Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako si zlepsit recnicke schopnosti

Príspevok v téme: Ako si zlepsit recnicke schopnosti
robert789

Zdravim, mam iste problemy, a chcel by som sa spytat poradit, ci sa s tym da nieco spravit, alebo to proste musim prijat ako fakt, ze som taky, a vela s tym spravit neviem. Moj problem spociva v tom, ze mam velku tremu, strach, stres, ked mam nieco povedat. Proste radsej by som bol ticho. Vzdy ked nieco citam, alebo rozpravam pred nejakym vacsim publikom, po chvili sa mi zacne triast hlas, a som uplne za debila. Po case som zistil, ze je to zrejme tym, ze malo dycham, no nie som si isty, nemal som od posledneho prednesu to vyskusat, kedze sa takym situaciam snazim, co najviac vyhybat, a poslednykrat ma akurat v cas prerusil ucitel, takze sa mi to akurat hodilo lebo som citil, ze ochvilu sa mi ten hlas zacne zase triast, no stihol som to predychat, a potom to bolo uz opat v pohode. Pred tyzdnom sme mali taku mensiu schodzu isteho zdruzenia, kde dosiel v podstate nieco ako predseda. Posobim tam len ako zastupca, takze vela nerozpravam, a len ked doslo, ze sa mu mame predstavit, co je nasou ulohou a podobne, hned stres a velke vnutorne napatie. Chcel by som s tym nieco spravit, nechcem byt taky, nechcem sa bat takych situacii, a nechcem pri niecom takomto pocitovat nejake vnutorne napatie, stres a podobne. Viete mi niekto poradit, ci ide s tymto nieco spravit, a ak ano, ako by som to mohol riesit? Dakujem pekne.

Mayaaaa24

Ja mám ten istý problém a jediné, čo pomôže je hovoriť s ľuďmi, čo najviac... neboj sa, že sa ti roztrasie hlas, si mladý a je lepšie robiť chyby teraz ako neskôr... a keď sa znemožníš tak sa nič nedeje, lebo aj tak si to o pár rokov ani nik nebude pamätať.... a ak ti môžem odporúčiť skús navštíviť stránku omegle.com... je to medzinarodný skype chat-- keby som to tak mala do skratky zrhnúť.. tam si zadáš aké máš záľuby (alebo aj bez toho) a ta to prepojí cez webku s ostatnými luďmi.... takto naberieš viac istoty a navyše ti môže byť ukradnuté, čo si tí ľudia myslia, lebo ich už nikdy potom neuvidíš.... a možno ešte pred prejavom premýšľaš ako to pokašleš, čo som hlavne ja mávala... skús na to nemyslieť, sústreď sa iba na slová, na nič iné a pokojne dýchaj.... ja som tiež zvykla veľa čítať rodine a pýtať sa ich kde robím chybu a tak... tak ti držím palce