ahojte. v praci makam uz niekolko tyzdnov fyzicky. sme tam dost vytazeni. dnes sa mi ale prvy krat stalo toto: nahle som sa chvel alebo som mal taku nejaku triasku, oblial ma pot, miestami sa mi trosku zatocila hlava, a co je zaujimave dostal som znenazdajky silny hlad. pritom som v priebehu toho dna jedol. priznaky nastastie neboli take silne aby som ich nevedel zakryt takze som este 10 minut pokracoval v praci. potom sa dalo najest. smad som nejak vyrazne necitil ale hoci som nepil nejak vyrazne vela pil som tak ako po ine dni.
co to mohlo byt ? nahly pokles cukru ? alebo az taka unava ?
náhle nevolno
Pracovník 82, tak to zváž a nečakaj dlho. Väčšie množstvo inzulínu sa vylučuje nielen pri poruchách pankreasu... Pracuješ fyzicky, veľmi ťažko a aby sa situácia nezopakovala a nemala horší priebeh... Radšej jedno zbytočné vyšetrenie, ako niečo zanedbať a ... A aj Ty si milý, že si nám to napísal. Tak sa drž, práca nech Ti ide od ruky, zdravie slúži a po práci veľa oddychuj!
myslím si, že to len z vyčerpania, z vyčerpania Ti náhle klesol cukor, tlak a mal si tieto stavy
dlhodobo by si nemal vykonávať takúto prácu, ak nie si na to fyzicky dostatočne pripravený-trénovaný
dakujem ste mili. nuz behat po lekaroch veru nemam chut ale zvazim to. mozno budem musiet. zatial sa mi to soboty neopakovalo
Môže to znamenať aj to, že máš cukrovku... moja žena niečo také mala a som ju prinútil napriek tomu, že jej bolo na rihanie, aby si dala lyžičku cukru... za minutu a pol bolo po probléme...
kludne to mohol byt nahly pokles cukru
Myslim ze islo o nahlu hypoglykemiu, najma ta triaska byva priznakom poklesu cukru v krvi.
Zavrat moze byt aj z poklesu tlaku krvi, (aj ked sa prudsie postavis napriklad) ale vtedy pride aj sumenie v usoch a zatmenie zraku.
Ako pisala kycera, urcite chod lekarovi, alebo si daj aspon zmerat cukor v krvi.
Podobný problém majú bulimici... zožeru naraz 3000kcal, ktoré potom vygrcajú. Lenže pankreas už vylúčil inzulín na to, aby sa tento cukor mohol spracovať. Zrazu sa cukor vygrca a v tele je nadbytok inzulínu, čo neodkladne spôsobí pokles cukru v krvi...
Uvažovala som nad Tebou, a tak Ti radšej odporúčam navštíviť čo najskôr lekára. Ak si nemal preventívku, tak si ju daj spraviť a lekára upozorní na túto príhodu. Mohla to byť jednorázová záležitosť, ale čert nikdy nespí a Ty pracuješ veľmi ťažko...Tieto symptómy môžu poukazovať aj na iné ochorenie. Drž sa!
Uvažuješ správne, mohla to byť jedna z Tebou uvedených možností, ale aj obidve. Nebolo by od vecí navštíviť lekára. Nos so sebou nejakú tyčinku, cukrík,... Pri najbližšej príležitosti, kt. dúfam už nenastane, neváhaj a okamžite začni konzumovať. Pozor si dávaj na dodržiavanie pitného režimu!