtým, možno 10x denne, močím v malých množstvách, no keďže je zima, uvažujem, či to nemôže byť aj z toho....ale tiež som z toho nervózna...